ONS Staal wilden houden chemische belastingen geheime documenten tonen

0
244

Documenten tonen ONS Staal-fabriek in Indiana uitgebracht 56.7 kilo chroom in het Lake Michigan. (AP Foto Bestand/Representationele)

Milieuactivisten zijn vragen waarom het publiek was niet geïnformeerd over oktober chemische belastingen in een Lake Michigan zijrivier dat de AMERIKAANSE Staal gevraagd Indiana toezichthouders geheim te houden.

Documenten vrijgegeven door de Universiteit van Chicago ‘ s Abrams Environmental Law Clinic laten zien dat de AMERIKAANSE Staal-fabriek in Portage, Indiana, uitgebracht 56.7 pond (25.7 kg) van chroom op Okt. 25 na een behandeling van afvalwater systeem defect. Dat is bijna het dubbele van wat de plant is toegestaan om de release van deze mogelijk kankerverwekkende chemische stof over 24 uur.

Een bedrijf officieel in een brief aan de Indiana Ministerie van milieubeheer op Okt. 31 vragen die haar inzending over de release “worden geboden vertrouwelijke behandeling onder alle toepasselijke wetten.”

Rechtenstudenten van de Universiteit van Chicago verkregen de brief tijdens het opsporen van vervuiling overtredingen aan de AMERIKAANSE Staal-en andere fabrieken langs Lake Michigan als ze voor te bereiden op een geplande rechtszaak beschuldigen van het Pittsburgh-gebaseerd bedrijf van herhaaldelijk overtreden van de federale Clean Water Act sinds 2011.

Dezelfde plant uitgebracht bijna 300 pond (135 kilo) van zeswaardig chroom in April, want een pijp mislukking, waarin de sluiting in de buurt van Indiana Dunes National Lakeshore stranden en een drinken van water inname voor sommige gemeenschappen in het gebied over 25 mijl (40 km) ten oosten van Chicago. Functionarissen zeiden dat de lekkage werd bijna 600 keer de plant vrijkomen te beperken.

De AMERIKAANSE Staal zei in een verklaring dinsdag onverwijld worden meegedeeld met de Indiana milieu agentschap op Okt. 27 over de tweede morsen en blijft werken om ervoor te zorgen dat er geen milieu-impact.” Het bedrijf weigerde commentaar te geven over de mogelijke rechtszaak.

In tegenstelling tot de April morsen, U.S. Steel niet melden de meest recente incident aan het National Response Center, dat u een waarschuwing systeem onder leiding van de AMERIKAANSE kustwacht te waarschuwen lokale autoriteiten over de olie-en chemische releases, records tonen.

De oktober morsen was niet ernstig genoeg om verdienste reporting “en niet vormen een gevaar voor de waterleiding of de gezondheid van de mens,” U.S. Steel gezegd.

Bedrijf woordvoerster Meghan Cox zei woensdag dat de vertrouwelijkheid verzoek was “op grond van zakelijke gevoelig materiaal” en sindsdien is afgeweken.

De Indiana milieu agentschap is het beoordelen van de vraag of de juiste kennisgeving procedures waren gevolgd, maar overmatige chemische releases meestal is het niet nodig het morsen meldingen, woordvoerder Barry Sneed zei.

Mark Templeton, directeur van het Abrams Environmental Law Clinic, zei hij maakt zich zorgen over de staat en federale toezichthouders niet bestraffen U.S. Steel sinds April morsen of de kennisgeving van het publiek over de oktober release.

“Het publiek heeft natuurlijk het recht om te weten,” zei Templeton. “Het is meer dan zes maanden en geen sancties. In dit politieke klimaat, het is belangrijk dat de vervuilers en ambtenaren weten wij houden iedereen ter verantwoording roepen.”

Democratische Portage Raadslid Collin Czilli zei de Indiana agentschap waarschuwde de bewoners over de nieuwste chemische release.

“Waarom was dit verborgen?” zei hij. “Waarom waren wij niet verteld?”

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App