‘Hackers gekaapt ten minste 195 Trump adressen van webpagina’

0
158

Binnen enkele dagen na de AP vroeg de Trump Organization over de manipulatie, de getroffen adressen van webpagina ‘ waren al gecorrigeerd. (AP/Bestand)

Top Nieuws

  • Het paradijs Krant: Grootste lekken van gegevens openbaart paden van de indiase ondernemingen in de wereldwijde geheime belastingparadijzen

  • Indiase man doet ‘zesde zintuig’ voorspelling van de enorme aardbeving in de brief aan PM Modi, Pakistan raakt in paniek

  • Het paradijs Papieren live updates: Congres eisen Jayant Sinha ontslag te nemen, gesprekken op hoog niveau sonde

Vier jaar geleden, ruim voor de woede over aantijgingen Moskou vermengde zich in 2016 de verkiezingen die Donald Trump in het Witte Huis, ten minste 195 web-adressen die behoren tot Trump, zijn familie of zijn zakelijke imperium werden gekaapt door hackers mogelijk in bedrijf van Rusland, De Associated Press heeft geleerd. De Trump Organisatie geweigerd het domein namen waren ooit in het gedrang. Maar een review van internet records door de AP en cybersecurity-experts anders blijkt.

En het was niet tot deze afgelopen week, na de Bazuin kamp werd gevraagd over het door de AP, die als laatste van de geknoeid met adressen werden gerepareerd. Na de hack, de computer-gebruikers die bezocht de Trump-gerelateerde adressen werden onbewust doorgestuurd naar de servers in St. Petersburg, Rusland, dat cybersecurity-experts zei bevatte schadelijke software gebruikte wachtwoorden te stelen of te houden bestanden voor losgeld. Of iemand het slachtoffer van een dergelijke tactiek is onduidelijk.

Een verdere mysterie is het, die de hackers waren en waarom ze het deden. De ontdekking is een nieuwe twist in de russische hacken verhaal, dat tot nu toe is vooral gericht op wat ONS intelligence ambtenaren zeggen dat was een campagne door het Kremlin om te proberen te ondermijnen Democraat Hillary Clinton ‘s kandidatuur en profiteren Trump’ s. Het is niet bekend of de hackers die geknoeid met de Trump-adressen zijn dezelfde als die gestolen Democratische ambtenaren’ e-mails en beschaamd de partij in de hitte van de campagne van vorig jaar. Evenmin is het duidelijk of de hackers waren die handelen in opdracht van de russische regering.

De getroffen adressen of domeinnamen inbegrepen donaldtrump.org, donaldtrumpexecutiveoffice.com, donaldtrumprealty.com en barrontrump.com. Zij waren aangetast in twee golven van aanvallen in augustus en September 2013, volgens de review van internet records. Veel van de adressen niet wordt gebruikt door een Troef in handen. Bedrijven en publieke figuren vaak kopen adressen voor mogelijk toekomstig gebruik of om te voorkomen dat ze vallen in de handen van rivalen of vijanden. De Trump Organisatie en haar dochterondernemingen ten minste 3,300.

Volgens de security-experts, de hackers gekaapt de adressen door te dringen en het veranderen van de domein registratie records gevestigd op GoDaddy.com een verkoper van web adressen. Accounts bij GoDaddy, zoals op een site dat vereist een gebruikersnaam en wachtwoord, zijn vaak onderhevig zijn aan schadelijke berichten bekend als phishing-aanvallen die zijn ontworpen om mensen te verleiden om te onthullen dat de persoonlijke informatie zijn voor hackers. De Computer-gebruikers die ingevoerd of geklikt op een van die Trump adressen waarschijnlijk zou hebben had geen idee dat ze werden doorgestuurd naar de servers in Rusland.

Binnen enkele dagen na de AP vroeg de Trump Organization over de manipulatie, de getroffen adressen van webpagina ‘ waren al gecorrigeerd. Het Witte Huis vragen verwezen naar de Trump Organisatie. De FBI heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. GoDaddy woordvoerder Nick Fuller zei had het bedrijf geen inbreuken van het systeem in 2013 en heeft maatregelen genomen om te controleren op schadelijke activiteiten. Fuller zou niet bespreken elke klanten in het bijzonder.

Sommige cybersecurity-experts gezegd: er is een buiten kans het rommelen was een sonde, een poging om te testen van de beveiliging voor een eventuele poging om informatie te verzamelen over Trump of zijn zakelijke transacties. Maar deze deskundigen waren slechts gissen. Er was geen bewijs dat de hackers uiteindelijk brak in server-computers in de Trump Organization of andere Troef belangen. “Deze is mij een raadsel,” zei Paul Vixie, CEO van de San Mateo, Californië gebaseerde internet security bedrijf Farsight Security Inc. “Ik heb gewoon nog nooit een voordeel opbouwen van een aanval van deze soort. Ik ben op verlies, tenzij het is een demonstratie van de mogelijkheden.”

Vixie zei de Trump Organisatie mislukking om te detecteren wat er gebeurde waarschijnlijk suggereert onvoldoende cybersecurity aan de vennootschap. “Er is geen enkele manier om iets als dit kan gaan door in de Bloomberg rijk zonder deze gezien te worden,” Vixie zei.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App