Recente stroom tarief wandeling opgedrongen door Badals’ 10-jaar-oude wanbeleid, zegt Sunil Jakhar

0
189

PPCC chief Sunil Jakhar adressen een persconferentie in Punjab Bhavan in Chandigarh zaterdag. (Express Foto door Sahil Walia)

Top Nieuws

  • Nawazuddin Siddiqui verontschuldigt zich, besluit zich terug te trekken in zijn boek ‘het Gewone Leven’

  • IPS officer Devashish Deo sterft in Jaipur na een langdurige ziekte

  • Kolkata: 96-jarige vrouw, ‘geblokkeerd’ door de zoon als hij links voor op vakantie, gered

Punjab Pradesh Congres Comité chief en Gurdaspur MP Sunil Jakhar zei zaterdag dat de regering aan het voorbereiden was om een third party audit van Power Purchase Agreements (PPAs) met alle drie een eigen thermische centrales die werden ondertekend door de vorige regering. Praten met de media in Chandigarh zaterdag, Jakhar zei dat de inschrijvingen werden dreef en een eigen bedrijf zou betrokken zijn bij de audit. Hij zei dat de recente stroom wandeling gedwongen waren op de mensen van Punjab door de Badals. Ze had ondertekend een tripartiete Memorandum of Understanding (MoU) met de BJP-led van de centrale overheid en de PSPCL voor wandel-power tarief in de staat elk jaar.

“De echte dader is Sukhbir Badal, die ondertekend MoU onder de UDAY regeling op 4 Maart 2016, in de aanwezigheid van zijn alliance partner en Unie Power Minister Piyush Goyal. Sukhbir hadden afgesproken om te wandelen in de kracht van de tarieven in Punjab, op jaarbasis, voor de uitvoering van de Ujwal Discom Assurance Scheme van de Regering van India,” zei hij.

Volgens de UDAY MoU, de Badals hadden afgesproken om 5 procent wandeling in de macht tarief voor 2016-17 en 9 procent voor 2017-18. “Politieke dwang, in het licht van de Vergadering polls, echter, dwong de Badals niet wandeling macht tarief in 2016-17”, Jakhar zei. Hij voegde eraan toe dat ze in plaats daarvan hun toevlucht tot de politieke gimmickry door het snijden van het tarief van 0,65 procent in dat belastingjaar. “Als TRIEST is echt bezorgd over de problemen van de mensen van Punjab, ze moet stoppen met misleidende de mensen en houden hun voorgestelde dharans buiten de Badals’ huis. Modi en Piyush Goyal zijn de echte boosdoeners als het tarief wandeling door PSERC zijn in lijn met de UDAY MoU,” zei hij. “Door de schuld te geven, het Congres en de Chief Minister Kapitein Amarinder Singh voor deze wandeling, de senior Badal was ofwel proberen om gek van de mensen of was wederom het tentoonstellen van de selectieve amnesie dat hij lijdt aan”, voegde Jakhar.

Hij zei dat met de ondertekening van de MoU, Punjab had geen ervaring in welke wijze dan ook. Hij zei dat blijkbaar, de Badals had ondertekend dit MoU onder druk van de Modi. “Ze gaven in Modi’ s eisen als ze bang waren dat hij open een onderzoek tegen hen”, zei hij. Een andere reden voor de hogere macht van de tarieven in de staat was de “onlogische” besluit van de Badal regering aan te melden Power Purchase Agreements (PPAs) met eigen thermische centrales op onredelijke gronden hogere tarieven, Jakhar zei.

Hij zei dat de Akali-BJP regering had ondertekend PPAs met Sterlite voor een 1980 MW Talwandi Sabo thermische plant, met L&T voor 1400 MW Rajpura Thermische Palnt en met GVK voor 500 MW Goindwal Sahib Thermische plant, en zijn overeengekomen om te betalen voor een uitzonderlijk hoge vaste kosten per eenheid. “Badal regering had ingestemd met het betalen van de vaste lasten op een veel hogere tarieven in vergelijking met andere thermische centrales in India van vergelijkbare capaciteit en technologie die werden geïnstalleerd tijdens dezelfde periode door het Congres governmnet geleid door Dr-president manmohan Singh,” de PPCC chef zei.

Hij onthulde dat de Punjab was het betalen van de vaste lasten bij Rs 1.35 per eenheid Talwandi, bij Rs 1,50 per eenheid Rajpura en bij Rs 1,93 per eenheid Goindwal Sahib thermische installaties. Overwegende dat de vaste lasten voor Mundra thermische plant waren op 90 paisa per eenheid en voor Sasan thermische plant op 17 paisa per eenheid. Hij zei dat deze gegevens kunnen worden geverifieerd uit de recente PSERC tarief om 2017-18. Hij zei volgens de PSERC tarief bestelling in 2017-18, Punjab is te koop 6095 MUs van Talwandi thermische plant tegen een kostprijs van Rs 3293 crore, wat neerkomt op Rs 5.40 per eenheid, 1223 MUs van Goindwal Sahib, de kosten van Rs 1064 crore, die werkt aan Rs 8.70 per eenheid, en 8694 MUs van Rajpura thermische plant tegen een kostprijs van Rs 3,302 crore, wat neerkomt op Rs 3.80 per eenheid. Hij zei, in vergelijking, de kosten voor 4724 MUs van Sasan was slechts Rs 1,32 per eenheid, en de Rs-2,20 per eenheid voor de 3162 MUs gegenereerd op basis van Munrda.

Jakhar ook herinnerd aan de Badals dat terwijl de power-tarief tijdens de vorige regime van Capt Amarinder Singh (2002-07) werd opgevoed door 22.51% (gemiddeld 4,5% per jaar) in de vijf jaar, zij (de ED-BJP) had een wandeling gemaakt van 77.33% (gemiddelde 7.73% per jaar) in de tien jaar lange “wanbeleid”.

Voor al het laatste Chandigarh Nieuws, download Indian Express App