Gepensioneerde HC rechter om sonde J Jayalalithaa overleden: CM E K Palaniswami

0
180

Chief Minister K Palaniswami

Gerelateerd Nieuws

  • AIADMK fusie Live Updates: Fusie tussen EPS-OPS kampen vertraging

  • Deepa verzet zich tegen plannen om te zetten Jaya ‘ s residence in memorial

  • Ik heb recht over Poes Tuin, zegt Deepa als CM Palaniswami besluit om het Jayalalithaa s memorial

In tekenen dat de gesprekken over de fusie van de twee facties van de AIADMK had bereikt, een beslissende fase, Tamil Nadu Chief Minister E K Palaniswami op donderdag aangekondigd een onderzoek door een gepensioneerde rechter van de high court in AIADMK chief J Jayalalithaa de dood. Een sonde in de voormalige Chief Minister ‘ s dood was een belangrijke vraag van de AIADMK factie onder leiding van O Panneerselvam.

Palaniswami, die is de kop van het andere team, en ook geaccepteerd in de vraag van de OPS kamp om te zetten Jayalalithaa de Poes Garden residence in Chennai in een door de overheid gerunde memorial.

Bronnen in het OPS-kamp tevredenheid bij de beslissingen, maar beweerde dat een fusie kan alleen plaatsvinden nadat het volledige verdrijving van V-S Sasikala van de partij. Palaniswami mededelingen aangegeven dat de gesprekken tussen het EPS-en OPS-stammen — die brak en werden nieuw leven ingeblazen meerdere malen in de laatste paar maanden waren verlopen voorspoedig.

“Nieuws uit de diverse secties en forums verschijnen in de media over de dood van Puratchi Thalaivi Amma…. Een onderzoek van de commissie onder leiding van een gepensioneerde rechter van de high court zal worden ingesteld om te kijken naar de dood van Idhaya Deivam (god van het hart) Amma,” zei CM. Hij voegde eraan toe dat Jayalalithaa de Poes Garden residence “Veda Nilayam zal worden omgezet in een regering memorial en het publiek zal worden toegelaten”.

Na de opstand tegen de leiding van Sasikala in februari, Panneerselvam had verdacht over de omstandigheden van Jayalalithaa de dood. Zijn kamp had gevraagd om een CBI-probe in de materie. Op donderdag, echter, verwelkomden ze de sonde aankondiging. Senior leiders als K P Munusamy, maar, zei de fusie tussen de AIADMK facties kan alleen gebeuren wanneer Sasikala en haar familie zijn volledig verdreven uit de partij.

Sasikala neef T T V Dinakaran, die beide fracties willen verdreven, had verrassend gevraagd een gerechtelijk onderzoek naar Jayalalithaa de dood. Op donderdag, de leiders dicht bij hem beweerde krediet voor de aankondiging van de sonde. “De aankondiging is pas na een vraag werd gemaakt door onze leider Dinakaran, het is van harte welkom,” Dinakaran loyalist en MLA P Vetrivel zei.

De EPS-factie heeft al een resolutie aangenomen, waarin wordt verklaard dat de benoeming van Dinakaran als de partij van de adjunct-secretaris-generaal is niet aanvaardbaar. Het OPS-kamp wil echter volledige verwijdering van de familie. Het is ook benaderd voor de Verkiezing van de Commissie eisen dat de berichten van Sasikala en Dinakaran ongeldig worden verklaard in de AIADMK.

De Oppositie DMK, ondertussen, beschreven de sonde als een oogspoelmiddel en vroeg de Tamil Nadu regering om een CBI-probe als het was echt geïnteresseerd zijn in het ontrafelen van de zaak. DMK werkt voorzitter M K Stalin eiste het ontslag van de CM en zijn Kabinet ter bevordering van een eerlijke sonde door de CBI. Senior DMK leider en Rajya Sabha MP T K S Elangovan zei de sonde was gericht op het vergemakkelijken van uit Sasikala en haar familie is van de politiek.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App