Het ontslag van mijn regering ‘illegaal’, zegt voormalig Nagaland CM Liezietsu

0
264

Shurhozelie Liezitsu. (Foto Bestand)

Top Nieuws

  • Jobs, feiten en fictie

  • Geraakt door de auto, een 25-jaar-oude techneut bloedt dood als voorbijgangers foto ‘ s nemen in plaats van hem te helpen

  • Nitish Kumar in de stad, voldoet aan Rahul Gandhi, woont UUR Modi ‘ s diner

Dethroned Nagaland chief minister Shurhozelie Liezietsu op donderdag aangevoerd dat het besluit van Govoernor P B Acharya in het ontslag van zijn regering en het installeren van T R Zeliang als chief minister was “illegaal en ongrondwettelijk”. De interactie met de media in zijn officiële residentie hier vanavond, Liezietsu beweerde, “De ontslagen Gouverneur van mijn regering zonder het volgen van een procedure en regels….het was illegaal en ongrondwettelijk.”

Herinnerend aan de volgorde van de gebeurtenissen sinds 8 juni toonaangevend te zijn om het onttronen van gisteren, Liezietsu, wie is de president van de uitspraak van de NPF, zei dat de dissidente mla ‘ s had ingezet beweren dat de nieuwe regering van Kaziranga in Assam.

De rechtbank heeft verklaard dat de Gouverneur moet de uitoefening van zijn geest op de materie, wees hij erop, maar de Gouverneur en het misschien geen tijd heb om te doen als om 6 UUR in de nacht schreef hij hem vraagt om te bewijzen dat mijn meerderheid om 9:30 de volgende ochtend. Hij zei dat hij terug schreef aan de Gouverneur met het verzoek dat het niet mogelijk was als zijn het ondersteunen van de wetgever niet op het station te wijten aan persoonlijke verbintenissen aan en is daarom vriendelijk overwegen een andere datum voor de vloer-test.

Liezietsu ook beweerd dat de Gouverneur niet beantwoorden aan zijn verzoek, maar de volgende ochtend zonder overleg met hem over iedere verdere beslissing, ze ging verder met de Montage van een procedure. Terming de huidige situatie als een ‘tijdelijke tegenslag’, Liezietsu beweerd, “Wij hebben geen slechte gevoelens tegen iedereen omdat we staan voor de waarheid en het zal winnen aan het einde”.

Op de beslissing te betwisten van de bye-verkiezing om een vast lid van het Huis en blijven de stoel, Liezietsu verduidelijkt dat het was omdat de staat de kast had op 26 Mei vroeg hem om voor de wedstrijd de poll, die werd ondersteund door het NPF Centrale Uitvoerende Raad.

Op de vloer test morgen, Liezietsu zei: “Een zweep is afgegeven aan alle NPF-wetgevers in de Vergadering te stemmen tegen de motie verplaatst door Zeliang”. Hij zei dat iedereen stemmen tegen de zweep zou worden behandeld als per de Tiende overzicht van de Grondwet.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App