Qatar dreigt zich terug te trekken uit de samenwerkingsraad van de Golf

0
185

De hoofden van de staten van de GCC. (Wikimedia Commons)

Gerelateerd Nieuws

  • Saoedi-Arabië, Bahrein, Egypte en de verenigde arabische emiraten oproep Qatar-VS-terreur akkoord ‘onvoldoende’

  • Arabische staten trachten om de stap te zetten druk op Qatar over 2013 akkoord

  • De duitse inlichtingendiensten om te helpen opruimen Qatar beschuldigingen

Qatar heeft gedreigd zich terug te trekken uit de samenwerkingsraad voor de Golf (GCC), door het opstellen van voorwaarden voor de Saoedi-led-bloc. Qatari Minister van Buitenlandse Zaken Mohammed bin Abdulrahman al-Thani op maandag een brief gestuurd aan de Secretaris-Generaal van de samenwerkingsraad van de golf Abdul Latif Bin Rashid Al-Zayani, het instellen van zijn land van de voorwaarden om niet terug te trekken uit de GCC, Xinhua gemeld citeert persbureau MENA.

Al-Thani zei Qatar is toegewijd aan de internationale wetten en verdragen, met name met betrekking tot de bestrijding van het terrorisme en de financiering daarvan, toe te voegen dat Qatar zal niet onderhandelen over de soevereiniteit van de staat.

Hij voegde eraan toe dat zijn land zou een drie-daagse kennisgeving aan de landen in de Golf op te heffen van de “belegering” opgelegd aan Qatar en compenseren voor de politieke en economische verliezen. Na de deadline, Qatar zal officieel aan te kondigen de intrekking van de GCC, volgens de brief.

Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Bahrein en Egypte gaf een lijst van 13 eisen aan Qatar later afgelopen maand, met inbegrip van het sluiten van Al-Jazeera TV-station, het stoppen van de financiering en de ondersteuning van terrorisme, en het downgraden van de banden met Iran, als belangrijke voorwaarden voor het beëindigen van hun boycot.

De vier landen beloofd om verdere politieke, economische en juridische stappen om de schroeven op de Doha na de laatste weigerde te accepteren eisen.

Ze zijn gepland om een andere ministers van buitenlandse zaken van vergadering, na een gehouden in Cairo, Egypte op 5 juli in Bahrein snel om te bespreken wat de volgende stappen.

In reactie, Qatar heeft afgedaan als “ongegrond” de Saoedi-led blok de beschuldigingen die het ondersteunt het terrorisme en belemmert in hun interne aangelegenheden.

Er is speculatie dat Saoedi-Arabië, de verenigde arabische emiraten en Bahrein zou proberen te verdrijven Qatar uit de zes-natie Gulf Cooperation Council, of zelfs in gevaar brengen van Qatar lidmaatschap van de Arabische Liga.

 

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App