Kardinaal Pell terug in Australië om het gezicht van misbruik kosten

0
216

Kardinaal George Pell voldoet aan de media, in het Vaticaan, donderdag, 29 juni 2017. (AP Photo/Gregorio Borgia, Bestand)

Top Nieuws

  • Bruid en bruidegom gesprek uit de bruiloft, omdat van de strijd UUR Narendra Modi

  • Kapil Sharma op zijn strijd met Sunil Grover: Niemand kent de waarheid, ik mis iedereen ook, bekijk video

  • Salman Khan betaalt Rs 55 cr als schadevergoeding aan de distributeurs voor Tubelight debacle

Vaticaanse financiën chief Kardinaal George Pell kwam terug in Australië vandaag voor de rechtbank te verschijnen later deze maand over historische seksueel misbruik kosten. De 76-jarige landde in Sydney en was voldaan door de beveiliging voordat ze worden meegevoerd in een wachtende auto, Kanaal Negen visie toonde. Hij maakte geen commentaar.

Pell heeft bevolen naar het gezicht van een van Melbourne rechtbank op 26 juli voor een voorlopige hoorzitting over meerdere seksuele aanranding kosten in verband met strafbare feiten die zouden zijn gepleegd decennia geleden, toen hij een hogere geestelijke in Australië.

De voormalige Sydney en Melbourne aartsbisschop heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn en krachtig ontkent de beschuldigingen. Details van de kosten die nog niet openbaar is gemaakt, hoewel de politie zei dat ze die betrokken zijn “meerdere klagers”.

“Ik verheug me eindelijk te hebben van mijn dag in de rechtbank. Ik ben onschuldig van deze kosten,” Pell, officieus beschouwd als de nummer drie in de Vaticaanse hiërarchie, zei van Rome na een toeslag van eind vorige maand.

“Ze vals zijn. Het hele idee van seksuele misbruik is weerzinwekkend voor mij.”

Hij is verleend, een verlof door Paus Franciscus, die duidelijk de kardinaal zou niet worden gedwongen om ontslag te nemen zijn functie als hoofd van de Vaticaanse krachtige economische ministerie.

De kosten vielen samen met de laatste fase van Australië, de Koninklijke Commissie Institutionele Antwoorden op kindermisbruik, bestelde in 2012 na een decennium van druk om te onderzoeken wijdverbreide beschuldigingen van institutionele pedofilie.

De commissie heeft gesproken duizenden overlevenden en gehoord vorderingen van kindermishandeling waarbij kerken, weeshuizen, sportclubs, jeugdbewegingen en scholen.

Pell verscheen voor de commissie drie keer, een keer in de persoon en twee keer via de video-link van Rome. In een hoorzitting, hij gaf toe dat hij “bedekt” in de omgang met een pedofiele priesters in Victoria staat in de jaren 1970.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App