Trump genegeerd intel beweren geen bewijs op Syrië gebruiken chemische wapens: Rapport

0
297

De AMERIKAANSE President Donald Trump

Gerelateerd Nieuws

  • Donald Trump te spreken met China, Japan leiders op Noord-Korea

  • Donald Trump op het Vieren van de Vrijheid concert: Top offertes

  • Trump ‘ s Witte Huis, maar het negeren van de spaanse sprekers

Ondanks intelligence waarschuwingen dat er geen bewijs gevonden is het koppelen van de Syrische regering om het zenuwgas Sarin-aanval in de Khan Sheikhoun, de AMERIKAANSE President Donald Trump besloten goedkeuring te verlenen voor een raketaanval op een Syrische air base, een verslag van Pulitzer Prize-winnende journalist Seymour Hersh in de duitse krant die Welt zei.

“We WETEN dat er geen chemische aanval … de Russen zijn woedend. Beweren we hebben de echte intel en de waarheid kennen … ik denk dat het niet uitmaakte of we verkozen Clinton of Troef,” een Amerikaanse officier gemeld te hebben vertelde zijn collega ‘ s toen hij te weten kwam van de beslissing om de bom van de vliegbasis met Tomahawk raketten.

De die Welt rapport stelt dat er een gerichte aanval op 4 April van de Syriërs op een gebouw in de rebel-held stad Khan Sheikhoun die verschillende high-profile jihadisten. Onbekend aan de Syriërs en de Russen, de kelder van het gebouw naar verluidt bevatte veel chloor gebaseerde gebruikte ontsmettings-samen met meststoffen en bestrijdingsmiddelen (voor lokaal gebruik) die bij het branden op het vuur uitgebracht neurotoxinen vergelijkbaar met Sarin die hebben uiteindelijk geleid tot een veel slachtoffers, waaronder kinderen, in de omgeving.

Hersh schrijft dat hij werd verteld door verschillende intelligence-ambtenaren op de grond dat er sprake was van een kloof tussen President Trump en veel van zijn adviseurs met betrekking tot het incident in Khan Sheikhoun. In het rapport, zei hij dat de AMERIKAANSE militaire autoriteiten waren gewaarschuwd van te voren door de Russen en Syriërs over de dreigende staking te neutraliseren jihadisten in Khan Sheikhoun.

“De Syriërs het plan van de aanval op Khan Sheikhoun? Absoluut. We hebben onderschept om het te bewijzen? Absoluut. Deed zij van plan zijn om sarin? Nee. Maar de president zei niet: ‘We hebben een probleem en laten we er naar kijken.’ Hij wilde de bom shit uit Syrië,” een adviseur vertelde Hersh.

Veel van de foto ‘ s geüpload naar het internet toonde kinderen verstikkende en wordt behandeld in het ziekenhuis met symptomen vergelijkbaar met een zenuwgas op basis van de chemische aanval. Minstens 70 mensen werden gerapporteerd te worden gedood in de aanval.

Na de aanval werd op grote schaal gemeld in de media, de Troef van de gelegenheid gebruik om uithalen naar de Syrische regering en van President Bashar-al Assad voor het vermoorden van onschuldige baby ‘ s. Hersh schrijft dat, ondanks de ambtenaren vertellen Trump over geen bewijs van Syrië met Sarin op de mensen, de President ging vooruit om een raketaanval op de Shayrat vliegbasis in Syrië als een waarschuwing.

Hersh is bekend voor zijn onderzoeksbevoegdheden verhaal op de gevangene misbruik in de Abu Ghraib-gevangenis in Irak door AMERIKAANSE functionarissen en het My Lai bloedbad tijdens de Vietnam-oorlog, waarvoor hij werd bekroond met de Pulitzer Prize voor de Internationale Rapportage.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd