De regering kondigt 149 nieuwe postkantoor paspoort kendras, wil een centrum elke 50 km

0
177

Buitenlandse Zaken Minister Sushma Swaraj kondigde vandaag de lancering van 149 nieuwe postkantoor Paspoort Seva Kendra (POPSK) (Bestand met Foto)

Gerelateerd Nieuws

  • Hoe Sushma Swaraj gereageerd op haar wordt gezien als een kanshebber voor de presidentsverkiezingen

  • Met Sushma Swaraj de hulp van de Pakistaanse kind komt in India voor de behandeling

  • Drie jaar op, waar zijn India ‘ s vermiste mannen in Mosul?

Nu, u mag niet te ver reizen voor het krijgen van uw paspoort, heeft de regering te komen met een plan om te openen paspoort centra binnen een straal van 50 km. Buitenlandse Zaken Minister Sushma Swaraj op zaterdag aangekondigd de lancering van 149 nieuwe postkantoor Paspoort Seva Kendra (POPSK).

Deze zal in aanvulling op 86 POPSKs aangekondigd door het Ministerie van buitenlandse Zaken in de eerste fase, een initiatief van de gezamenlijke MEA en de Afdeling van de Post.Sinds het aan de macht komen, de NDA heeft de regering ook geopend 16 PSKs, met een prioriteit gegeven aan de noordoostelijke staten, Swaraj zei.

Dus, de NDA regering opende in totaal 251 PSKs en POPSKs sinds het aan de macht kwam in Mei 2014, zei ze.Voorafgaand aan deze, waren er 77 PSKs in het land.De minister zei toen ze nam de leiding in het ministerie, besefte ze dat “nabijheid” is de grootste hindernis bij het aanvragen van paspoorten.

“We hebben een doel dat niemand heeft om meer te reizen dan een straal van 50 km om een paspoort te krijgen,” zei ze, het toevoegen van haar ministerie en de DoP zijn werken in kaart 810 hoofd postkantoren en uitbreiden van het toepassingsbereik van de regeling.

Ze zei ook dat meer POPSKs zal worden geopend in de derde fase, na de voltooiing van het in kaart brengen en controleren van de levensvatbaarheid van de postkantoren.

Swaraj ook gestart met een portaal voor de Weten-India Programma (KIP), een initiatief van het ministerie de Personen van Indiase Afkomst (PIO) tussen de leeftijdsgroep van 18 tot 30 jaar. Het doel van de KIP is te helpen PIO jongeren vertrouwd maken met hun wortels en hedendaagse India.

Gestart in 2004, is de regeling heeft 40 edities onder die 1,293 PIO jongeren hebben bezocht India.In 2016 de regeling werd vernieuwd tot het verhogen van de duur van 21 tot 25 dagen, met een 10-daags bezoek aan een of twee staten en de voorkeur gegeven aan PIOs van Girmitiya landen.

Vanaf 2016, zes Kip een jaar worden georganiseerd.Vani Roa, joint-secretaris (Overzeese Indiase Zaken) zei via de portal, de geïnteresseerde deelnemers kunnen direct van toepassing zijn voor het programma. Eerder, die geïnteresseerd zijn in het programma had een mail te sturen naar India en de hoge commissies en ambassades aan te vragen.

Verwijzend naar Girmitiya landen, Swaraj zei de Britishers nam een aantal Indianen naar hun kolonies, vooral in Afrika en het Caribisch gebied door ondertekening van een overeenkomst.

Echter, in het alledaagse spraakgebruik, overeenkomst werd “grimit” als ze niet konden uitspreken van het woord-overeenkomst.De landen waar deze Indianen werden genomen onder het “mom van het geven van een goede baan” door het ondertekenen van deze overeenkomsten werd “girmitiya” landen.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App