Internationale Hof van Justitie blijft Kulbhushan Jadhav de doodstraf, schrijft naar Pakistan: Hier is wat er gebeurd is

0
2883

India zei ook dat het gezocht consulaire toegang tot Kulbhushan Jadhav op 26 Maart 2016 en daarna herhaaldelijk voor minstens 16 keer.

In een uitstel voor de Indiase nationale Kulbhushan Jadhav, het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in den Haag op dinsdag gehandeld op India ‘ s petitie en, in feite, vroeg Pakistan te blijven van de uitvoering besteld door een pakistaanse militaire rechtbank. Jadhav, een gepensioneerde Indiase Marine-officier, werd gearresteerd door Pakistan en schuldig bevonden van een spion voor de indiase inlichtingendiensten. Hij kreeg de doodstraf in April.

In zijn brief aan de pakistaanse regering, President van het internationaal gerechtshof Ronny Abraham zei: “In mijn hoedanigheid van Voorzitter van het hof, en de uitoefening van de bevoegdheden die mij op grond van Artikel 74, lid 4 van de Regels van het Hof, roep ik uwe excellentie’ s regering, in afwachting van de rechterlijke beslissing over de aanvraag voor de indicatie van de voorlopige maatregelen, om te handelen op een manier in staat zal stellen een order kan de Rechter op dit verzoek te hebben gehad in de juiste effecten.”

Het internationaal gerechtshof was naar aanleiding van een petitie verplaatst door India op maandag,waar het beschuldigde Pakistan van “grove schendingen van het Verdrag van Wenen inzake Consulaire Betrekkingen”. In de toepassing, India had gezegd: het was niet op de hoogte van Jadhav van detentie tot ver na zijn arrestatie en dat Pakistan niet ingelicht de verdachte van zijn rechten.

India verder betoogd dat Pakistan was in strijd met de Conventie van Wenen, als de autoriteiten ontkennen India het recht van consulaire toegang tot Jadhav, ondanks herhaalde verzoeken. Bovendien, India zei dat het geleerd over Jadhav de dood van een persbericht. India heeft ook gezegd had informatie dat Kulbhushan Jadhav werd ontvoerd uit Iran, waar hij was voor een handelsactiviteit na het pensioen van de Indiase Marine, en werd vervolgens vertoond te hebben gearresteerd in Baluchistan op 3 Maart 2016, en dat ze werden gewaarschuwd dat de arrestatie op 25 Maart 2016. India zei ook dat het gezocht consulaire toegang tot Kulbhushan Jadhav op 26 Maart 2016 en daarna herhaaldelijk voor minstens 16 keer.

Door het ICJ, India had gezocht op de volgende terreinen:

1. Opluchting bij wijze van onmiddellijke opschorting van de straf van de dood toegekend aan de verdachte

2. Verlichting door middel van restitutie in interregnum door te verklaren dat het vonnis van de militaire rechtbank kwam, brutale strijd met de Conventie van Wenen, rechten uit hoofde van Artikel 36, in het bijzonder Artikel 36[,] lid 1, onder b), en in strijd met de elementaire mensenrechten van een verdachte die ook worden toegepast zoals voorgeschreven op grond van Artikel 14 van de 1966 Internationaal verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten, is in strijd met het internationale recht en de bepalingen van het Verdrag van Wenen

3. Het fixeren van Pakistan uit effect te geven aan de zin die worden toegekend door de militaire rechtbank, en de leiding van het om stappen te nemen om nietigverklaring van het besluit van de militaire rechtbank die beschikbaar kan zijn op grond van de wet in Pakistan

4. Als Pakistan niet in staat is tot nietigverklaring van het besluit, dan is dit Gerecht te verklaren, de beslissing van illegale wezen strijd met het internationale recht en het verdrag van de rechten en beperken van Pakistan handelt in strijd met het Verdrag van Wenen en het internationaal recht door uitvoering te geven aan de zin of de overtuiging in enigerlei vorm, en leidt het tot vrijlating van de veroordeelde Indiase Nationale daarvan onverwijld in kennis.”

Volledige tekst: India toepassing op Kulbhushan Jadhav op het Internationale Hof van Justitie

Verder, in afwachting van de definitieve uitspraak in de zaak, India heeft verzocht de rechter om aan te geven:

een. Dat de Regering van de Islamitische Republiek Pakistan neemt alle nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat Kulbhushan Sudhir Jadhav is niet uitgevoerd;

b. Dat de Regering van de Islamitische Republiek Pakistan verslag aan de Rechter de maatregelen die zij heeft genomen in het kader van sub-paragraaf (a); en

c Dat de Regering van de Islamitische Republiek Pakistan ervoor zorgen dat er geen actie wordt ondernomen die afbreuk kunnen doen aan de rechten van de Republiek van India of de Heer Kulbhushan Sudhir Jadhav met betrekking tot enige beschikking van de Rechtbank kunnen maken op de grond van de zaak”.

Handelen op deze, President van het ICJ Ronny Abraham schreef de pakistaanse regering brief, in feite, het bestellen een verblijf op de uitvoering. De President van het internationaal gerechtshof van zijn bevoegdheden op grond van Artikel 74, lid 4 van het Reglement van het Hof. Hier is wat de afdeling staten:

Artikel 74, lid 4:

“In afwachting van de vergadering van het Hof, kan de President een beroep op de partijen om te handelen op een manier in staat zal stellen een order kan de Rechter op het verzoek om voorlopige maatregelen te treffen om de juiste effecten.”

India ‘ s Minister van buitenlandse Zaken Sushma Swaraj getweet laat dinsdag nacht waarderen de inspanningen van de senior Advocaat-Harish Salve, die als vertegenwoordiger van India in den Haag. Ze zei ook dat ze op de hoogte Jadhav de moeder van het internationale gerechtshof van de President brief aan Pakistan dat, in feite, is een verblijf op Jadhav de uitvoering.

Spreken news channel Republiek TV gisteravond laat Salve zei: Dit is een uitstel van executie. We zijn gegaan naar ICJ gebaseerd op het verdrag van Wenen. Ondanks 16 pogingen is het niet toegestaan consulaire toegang tot Kulbhushan. Volgens het verdrag van Wenen, de moeder land het recht tot het geven van nationale en juridische vertegenwoordiging van de burgers. Niets van dat alles is toegestaan, dat is de reden waarom we bij het Internationale Hof van Justitie.”

© IE Online Media Services Pvt Ltd