Boeddha ingesteld om te worden opgenomen in het curriculum NCERT

0
173

Unie HRD Minister Prakash Javadekar. (Foto Bestand)

De Unie van Human Resource Development Ministerie heeft besloten om de integratie van de leringen van Gautam Boeddha in de NCERT curriculum. Minister Prakash Javadekar op woensdag zei de werken belaste en de beoordeling van de boeken te herstructureren curriculum was begonnen.

Spreken op een evenement van het Ministerie van Cultuur om te vieren dat de Boeddha Jayanti, Javadekar zei dat het onderwijs behoefte heeft aan een revisie. Hij zei dat pogingen werden gedaan om te zorgen dat het relevant is voor de hedendaagse wensen te maken van de onderwijs-systeem “compleet”.

“Bharat ki shiksha ki soch kewal baan deniëren wala ho aur vishay ka gyan de de, yeh shiksha nahi hai (Onderwijs in India moet niet alleen gericht zijn op de werkgelegenheid en informatie over het onderwerp alleen al). Het is een onderdeel van de opvoeding. Een deel van het onderwijs systeem kunt u te weten van het onderwerp en het andere is dat je het doet voor de werkgelegenheid. Maar het echte doel van het onderwijs is het voorbereiden van een goede man,” zei de minister.

“Dat is de reden waarom we het herwerken van de NCERT boeken. Deze boeken werden voorbereid 10-12 jaar geleden, we zijn het herwerken van het curriculum. We zullen zien hoe het nog steeds relevant in de wereld van vandaag. En dat is de reden waarom wij hebben gevraagd docenten en experts onder de loep nemen en suggesties doen en als ze denken dat wij het kunnen wijzigen van de hoofdstukken zouden we dat doen. En ik wil toevoegen dat Gautam Boeddha ‘ s gedachten, die zijn gedachten voor het leven, geeft een doel aan de studenten,” zei de minister.