Europa komt met certificering als maatregel tegen slechte beveiliging apparaten

0
330

De Europese Commissie zal later dit jaar maatregelen aankondigen om de slechte beveiliging van internet-of-things-apparaten als met internet verbonden camera’s en digitale videorecorders. De Commissie vindt dat de slechte beveiliging van dergelijke apparaten een probleem vormt.

Eurocommissaris Andrus Ansip zegt in een woensdag gepubliceerd statement dat Europese landen moeten samenwerken om deze nieuwe vorm van online bedreigingen het hoofd te bieden. Ansip verwees naar de ddos-aanvallen die gebruik maakten van een botnet met iot-apparaten, zoals die van Mirai.

Ansip gaf weinig details, maar zegt dat de Europese Commissie later dit jaar met een systeem van certificaten en labels zal komen om de beveiliging van iot-apparaten te waarborgen. Vermoedelijk zal de Commissie met standaarden komen waar apparaten op het gebied van beveiliging aan zullen moeten voldoen.

De malware die de iot-apparaten tot bots in een botnet maken, kunnen vaak vrijelijk hun gang gaan, omdat veel fabrikanten en consumenten nog nauwelijks aandacht hebben voor de beveiliging van dergelijke apparaten.