Stockholm angrep høydepunkter: Politiet slipper bilde av mannen ville i lastebil krasjet, begynner ‘terror probe’

0
3651

Stockholm Live oppdateringer: En polititjenestemann i en gassmaske går på scenen etter at en lastebil krasjet inn i en butikk og skadet flere mennesker i det sentrale Stockholm, Sverige, fredag 7 April 2017. (Noella Gow TT News Agency via AP)

Minst fire personer ble drept og flere skadd da en varebil kjørte inn i en avdelinger butikk i den svenske hovedstaden Stockholm, som rapportert av nyheter organisasjoner. Svenske statsministeren har fordømte hendelsen, sier alt tyder Stockholm lastebil krasjet er “et terror-angrep”, som er sitert av BBC. Det var tidligere rapporter som sa: én person ble arrestert, men Stockholm-politiet sa: “Akkurat nå har vi ingen arrestert.” Hendelsen fant også sted i nærheten av den Indiske ambassaden i Stockholm. Det var ingen umiddelbare krav om ansvar for angrepet. Statsminister Narendra Modi også fordømte hendelsen. Han sa på twitter: “India står fast med folk i Sverige i denne time av sorg.”

LES: Sverige har blitt angrepet, Stockholm krasj en “terror angrep”: svensk PM

I det siste året, flere angrep hvor lastebiler og biler har nypløyd inn i folkemengder har tatt plass i Europa. I 2010, terroristorganisasjonen Al-Qaida oppfordret sine tilhengere til å bruke lastebiler som et våpen. 22. Mars siste måneden, en overfallsmannen kjørte inn fotgjengere på Westminster Bridge, og deretter gikk inn stikke en politimann til døden før han ble skutt og drept.

LES OGSÅ: Stockholm terror-angrep: 3 andre hendelser når kjøretøy påført tap i Europa

 

SE VIDEO

Her er høydepunktene av Stockholm-angrep: (IST)

1:45 am: dødstallene stiger til fire, ifølge Reuters siterer nyhetsbyrået TT

12:00 am: Så to personer som lå på gaten, hørte høye lyder, helikoptre flyr: Indiske Ambassadøren til Sverige Monika Mohta til ANI.

11:20 pm: svensk politi begynner foreløpige terror probe etter en dødelig lastebil krasjet i Stockholm. Svenske medier har rapportert om flere dødsfall, men politiet vil ikke bekrefte disse rapportene.

NØDNUMMER FOR INDIANERE I SVERIGE:

10:20 pm: Politiet slipper støtteark bilde av en mann som er ønsket i forbindelse med lastebil hendelsen

I dette politiet støtteark bilde av en mann som er ønsket i forbindelse med lastebil hendelsen fredag 7 April 2017, som drepte og skadet flere mennesker i Stockholm, Sverige. Svensk politi leter etter mannen og sier de ikke kan ennå ikke si hvor mange mennesker som ble drept eller skadet da en lastebil kjørte inn i en folkemengde i det sentrale Stockholm. (Politiet / TT via AP)

10:15 pm: jeg er i kontakt med Indiske Ambassadøren i Sverige. Angrepet var svært nær Indiske Ambassaden. Vår ambassade tjenestemenn er trygge: Sushma Swaraj

9:55 pm: Steffen Seibert, tyske regjeringens talsmann, twitret: “Våre tanker er med folk i Stockholm, de skadde, pårørende, hjelpere og politiet. Vi står sammen mot terror”.

9:50 pm: “Mitt hjerte er i Stockholm i ettermiddag,” President i det Europeiske Råd av Donald Tusk twitret. “Mine tanker er hos ofrene, deres familier og venner, i dag er forferdelig angrep.”

9:49 pm: Mistenker i Stockholm lastebil ramming angrep pågrepet.

Bevæpnet politi delta på åstedet etter at en lastebil krasjet inn i en butikk og skadet flere mennesker i det sentrale Stockholm, Sverige, fredag 7 April 2017. Svenske statsministeren Stefan Lofven sier alt indikerer en lastebil som har krasjet inn i en større varehus i sentrum av Stockholm er “et terrorangrep.” (Claudio Brescian/TT News Agency via AP)

9:03 pm: Statsminister Narendra Modi i kveld fordømte angrepet i Stockholm og sa at India står fast med folk i Sverige i denne time av sorg. “Vi fordømmer angrepet i Stockholm. Mine tanker går til familiene til de avdøde og bønner med de skadde,” han twitret. “India står fast med folk i Sverige i denne time av sorg,” la han til.

9:02 pm: svensk politi sier det er flere døde, og flere skadet etter at lastebilen kjørte inn i folkemengden i sentrum av Stockholm.

8:59 pm: Sverige hode til staten, Kong Carl Gustaf, uttrykt redsel ved angrep. “Våre tanker går ut til de som ble berørt, og til deres familier,” sa han i en uttalelse fra det kongelige slottet.

 8:58 pm: Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet ennå.

8:50 pm: Stockholm lastebil hendelsen er et “angrep på oss alle” – EUS Jean-Claude Juncker.

8:48 pm: I det siste året, flere angrep hvor lastebiler og biler har nypløyd inn i folkemengder har tatt plass i Europa. I 2010, terroristorganisasjonen Al-Qaida oppfordret sine tilhengere til å bruke lastebiler som et våpen. 22. Mars siste måneden, en overfallsmannen kjørte inn fotgjengere på Westminster Bridge, og deretter gikk inn stikke en politimann til døden før han ble skutt og drept.

8:44 pm: Ifølge en Reuters vitne, som person så flere av kroppen-som former dekket av tepper på åstedet for hendelsen.

Nødpersonell legge en person inn i en ambulanse, sentrum, på scenen etter at en lastebil krasjet inn i en butikk og skadet flere mennesker i det sentrale Stockholm, Sverige, fredag 7 April 2017. Svenske statsministeren Stefan Lofven sier alt indikerer en lastebil som har krasjet inn i en større varehus i sentrum av Stockholm er “et terrorangrep.” (Fredrik Sandberg/TT News Agency via AP)

8:33 pm: en Del av Stockholm sentrum ble sperret av, og området ble evakuert. Et stort antall av politiet og nødetatene var på stedet.

Folk går bort fra åstedet etter at en lastebil krasjet inn i en butikk og skadet flere mennesker i det sentrale Stockholm, Sverige, fredag 7 April 2017. (Noella Johansson TT News Agency via AP)

8:15 pm: Ifølge Reuters, svensk offentlige kontorer har vært stengt, og alle prester er trygt.

8:10 pm: Rapporter tyder på at bilen var stjålet av overfallsmannen.

8:00 pm: Det svenske nyhetsbyrået TT sier flere mennesker har blitt kjørt bort i ambulanse, og live-tv-opptakene viste røyk kommer ut av varehus at lastebil smadret inn.

En polititjenestemann i en gassmaske går på scenen etter at en lastebil krasjet inn i en butikk og skadet flere mennesker i det sentrale Stockholm, Sverige, fredag 7 April 2017. (Jessica Gow, TT News Agency via AP)

 

Politiet står i en døråpning på åstedet etter at en lastebil krasjet inn i en butikk og skadet flere mennesker i det sentrale Stockholm, Sverige, fredag 7 April 2017. (Anders Wiklund TT News Agency via AP)

7:51 pm: Flere øyenvitne opptakene, som sett gjennom av BBC, viser folk som kjører fra hendelsen i Drottninggatan-området i Stockholm.

7:43 pm: svenske statsministeren sier at en person er arrestert i den dødelige lastebil angrep på en Stockholm varehus.

Politiet delta på åstedet etter at en lastebil krasjet inn i en butikk og skadet flere mennesker i det sentrale Stockholm, Sverige, fredag 7 April 2017. (Noella Johansson, TT News Agency via AP)

 

En polititjenestemann i en gassmaske går på scenen etter at en lastebil krasjet inn i en butikk og skadet flere mennesker i det sentrale Stockholm, Sverige, fredag 7 April 2017. (Jessica Gow, TT News Agency via AP)

7:34 pm: Alt indikerer Stockholm lastebil krasjet er “et terror angrep” – svensk PM Stefan Lofven, som er sitert av BBC

Politiet delta på åstedet etter at en lastebil krasjet inn i en butikk og skadet flere mennesker i det sentrale Stockholm, Sverige, fredag 7 April 2017. (Noella Johansson, TT News Agency via AP)

7:23 pm: Ett av vitnene på stedet fortalte BBC at det var total forvirring, og at han ikke kan fastslå hvor mange personer er skadet, og legger til at mange folk er sjokkert.

7:15 pm: Skudd var avfyrt i hendelsen, sier politiet

En kropp, sentrum på rught, ligger på bakken på scenen etter at en lastebil krasjet inn i en butikk og skadet flere mennesker i det sentrale Stockholm, Sverige, fredag 7 April 2017. (Andreas Schyman, TT News Agency via AP)

 

Folk ser på på åstedet etter at en lastebil krasjet inn i en butikk og skadet flere mennesker i det sentrale Stockholm, Sverige, fredag 7 April 2017. (Andreas Schyman, TT News Agency via AP)

7:07 pm: hendelsen fant sted på Drottninggatan (Queen Street), som angivelig Stockholms store gågatene.

7:02 pm: Tre døde i hendelsen, som per BBC.

6:54 pm: lastebil angivelig kjørte inn til en avdelinger store, sier Reuters

6:45 pm: Et kjøretøy angivelig kjørte inn folk i den svenske hovedstaden Stockholm, og flere skadd.

Bare i desember i fjor, en terrorist kjørte sin lastebil til julemarkedet ved Kaiser-Wilhelm-gedächtnis-Kirken i Berlin som drepte minst 12 mennesker og venstre nesten 56 andre skadet. Forresten, den opprinnelige lastebilsjåfør var også en av de avdøde som hans kropp ble funnet i passasjersetet. Overfallsmannen ble en Tunisisk mislyktes asylsøker. Bare fire dager etter angrepet, overfallsmannen ble drept i et møte med politiet i nærheten av Italia i Milano.

En lignende hendelse fant sted siste året i Nice, Frankrike, juli 14, 2016 når en 19-tonn last lastebil kjørte inn i folkemengder feirer Bastille Dag drepe mer enn 80 personer og skadet minst 434. Sjåføren var en Tunisiske bosatt i Frankrike som heter Mohamed Lahouaiej-Bouhlel. Overfallsmannen ble senere drept under utveksling av skudd med sikkerhetsstyrker.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express-Appen nå

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd