Madhya Pradesh: 2 aangehouden voor fraude met valse jobaanbiedingen, ‘ingehuurd’ ATM-kaarten

0
360

De politie herstelde de vier ATM-kaarten van de duo en het bleek dat zij die over de Rs 25 lakh met behulp van deze AMT kaarten tijdens de laatste twee weken, de officiële toegevoegd.

Twee personen, die verdacht worden van een deel van een inter-state bende, zijn gearresteerd voor vermeende misleiding mensen op voorwendsel van hen callcenter banen en zakkenrollerij hun geld door middel van bedrog betekent, aldus de politie vandaag. Het duo had aangenomen van een unieke manier van het verwerven van geld van goedgelovige werkzoekenden waarin ze gebruikt worden “ingehuurd ATM’ kaarten om geld op te nemen, zeiden ze. De verdachten werden geïdentificeerd als Kundan Kumar (22), een inwoner van Musallapur in Patna, en Ashok Yadav (30), een inwoner van Neemkheda hier.

Kijken wat anders is het maken van nieuws:

“We hebben twee jongeren gearresteerd, één van hen werd gehouden van Patna en de andere vanaf hier gisteren. Het vermoeden bestaat dat ze een deel van een inter-state bende. Zij gebruiken voor het huren van een ATM-kaarten van mensen op een ‘maandelijkse huur’ basis voor de transacties van het geld dat ze ontvangen van klanten,” SDO (Politie) Neetesh Bhargava zei. Het ophelderen van de modus operandi, de SDO zei de verdachte gebruikt om de eerste plaats advertentie van ‘thuis werken en geld verdienen” en vroeg werkzoekenden te bellen op het telefoonnummer vermeld.

Ondertussen nam ze een ATM-kaarten van mensen met nul of laag saldo op hun accounts op een ‘maandelijkse huur’ van Rs 5,000-10,000.

“Na contact met werkzoekenden, ze vroeg hen om geld te storten op naam van ‘administratiekosten’ in ‘nep’ bankrekeningen. Na storting van het geld, het bedrag werd overgemaakt naar de bank rekening die is gekoppeld aan de gehuurde ATM-kaarten. Ze later trokken geld met behulp van deze ingehuurd ATM-kaarten zodra het geld werd overgedragen van valse bankrekeningen werkzaam zijn,” Bhargava zei.

De politie herstelde de vier ATM-kaarten van de duo en het bleek dat zij die over de Rs 25 lakh met behulp van deze AMT kaarten tijdens de laatste twee weken, de officiële toegevoegd.

“Het vermoeden bestaat dat deze jongeren een deel van een 40-lid van de bende die loopt een callcenter in Patna en bedrog mensen via de ‘werk van thuis uit’ advertenties,” voegde hij eraan toe. Volgens de politie de bende aan het werk was in afzonderlijke cellen met een in dat gedupeerde mensen door te reageren op baan oproepen en vroeg hen om deposito ‘administratiekosten’, een ander gebruikt om geld van nep-accounts te operatieve degenen.

De derde cel van de bende was actief in de intrekking van het geld door middel van de ‘ingehuurde’ ATM-kaarten en gestort hetzelfde aan de bankrekeningen van de andere bende leden, voegde hij eraan toe. Bhargava zei de omzet van de groep is meer dan Rs 3 crores per maand als hun netwerk is verspreid over verschillende staten.

“We onderzoeken verder en heeft de politie teams te Patna. De bendeleden waren niet in contact met elkaar over de telefoon,” voegde hij eraan toe.