Hur Gör Du för att Visa SSL-Certifikat Information i Google Chrome?

0
4966

Det finns få saker som är mer frustrerande än att ha ett ofta använt, lätt åtkomst plötsligt försvinna i din favorit webbläsare efter en ny uppdatering. Är det en work-around för att få den funktionen igen eller är det en förlorad sak? Idag är SuperUser Q&A inlägget har svaret på en frustrerad läsare fråga.

Dagens session med frågor Och Svar kommer till oss artighet av SuperUser—en indelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q&A sidor.

Frågan

SuperUser läsare tyteen4a03 vill veta hur du kan visa SSL-certifikat information i Google Chrome:

Före och upp till ca Google Chrome version 55, kunde jag visa information om certifikatet en webbplats använder genom att klicka på den gröna lås-ikonen i adressfältet. Men den funktionen verkar vara borta nu (se skärmdump nedan). Jag vet att jag kan gå in Developer Tools -> Säkerhet om du vill se detaljer, men det är en smula besvärligt. Är det ett sätt att få den gamla “funktionen” tillbaka?

Hur gör du för att visa SSL-certifikat information i Google Chrome?

Svara

SuperUser bidragsgivare Tim Wilde och xref har svaret för oss. Först upp, Tim Wilde:

Du kan hitta denna information genom att gå till de Tre Punkter Meny -> Verktyg -> Developer Tools, klicka sedan på Fliken Säkerhet. Detta kommer att ge dig en Säkerhet Översikt med en Visa Certifikat Knappen.

Följt av svaret från xref:

Börjar med Google Chrome version 56, den metod som beskrivs av Tim Wilde är det enda sättet att visa information om certifikatet.

Har något att tillägga till förklaring? Ljudet i kommentarerna. Vill läsa fler svar från andra tech-savvy Stack Exchange-användare? Kolla in den fullständiga diskussionen tråd här.