Hur man Beskär en Bild i Photoshop

0
795

Beskära foton är en av de mest grundläggande, men viktigt, foto redigering färdigheter. En sned horisont eller något störande på kanten kan förstöra en hel bild.

Jag ska visa dig grunderna i hur man gör det i Photoshop, men verktygen är mycket liknande i någon annan bra bild redigering app.

Detta är den bild jag använder.

Jag älskar det, men det finns två problem. För det första, det är för mycket av marken i det nedre högra hörnet; jag vill att bilden ska beskäras hårdare till fyren. För det andra, horisonten är sned. Jag har uppmärksammat att i rosa nedan.

Det sättet att lösa båda dessa problem är med Verktyget Beskär.

Med hjälp av Verktyget Beskär

Välj Crop Tool från verktygsfältet eller tryck på C på tangentbordet.

När du har valt Crop Tool, så får du se något som ser ut som denna.

Den streckade konturer representerar den nya grödan.

Du har två alternativ. För det första kan du använda markören för att dra en ny gröda runt ett område i bilden som du vill ha.

För det andra, du kan dra i från någon av de handtag för att justera beskärningen. Om du håller ner Alt-eller alt-tangenten, handtaget mittemot kommer att gå i också. Detta är den mer korrekta alternativet.

Om du väljer ett förhållande, som 2:3, i det övre vänstra hörnet av fönstret, den andra kanter kommer att röra sig i, samt att hålla proportionerna de samma. För att begränsa den gröda som den ursprungliga förhållandet, håll ned Skift-tangenten medan du drar. För att ändra förhållandet, välj den du vill ha från Förhållandet i rullgardinsmenyn i fältet Alternativ.

Du kan även skriva in din egen.

Att byta de två värden, klicka på de två pilarna ikonen. För att återställa förhållandet, klicka på knappen Rensa.

För att rotera beskär, klicka och dra var som helst utanför gröda gränsen.

Att flytta gröda, klicka och dra var som helst inne i grödan gränsen.

Innan vi avslutar, se överst i fönstret och du kommer att se några alternativ.

Ta Bort Beskurna Pixlar kryssrutan bör nästan aldrig kontrolleras. Om den är ikryssad, när du beskära bilden något utanför den gröda gränsen är borttagna. Detta innebär att du kan inte beskära bilden vid ett senare tillfälle. Det är säkrare att bara lämna det därhän.

Om Content-Aware är markerad, Photoshop kommer att försöka att automatiskt fylla alla tomma områden kvar av grödan. Det kan fungera om området Photoshop försöker fylla i är verkligen enkelt som en blå himmel, men det är bäst att inte förlita sig på det. Bara beskära din bild inom gränserna.

De tre ikonerna till höger visas endast när du ska beskära en bild. Klicka på ikonen Bockmarkering att acceptera grödan Avbryt-ikonen för att avbryta och Återställa ikonen för att återställa den aktuella grödan. Du kan också använda kortkommandon på Retur för att acceptera gröda och Escape för att avbryta det.

Med hjälp av den Räta Verktyg

I vårt exempel bild, vi vill inte bara sätta fyr närmare mitten av ramen, men vrid den så att horisonten är rak.

Samtidigt som jag kunde räta upp horisonten genom ögat, det är ett bättre sätt att göra det.

För att räta upp horisonten i en bild ska du välja Crop tool och klicka sedan på den Räta knappen i fältet Alternativ.

Klicka på en punkt vid horisonten och dra sedan markören så att den linje som följer horisonten.

När du släpper pekaren, Photoshop kommer att göra raden den nya horisonten.

Att acceptera rätas bild, tryck på Enter.

Och där har du det, en perfekt beskurna och rätade på bilden.

Med antalet megapixlar i en modern digitalkamera eller smartphone har du en massa utrymme med hur du beskär dina bilder. Om horisonten är inte rakt eller om du vill ha en stramare ramar, gå vidare och fixa det i Photoshop. Du vet nu hur.