Top verhalen om 9 uur, 28 Jan: Trump tekenen om op vluchtelingen, Malala zegt ze is er kapot van, en ander nieuws

0
2668

De AMERIKAANSE President Donald Trump ziet er over het volgen van een eedaflegging in de ceremonie voor de Defensie-Secretaris James Mattis op het Pentagon in Washington, VS, 27 januari 2017. REUTERS/Carlos Barria

Trump tekenen executive orders te houden extremisten uit

De AMERIKAANSE President Donald Trump ondertekend executive orders oprichting van nieuwe doorlichting van maatregelen ter beperking van de stroom van vluchtelingen in het land en houden ‘radicaal-Islamitische terroristen’. Hij ondertekende de bestelling in zijn eerste bezoek aan het Pentagon. “We zullen nooit vergeten de lessen van 9/11, noch de helden, die verloren op het Pentagon. Zij waren de beste van ons. Wij eren hen niet alleen met woorden, maar met onze acties, en dat is wat we vandaag doen,” zei Trump. Lees meer

Malala zegt ze is er kapot van, door Trump ‘ s actie

De nobelprijs voor de Vrede winnaar Malala Yousafzai zei dat ze was kapot van van Donald Trump ‘ s om op vluchtelingen. “Ik ben er kapot van, dat de huidige President Troef is het sluiten van de deur op kinderen, vaders en moeders op de vlucht geweld en oorlog,” zei de 19-jarige. Yousafzai, het Pakistaanse, werd in het hoofd geschoten door de Taliban in 2012, nadat hij openlijk pleitte voor het onderwijs wordt toegekend aan het meisje van de kinderen. Lees meer

Srinagar airport afgesneden, ticket prijzen omhoogschieten

Veel mensen zijn op zoek om uit te vliegen van Srinagar op vrijdag was verbijsterd te vinden tickets van de stad Mumbai geprijsd hoger dan dat van New York naar Mumbai. Niet alleen waren de tickets kosten hoger dan normaal, er waren geen weekend tickets voor steden zoals Delhi en Mumbai. De luchthaven Srinagar had geopend na drie dagen van sneeuwval. Lees meer

Amarinder Singh is CM gezicht van het Congres in Punjab

Na veel speculatie, Punjab Congres president Amarinder Singh kreeg de naam van de partij chief ministeriële kandidaat voor de komende verkiezingen op 4 februari. Het was al bekend dat Singh zou de minister-president als het Congres werd verkozen tot aan de macht, er was geen officiële bevestiging. Singh ‘ s naam werd bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst voorgezeten door partij vice-president Rahul Gandhi. Lees meer

Lone leerkracht te melden Kashmir petitie wordt Ashoka universiteit

Een leraar bij Ashoka Universiteit die een petitie tekenden het veroordelen van het geweld over Hizbul militante Burhan Wani ‘s dood en gepleit voor een referendum in Kashmir heeft zijn ontslag aan de universiteit vermelding van” ethische redenen.’ Het ontslag werd aanvaard door de raad van bestuur binnen de twee dagen. De leraar die stoppen is Dr Rajendran Narayanan in de Wiskunde-afdeling. De petitie had geleid tot een debat over de stoepranden worden opgelegd aan de vrijheid van meningsuiting op de campus. Lees meer

© De Indian Express Online Media Pvt Ltd