Donald Trump ‘ s aide Michael Flynn frequent contact met Rusland gezant: Bronnen

0
204

De Troef van team-account van Michael Flynn ‘ s contacten met de russische gezant veranderde gedurende de dag en met vrijdag.

President-elect ‘Donald Trump’ s nationale veiligheidsadviseur en het russische ambassadeur in de VS zijn in regelmatig contact in de afgelopen weken, ook op de dag dat de regering-Obama hit Moskou met sancties als vergelding voor de verkiezingen-met betrekking tot hacken, een hooggeplaatste AMERIKAANSE functionaris zei dat vrijdag.

Na in eerste instantie te ontkennen dat Michael Flynn en Ambassadeur Sergei Kislyak sprak Dec. 29, een Troef ambtenaar zei vrijdag tegen het eind van dat de overgang team op de hoogte was van een oproep op de dag dat President Barack Obama de sancties.

Het is niet ongebruikelijk voor inkomende overheden hebben gesprekken met buitenlandse regeringen, voordat u office. Maar herhaalde contacten net als Obama de sancties zouden rijzen vragen over de vraag of Trump ‘ s team besproken _ of zelfs meegeholpen _ Rusland reactie.

De russische President Vladimir Poetin onverwacht niet uit wraak, omdat het ONS voor de verhuizing, een beslissing Trump snel geprezen.

Meer in het algemeen, Flynn contact met de russische ambassadeur suggereert de inkomende bestuur is al begonnen met het leggen van een basis voor het beloofde een nauwere relatie met Moskou. Die inspanning lijkt vooruit gaan, zelfs als velen in Washington, met inbegrip van de Republikeinen, hebben hun verontwaardiging over intelligence-ambtenaren’ assessment dat Poetin gestart met een hacken operatie die gericht zijn op het ingrijpen in de AMERIKAANSE verkiezingen te profiteren Troef.

In een interview vrijdag avond door De Wall Street Journal, Trump zei dat hij zou doen weg met Obama de sancties als Rusland werkt met ONS op vechten terroristen en het bereiken van andere doelstellingen.

“Als Rusland is echt ons helpen, waarom zou iemand hebben sancties?” vroeg hij.

Tijdens een persconferentie woensdag, Trump zijn gemarkeerd warmer rapport met de russische leider.

“Als Poetin houdt van Donald Trump, dat ik van mening dat een actief, niet een verplichting, want we hebben een verschrikkelijke relatie met Rusland,” zei hij.

De sancties gericht de GRU en FSB, toonaangevende russische inlichtingendiensten dat de VS zei waren betrokken bij de hack van het Democratische Nationale Comité en andere groepen. De VS ook uit geschopt 35 russische diplomaten die hij zei waren eigenlijk intelligence-agenten.

Trump is bereid om zelf in te voegen in de grote buitenlandse beleid van de problemen tijdens de overgang, en soms tegenstrijdig aan de huidige regering en het diplomatieke protocol.

Hij accepteerde een oproep van de taiwanese president, het negeren van de jarenlange “One China” beleid dat niet erkennen van het eiland soevereiniteit. Vroeg over dat vrijdag in het Journaal, antwoordde hij: “Alles is in onderhandeling.”

Hij ook in het openbaar drong er bij de AMERIKAANSE veto uit te spreken over een veiligheidsraad van de Verenigde Naties resolutie ter veroordeling van de Israëlische nederzettingen, sloeg de Obama-administratie voor u te onthouden en om de meet te passeren.

Vragen over Trump zijn vriendelijke houding tegenover Rusland hebben verdiept sinds de verkiezing, zoals hij ontslagen door de AMERIKAANSE inlichtingendiensten’ beweringen over Rusland ‘ s rol in het hacken van de Democratische groepen. In de briefing Trump op hun bevindingen, intelligentie ambtenaren presenteerde ook de president-elect met ongefundeerde beweringen dat Rusland had vergaard boeten aan persoonlijke en financiële beschuldigingen over hem, volgens een aparte AMERIKAANSE ambtenaar die sprak op voorwaarde van anonimiteit, omdat de ambtenaar niet toegestaan om openlijk de kwestie bespreken.

De Senaat Intelligence Committee kondigde eind vrijdag dat het onderzoeken van de mogelijke contacten tussen Rusland en de mensen die met ONS politieke campagnes als onderdeel van een breder onderzoek naar Moskou is inmenging in het in 2016 presidentsverkiezingen.

Trump erkend voor de eerste keer deze week dat hij accepteert dat Rusland achter de hack. Maar hij betwijfelde of ambtenaren waren lekken van informatie over hun ontmoetingen met hem, met de waarschuwing dat zou een “enorme vlek” op hun plaat.

Flynn ‘ s eigen banden met Rusland hebben bezorgd sommige Republikeinen, die zijn meer sceptisch tegenover het Kremlin dan Troef lijkt te zijn. Na het verlaten van zijn positie als directeur van de Defense Intelligence Agency in 2014, Flynn gemaakt optredens op RT, een state-run russische televisie netwerk. In 2015, hij werd betaald voor het bijwonen van een RT-gala in Moskou, waar hij zat naast Poetin.

Als nationale veiligheidsadviseur, Flynn werkt in de Westelijke Vleugel dicht bij de Oval Office en hebben vaak toegang te Troeven. In tegenstelling tot de Troef van de genomineerden te leiden van het Pentagon, het Ministerie en andere nationale veiligheidsdiensten, Flynn ‘ s post niet nodig Senaat bevestiging.

Flynn ‘ s contacten met de russische ambassadeur werden voor het eerst gemeld door de Washington Post columnist David Ignatius. De AMERIKAANSE functionaris, die sprak met De Associated Press was niet bevoegd om te bevestigen dat de contacten in het openbaar en drong aan op anonimiteit.

De Troef van team-account van Flynn ‘ s contacten met de russische gezant veranderde gedurende de dag en met vrijdag.

Trump woordvoerder Sean Spicer in eerste instantie gezegd dat er een telefoongesprek tussen Flynn en Kislyak op Dec. 28, evenals een kerstgroet via tekst berichten over de vakantie. Hij zei dat de sancties werden geen deel uitmaken van de discussies.

Later vrijdag een overgang ambtenaar zei Flynn en Kislyak gesproken had door de telefoon op Dec. 29, na een sms-bericht van de ambassadeur van de dag ervoor. Tijdens het gesprek, de russische ambassadeur uitgenodigd AMERIKAANSE ambtenaren die aan een conferentie over Syrië, later deze maand, dat wordt gehouden in Kazachstan, volgens de overgang ambtenaar, die was niet bevoegd om in het openbaar bespreken de zaak en drong aan op anonimiteit.

De officieel bevestigde ook een gesprek tussen de mannen eerder in December.

De AMERIKAANSE ambtenaar die sprak tot de AP vrijdag beschreven de contacten tussen Flynn en Kislyak als “zeer frequent voor.”

Het is onduidelijk hoe de AMERIKAANSE overheid werd zich bewust van de contacten tussen Flynn en Kislyak, die heeft gediend als Rusland gezant van de VS. sinds 2008. AMERIKAANSE monitoring van russische ambtenaren van de communicatie binnen de Verenigde Staten is bekend voor te komen.

Flynn heeft gesproken met andere buitenlandse ambtenaren sinds Trump won de verkiezingen in November, als binnenkomende Witte Huis senior adviseurs Steve Bannon en Jared Kushner, Trump ‘ s zoon-in-law. Het State Department woordvoerder Mark Toner zei hij zag niets ongeschikt in Trump ‘ s overgang team contact opnemen met russisch of een andere buitenlandse ambtenaren.