Hoe om te Herstellen van Windows Bootloader Problemen (Als Uw Computer Start niet)

0
3791

Als uw Windows-PC is het gooien van een foutmelding op je voordat het zelfs begint om Windows te laden, is het mogelijk dat de opstartsector op de systeempartitie is beschadigd of er ontbreken bestanden. Hier is het oplossen van die problemen.

Wat Zijn de Boot-Sector en de Master Boot Record?

GERELATEERD ARTIKELWat is het Verschil Tussen GPT en MBR Bij het Partitioneren van een Drive?

De boot sector is een klein gedeelte aan het begin van een harde schijf die wordt gemaakt wanneer u de schijf formatteren. De opstartsector bevat de code en de gegevens die helpt BIOS hand uit controle van het opstartproces van Windows. De boot sector is ook gastheer voor de Master Boot Record (MBR), en dat bevat de schijf handtekening, wordt de partitie tabel op de schijf, en een klein beetje van de code, de master boot code.

Wanneer een PC wordt gestart, de eerste kracht-op routine wordt afgehandeld door de BIOS. De BIOS laadt dan de master boot code in de PC ‘ s RAM en handen af van het opstarten van processen. De master boot code scant de partitie tabel, bepaalt de actieve partitie, wordt een kopie van de boot sector in de PC RAM-geheugen en de handen uit de opstartprocedure van die code. Het is deze boot omsnoering proces dat ervoor zorgt dat de eerste bits van de Windows-code om te beginnen met laden.

De boot sector kunnen ervaren dezelfde problemen als ieder ander onderdeel van uw vaste—schijf-ontbrekende bestanden, beschadigde bestanden, en zelfs fysieke schade. Wanneer de boot loader mislukt, het zal gebeuren nadat u de BIOS-informatie, maar voordat Windows begint te laden. U zult meestal zie foutmeldingen als de volgende:

  • Fout bij het laden van het besturingssysteem
  • Ontbrekende besturingssysteem
  • Start opnieuw op en selecteer de juiste opstartbron
  • Ongeldige partitie tabel
  • Bootmgr ontbreekt
  • FATAAL: er is Geen opstartbaar medium gevonden! Het systeem is gestopt.

Als u het zien van een van deze berichten, het betekent dat je niet in staat zijn om Windows te starten en gebruik te maken van de Windows Recovery Environment te doen met het oplossen van problemen. We zijn hier om u te begeleiden.

Opmerking: Als uw PC start Windows aan het laden is, maar dat vervolgens niet, dan is de bootloader is niet het probleem. In plaats daarvan moet je proberen het starten van de PC op in de Veilige Modus en het oplossen van problemen. Het uitvoeren van een Systeem te Herstellen zou een goede plek om te beginnen.

GERELATEERDE ARTIKELENVeilige Modus Gebruiken om te herstellen van Uw Windows-PC (en Moet Je)het Gebruik van Systeem Herstellen in Windows 7, 8, en 10

Opstarten Vanaf de Windows-Installatie Media of Recovery Partitie

Het eerste wat je hoeft te doen is start uw PC in de Windows herstelomgeving. Het is mogelijk dat uw PC is voorzien van een speciale recovery partitie die u zal toestaan om te beginnen met de Windows Recovery Environment zonder een fysieke schijf. Hoe je dat doet verschilt met welk merk PC je eigen, maar vaak zie je een bericht worden weergegeven tijdens het opstarten vertellen u welke toets te drukken om te beginnen met het herstel en reparatie. Als uw PC niet beschikt over een herstel-partitie—of je bent gewoon niet zeker weet hoe om toegang te krijgen—je kunt ook beginnen met uw PC met behulp van een DVD of USB met de Windows installer.

Als u het niet hebben van een installatie schijf, moet u gebruik maken van een andere PC downloaden van een kopie van Windows. Vervolgens kunt u een DVD of USB installatie schijf die u kunt gebruiken om op te starten van je eigen PC. En door de manier, als uw PC is nog steeds operationeel op u zou willen nemen voorzorgsmaatregelen stap van het maken van een herstel schijf of een systeemherstelschijf die u kunt gebruiken in de toekomst.

GERELATEERDE ARTIKELENWaar het Downloaden van Windows-10, 8.1, en 7 ISOs Wettelijkhet Maken van een USB Flash Drive Installer voor Windows 10, 8 of 7

Als u start met uw PC met behulp van een installatie schijf, klik door totdat u de oorspronkelijke Windows-installatie-venster en klik vervolgens op de “Repair your computer” link in plaats van het starten van een installatie. Als je vanaf een recovery-partitie of schijf reparatie, de screens zien er misschien een beetje anders, maar je zult eindigen op dezelfde opties gaan we hier bespreken.

Windows laadt vervolgens de recovery-omgeving. Op de eerste pagina, klik op het “Oplossen” optie.

De pagina Geavanceerde Opties zal verschijnen en bevat de opties zullen we bespreken in de volgende paar secties.

Merk op dat als je gebruik maakt van Windows 7, kunnen de schermen er iets anders uitzien. U zult zien dat de meeste van de opties, hoewel, met inbegrip van degenen gaan we het hebben over het volgende.

Reparatie Opstarten Automatisch

In de meeste gevallen moet u Windows laten proberen om automatisch problemen met het opstarten. Niet alleen zal het proberen op te lossen van de Master Boot Record of maak de boot sector zal zoeken en proberen op te lossen andere veel voorkomende problemen bij het opstarten. Op de pagina Geavanceerde Opties, klik op “Startup Repair”.

De volgende pagina toont alle operationele systemen gedetecteerd op uw PC, zelfs als u slechts één geïnstalleerd. Klik op het besturingssysteem dat u wilt herstellen.

Windows begint met het controleren van opstart problemen en reparaties.

Wanneer het proces is voltooid, wordt Windows zal u laten weten of de reparaties zijn geslaagd. Één van beide manier, u krijgt de optie opnieuw opstarten uw PC of terug te keren naar de pagina Geavanceerde Opties.

Als Windows niet automatisch voor reparatie van uw PC, kunt u altijd proberen met het repareren van de Master Boot Record of de wederopbouw van de boot sector handmatig vanaf de Opdrachtprompt. Het is onwaarschijnlijk dat het zal werken als de automatische reparatie niet, aangezien deze opdrachten worden uitgevoerd als onderdeel van de automatische reparatie proces, maar het kan geen kwaad om het te proberen.

De reparatie van de Master Boot Record van de Opdrachtprompt

Als u liever omgaan met dingen over jezelf—of een automatische reparatie mislukt en u bent er vrij zeker van dat het probleem is met je Master Boot Record of de opstartsector, je kunt ook naar de Opdrachtprompt voor een snelle oplossing. Op de pagina Geavanceerde Opties, klik op “Opdrachtprompt.”

Als je eenmaal bent op de Commando Prompt, gebruik je het commando bootrec, en er zijn een paar opties die nuttig kunnen zijn bij de vaststelling van de bootloader fouten.

Om te herstellen van de Master Boot Record, typ de volgende opdracht en druk op Enter. Deze opdracht schrijft een nieuwe Windows-compatibele Master Boot Record (op basis van welke versie van Windows je gebruikt) toe aan de boot sector zonder het overschrijven van de bestaande partitie tabel. Het is een goede start voor het repareren van de boot loader fouten als gevolg van de beschadiging.

bootrec /fixmbr

Voor het schrijven van een geheel nieuwe opstartsector op de systeempartitie in plaats daarvan, typ de volgende opdracht en druk op Enter. Deze optie overschrijft de huidige partitie tabel en dus kan soms tot problemen leiden als u de set-up te starten van meerdere besturingssystemen. Het zal niet overschrijven van alle gegevens op uw werkelijke partities zijn, maar u kan nodig zijn om de configuratie van uw multi-boot-opties na het gebruik van dit commando. Dit commando is handig wanneer u vermoedt dat uw boot sector kunnen overschreven worden door een andere installatie van het besturingssysteem of malware, of als u vermoedt dat het boot sector zelf is beschadigd.

bootrec /fixboot

En natuurlijk, de bootrec tool biedt ook andere, meer geavanceerde opties. U kunt altijd van het type bootrec /? om meer opties te bekijken en te helpen met de opdracht.

Stappen te Ondernemen Na het Herstel

Nadat u met succes hersteld uw PC en in staat zijn om Windows te starten, raden we u aan de slag te gaan en het uitvoeren van een paar van de andere stappen. Voer eerst het Selectievakje Schijf hulpprogramma voor het scannen van de integriteit van het bestandssysteem en de harde schijf. Het is altijd mogelijk dat je bootloader fout kwam voort uit fysieke problemen met uw harde schijf.

Ten tweede, het gebruik van de System File Checker om te zoeken naar en oplossen van eventuele beschadigde systeem bestanden. Het is onwaarschijnlijk dat het gebruik van de stappen die we hebben gesproken over de problemen met systeem bestanden, maar het is mogelijk. En het is een zeer eenvoudig ding om te controleren en te repareren.

GERELATEERDE ARTIKELENHoe op te Lossen Problemen met de Vaste Schijf met Chkdsk in Windows 7, 8, en 10het zoeken (en te corrigeren) Corrupte systeembestanden in Windows

Terwijl de boot loader fouten kan een beetje intimiderend als ze pop-up—vooral omdat het zo weinig informatie die je krijgt wanneer ze gebeuren, ze zijn redelijk eenvoudig te repareren. Je hoeft alleen te weten wat om naar uit te kijken en een recovery-oplossing klaar om te laden.