Het Draaien van een Video op Android

0
5078

Er is een oorlog gaande is. Dan zie je het niet op het nieuws, zult u niet lezen erover in de krant—maar het gebeurt. Het is een harde strijd die velen van ons nooit na te denken over: de oorlog tegen verkeerd georiënteerde video. Kreeg een video te zien zijwaarts? Hier is hoe om te draaien dat er een video van 90 graden op Android.

GERELATEERD ARTIKELHoe te Trimmen en Knippen van Video ‘ s op Je Android-Toestel

Dit gebeurt meestal uw telefoon gewoon niet draaien, zijn oriëntatie toen je begon met het opnemen van een video. Wanneer dit gebeurt, kunt u eindigen met een zijwaarts video—je houdt je telefoon in de liggende modus, maar voor sommige reden schot in de staande afdrukstand. Dit is gebeurd met mij vaker dan ik zorg te bekennen.

Bij andere gelegenheden, je kan echt draaien op je telefoon tijdens het opnemen van een video. Wanneer dit gebeurt, de oriëntatie van de video zal niet veranderen, maar je zult in plaats van een video, die er normaal uitziet, dan plotseling draait zijwaarts (of vice versa). Het slechte nieuws hier is dat om de video te roteren, je zult ook met de trim—je kan het niet draaien van een video halverwege zijn, helaas. Het is alles of niets hier.

GERELATEERD ARTIKEL18 Dingen die Je Misschien Niet Hebben Geweten van Google Foto ‘ s Kunt Doen

Aan de andere kant, rotating video ‘ s op Android kan niet eenvoudiger. We gebruiken Google ‘s app Foto’ s voor deze tutorial, dus als je die nog niet hebt geïnstalleerd, kunt u deze hier. Het is gratis, dus laten we deze zaak doen.

Als dit uw eerste run met Google Foto ‘ s, zult u uw Back-up en Synchronisatie-instellingen in eerste instantie. U kunt hier meer over lezen hier, maar de standaard instellingen zijn over het algemeen perfect: gratis, onbeperkte uploads op “hoge kwaliteit” (lees: lichte compressie), en uploaden op alleen Wi-Fi. Tik op “Gereed” om eruit te komen van dit kleine venster en start je je draai op.

Met de set-up uit de weg, ga je gang en zoek de video die u wilt roteren. Tik op om het te openen.

De video zal waarschijnlijk automatisch afspelen wanneer u het opent, dus voel je vrij om te onderbreken. Wanneer u op het scherm tikt, wordt de video controles zal de belasting op de kleine potlood-pictogram aan de onderkant van het scherm.

Dit opent Foto ‘s’ in het menu bewerken. Als u nodig hebt om de video te verkorten, kunt u dat doen hier de schuifregelaar op de miniaturen net onder het videobeeld. Voor een meer diepgaande blik op het snijden en trimmen, bekijk dan onze tutorial.

Met het trimmen van de weg (of als je niet hoeft te knippen), neem een kijkje op de onderkant van het scherm: er is een knop met de tekst “Draaien.” Tik op.

Poef! Als bij toverslag, de video draait. Blijf tikken op deze knop totdat de oriëntatie is juist. Zodra het ziet er goed uit, tikt u op de knop “Opslaan” in de rechterbovenhoek.

Het duurt een seconde de video op te slaan—die het slaat als een kopie, niet het overschrijven van de oorspronkelijke—en je bent klaar. Uw nieuwe begrip-georiënteerde video is verpakt en klaar om te gaan.

Blijven vechten de goede strijd!