Vad Är “Hotspot 2.0” Nätverk?

0
3092

Hotspot 2.0-nätverk är en ny trådlös standard som utformats för att göra det lättare och säkrare att ansluta till offentliga Wi-Fi-hotspots. De är stöd i den senaste versionen av Windows 10, macOS 10.9 eller nyare, Android 6.0 eller nyare, och iOS 7 eller nyare.

Hur Hotspot 2.0-Nätverk Fungerar

Målet för Hotspot 2.0 nätverk är att ge cellular-stil “roaming” för Wi-Fi-nätverk. När du flyttar runt i världen, kommer enheten att ansluta dig till de tillgängliga offentliga hotspots automatiskt. Finns det några fördelar med detta:

  • Offentliga Hotspots Blivit Enklare och Mer Säker: När du besöker en flygplats eller ett kafé, kommer enheten att automatiskt vet vad som är den verkliga allmänna flygplats Wi-Fi-nätverk och ansluter automatiskt. Du behöver inte gissa om “FREE_AIRPORT_WIFI” är den verkliga nätverk, ansluta manuellt, och genom att klicka på logga in skärmen.
  • Nätoperatörer Kan Bandet Tillsammans: Hotspot 2.0-nätverk är utformad för att fungera bättre när leverantörerna samarbetar med andra leverantörer. Låt säga, till exempel, har du Comcast Xfinity internet i hemmet, vilket inkluderar tillgång till Xfinity Wi-Fi-hotspots runt om i landet. Målet är för Comcast att samarbeta med andra hotspot leverantörer, så Comcast kunder kan få på nätet på andra hotspot leverantör nätverk och andra företags kunder kan få online på Comcast-hotspots.
  • Kryptering är Obligatoriska: Många av dagens offentliga Wi-Fi-surfzoner är öppna Wi-Fi-nätverk, vilket gör att människor kan snoka på din surfning. Hotspot 2.0 nätverk kräver enterprise-klass WPA2-kryptering.

Vissa företag kallar denna funktion för “Passpoint” eller “Nästa Generation Hotspots” i stället. På en teknisk nivå, bygger på 802.11-u Wi-Fi-standarden.

Hur man Använder Hotspot 2.0 Nätverk

Hotspot 2.0-nätverk är utformad för att vara enkel att använda. Till exempel, Time Warner har rullat ut Hotspot 2.0 stöd till sitt nätverk av Wi-Fi-hotspots. För att ansluta till en, klickar du bara “TWCWiFi-Passpoint” hotspot i en lista över närliggande Wi-Fi-nätverk och berätta för din enhet att ansluta. Du kommer då att se en inloggning skärmen där du måste ge din Time Warner Cable inloggningsuppgifter. När du har loggat in en gång, kommer enheten att automatiskt ansluta till anslutna Passpoint nät i framtiden.

Leverantörer kan också erbjuda profiler i förväg. Till exempel, Boingo erbjuder en Hotspot 2.0 profil som kommer att ansluta dig till de anslutna hotspots i en mängd olika flygplatser. Installera detta profil med hjälp av din webbläsare och enheten kommer automatiskt att ansluta till dessa hotspots när du besöker dessa flygplatser.

Oavsett om du bara ansluta till en Hotspot 2,0 nätverk eller installera profiler i förväg, det är utformat för att “bara fungera”. Windows-10 har en “Online-Sign-Up” – funktion som kommer att visa dig en lista över leverantörer av nätet när du försöker ansluta till en Hotspot 2.0 nätverket för första gången. Efter du ställa upp en gång, kommer enheten att automatiskt ansluta till andra Hotspot 2.0 nät i framtiden.

Hotspot 2.0 Är inte Utbredd Ännu, Men Det Blir Det

Denna teknik är fortfarande nytt, och de flesta av Wi-Fi-hotspots som du stöter på kommer inte att vara Hotspot 2.0-aktiverade. Men, om du har installerat en profil från din leverantör och du är inom räckvidd för en Hotspot 2.0 nätverket kommer du att anslutas automatiskt. Om du försöker ansluta till en utan att sätta upp en profil för det första, Online-Sign-Up-funktionen kommer hjälpa dig att bli ansluten.

Hotspot 2.0-nät finns i många flygplatser i USA. Time Warner Cable har redan aktiverad Hotspot 2.0 funktioner, medan Comcast jobbar på det. New York är LinkNYC Wi-Fi-hotspots även använda Hotspot 2.0-teknik.

Dessa nätverk är redan ute, men det kommer att ta lite tid för Hotspot 2.0 nätverk för att få det breda täckning behövs för att ersätta äldre nätverk av one-off-hotspots på flygplatser, hotell, parker, köpcentra och andra offentliga platser. Människor ska inte behöva lära sig något nytt för att ansluta till dessa nät: erfarenheter bör bara bli bättre.