Hoe het Automatisch Downloaden van Ondertitels met de Plex Media Server

0
6584

Of u ondertitels nodig om te voorkomen dat het ontwaken van de kinderen of je bent vreselijk aan het begrijpen van regionale accenten, Plex Media Center maakt het gemakkelijk te downloaden en te gebruiken ondertitels met al je films en TV-shows.

Standaard Plex niet automatisch gebruik maken van bestaande ondertitels of nieuwe downloaden op uw rekening. Maar met een paar kleine aanpassingen kunt u Plex om automatisch te downloaden en te gebruiken ondertitels in een proces dat zo naadloos dat je nooit meer inspanning om te begrijpen wat de acteurs zeggen weer. Beter nog, omdat Plex maakt gebruik van een centrale database, de wijzigingen die u aanbrengt en de ondertitels die je download zijn beschikbaar op al uw apparaten.

Plex is in staat om dit staaltje van automatisering magic dankzij een media schrapen agent. Agenten zijn kleine helper toepassingen gevonden op Plex (en andere media server platforms) die het analyseren van uw media en het gebruik van databases op het internet om informatie te zoeken over die media—in dit geval het identificeren van wat een bepaalde film of TV-aflevering is en dan grijpen de juiste ondertiteling.

Laten we een kijkje nemen op hoe u de ondertiteling op de ondertiteling agent, en ervoor zorgen dat onze bibliotheek is up-to-date met de ondertitels voor alles.

Hoe Plex Ondertitels Op Standaard

Deze stap is niet nodig, je kunt altijd wisselen van ondertitels in-en uitschakelen met behulp van het menu op het scherm tijdens het kijken naar de Plex media—maar als je al de moeite van het zoeken naar een artikel over de Plex Media Server ondertitels, het is waarschijnlijk vrij veilig om te veronderstellen dat u gebruik maakt ondertiteling veel.

Als u wilt hebben ondertitels standaard op alle de tijd (eerder dan wisselen ze op elke keer dat u een video bekijken), kunt u dat eenvoudig doen met een single-server instellen. Terwijl u bent aangemeld bij uw Plex Media Server voor de web interface, klik op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van de werkbalk, selecteert u “Server” in de bovenste navigatiebalk.

In het Server menu, selecteer “taal” in de linker navigatie kolom te klikken.

Binnen de Talen het menu vindt u een enkel vinkje voor “Automatisch selecteren van audio en ondertiteling”. Vink het vakje aan. Bevestigen dat de “Liever audio track in” keuzelijst is ingesteld op de gewenste audiotaal. Onder “Subtitle modus” kunt u instellen dat het gebruik van ondertitels alleen met buitenlandse audio-of met alle media. De meeste mensen willen om te gaan met de vroegere, maar als je het lezen van dit artikel en de ondertitels voor al uw shows, zult u waarschijnlijk kiezen voor het laatste. Zorg om te kiezen van “altijd ingeschakeld”. Tot slot, selecteert u de gewenste taal voor de ondertiteling en klik vervolgens op “Wijzigingen Opslaan”.

Op dit punt, Plex automatisch ondertitels—als ze gevonden zijn. Als uw media niet alles hebben ondertitels, hoewel, je moet het uitvoeren van een stap om de puzzel te voltooien.

Het Inschakelen van Automatische Ondertiteling Downloads

Terwijl het nog in de Server menu van de laatste stap, het selecteren van “Agenten” van de linker navigatie kolom te klikken.

Binnen de Agenten instellingen menu, klik op “Films” en dan op “Plex Film’ om te zien welke agenten actief zijn en in welke volgorde ze worden geopend. Standaard is de enige gecontroleerd is “Plex Movie”, de native Plex agent.

Check “OpenSubtitles.org” en sleept u het naar de top van de lijst om zowel activeren en te prioriteren., zo:

Zodra je hebt gecontroleerd en geplaatst voor het item, klik op de versnelling zich aan de rechterkant van de OpenSubtitles vermelding.

Dit opent het menu voorkeuren voor uw ondertitels downloads. U kunt negeren de gebruikersnaam en het wachtwoord bits en selecteer gewoon de taal of de talen die u wilt uw ondertitels gedownload te worden. Het is belangrijk dat je deze stap uitvoert, omdat de taal voorkeuren stellen we boven in de Server – > menu Taal worden niet gedeeld met OpenSubtitles agent.

Herhaal dit proces in de “Shows” categorie selecteren “TheTVDB” invoer en controle/verplaatsen van de OpenSubtitles tekst weer:

Uw OpenSubtitles taal selectie van de Films sectie moet blijven bestaan, maar controleer het toch door te klikken op het tandwielpictogram instellingen naast de agent item weer.

Op dit punt, je hebt verteld Plex dat u wilt dat het automatisch downloaden van ondertitels voor zowel films en tv-shows via OpenSubtitles.org. Er is slechts een laatste stap.

Vernieuwen van Uw Bibliotheken Downloaden van Ondertitels

Nu dat je hebt alles instellen u hebt misschien gemerkt iets. Er zijn geen ondertitels te vinden zijn in de gegevens of voor uw films en TV-shows. Kies een willekeurige film van uw collectie en in de bibliotheek te bekijken van de Plex Media Server control panel, ziet u items, zoals dit overal:

Het probleem is dat alleen Plex activeert de agents wanneer 1) de media in uw collectie voor de eerste keer of 2) je start een handmatige vernieuwing van het individuele object, het seizoen collectie/het is in, of de gehele bibliotheek. Terwijl alle nieuwe media krijgt de automatische ondertiteling downloads zonder enige tussenkomst op uw rekening, u moet een vernieuwing activeren van uw bibliotheek, zodat de OpenSubtitles agent zal activeren op uw oude media.

Selecteer alle bibliotheken die u wilt vernieuwen met ondertiteling en zoek naar het pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Klik op het pictogram en selecteer “Alles Vernieuwen”. Let op de update-pictogram, de kleine, cirkelvormige pijl, zal het niet voldoende zijn als die alleen op zoek zijn naar nieuwe items die moeten de metadata en de ondertitels, niet al uw bestaande media voor de ondertiteling.

U zult dit alleen te doen een keer per bibliotheek, vanaf nu volgens de instellingen die geconfigureerd is in de vorige sectie, inkomende media krijgt ondertitels automatisch.

Als je eenmaal hebt vernieuwd, uw bibliotheek, kies een TV-programma of film te kijken en te koesteren in de glorie van automatische ondertitels die, door onze selectie van eerder in de tutorial, zijn standaard ingeschakeld):

Als de ondertitels niet op omdat je ervoor gekozen hebt om ze standaard uit, maak je geen zorgen, ze zijn er nog steeds. Tijdens het proces is enigszins gebaseerd op wat de media client u gebruikt om verbinding te maken met uw Plex Media Server (bijv. Rasplex, de iOS-app, kijken in uw browser terwijl u verbonden bent met de Plex server), moet je een beetje comic book stijl dialoogballon in het menu wanneer u een pauze van de media, zoals:

Selecteer dit pictogram om de ondertiteling in-en uitschakelen of om te schakelen tussen de beschikbare ondertitels.

Dat is allen daar is aan het: met een paar aanpassingen in het menu instellingen kunt u genieten van een automatisch gedownload ondertitels op al je films en TV-shows.