Hur att Rotera Video på iPhone

0
21167

Vi vet alla att känslan: du spelar in en video på din iPhone i liggande läge och försök sedan att titta på i landskapet och allt är i sidled. Lyckligtvis, du kan korrigera en video rotation i bara några enkla steg.

Alternativ: Använda iMovie

Apples iMovie har denna förmåga byggd i, och det är gratis för alla iphone inköpt efter den 1 September 2013. Om du kör en pre-5c iPhone och inte vill betala $4.99 för iMovie, så kolla in den app som vi rekommenderar i det andra avsnittet nedan.

Annars, gå till App Store och ladda ner det.

När iMovie är installerat, öppna det och tryck på “Video” och välj sedan den video som du vill korrigera.

Längst ned på skärmen trycker du på knappen dela.

På följande skärm, välj “Skapa Video”.

Nu tar du din tumme och pekfinger och vrid video så det roteras korrekt.

Nu är ditt porträtt video kommer att vara i liggande läge.

Än en gång, tryck på Dela-ikonen och sedan på “Spara Video”.

RELATERAD ARTIKELHur att Spela in 4K-Video på iPhone

Spara videon i den resolution som matchar din ursprungliga videon kvalitet, som kommer att vara den högsta tillgängliga kvalitet, i detta fall “HD – 1080p”. Obs: du kan spara i 4K, men bara om du ursprungligen spelades in i 4K. Om du vill spela in video i högre kvalitet, behöver du ändra en inställning först.

 

En gång i iMovie sker spara din video, det kommer att vara tillgänglig i ditt bildbibliotek.

Nu kan du rotera och fixa alla videor som du kan ha filmas omedvetet i stående.

Alternativ Två: Använd Rotate & Flip

Om du inte vill betala för iMovie kan du använda en gratis app som heter Rotera & Flip—utformad för att göra exakt vad det låter som. Det har annonser, men du kan ta bort dem genom att betala $2.99, men om du är villig att betala, har du förmodligen gick med alternativ ett ovan.

Ladda ner Rotera Och Vända det från App Store och starta upp den.

För att rotera en video, tryck på den så att den är markerad i gult, tryck på “Select” i det övre högra hörnet.

Nu, helt enkelt använda knapparna längst ned för att fixa din video. Dessa knappar låter dig rotera åt vänster, höger, bakåt, och vänd den vertikalt. När du är nöjd, tryck på “Exportera” i det övre högra hörnet.

En dialogruta kommer att visas nästa som frågar dig om vilken typ av kompatibilitet du vill. Det perfekta alternativet är att göra din video och är kompatibel med alla tv-spelare, vilket innebär att appen kommer att rotera varje ram av filmen. Det andra alternativet är för app för att ändra orienteringen flagg, vilket innebär att det kommer att visas roteras i iOS och Quicktime, men kanske inte verkar så i andra videospelare.

Det första alternativet är bättre för kompatibilitet, men det andra alternativet kommer att fixa det utan förlust i kvalitet. (Men för att vara rättvis, det är osannolikt att du kommer att märka förlust i kvalitet som du får från det första alternativet.) Det första alternativet kommer också att ta lite längre tid, eftersom det har att koda video helt och hållet.

När din video har behandlats, Dela dialogruta kommer att visas. Tryck på “Spara Video” för att lagra det på din iPhone, eller så kan du spara det till molnet om de alternativ som finns tillgängliga. Alternativt, du kan dela det direkt via ett meddelande, Facebook, e-post, eller någon annanstans.

Om du sparar video till din iPhone, kommer det att vara nu finns i dina Bilder och Bibliotek.

Roterande video på iPhone behöver inte vara en svår uppgift. Det är faktiskt ganska lätt och inte tar en fruktansvärt lång tid. iMovie är självklart ett alternativ, men många människor föredrar enkelheten i att Vrida Och Vända på.