Geek Trivia: De Grootste Mond In De Natuur Behoort Tot De?

0
4148

Grote Witte Haai
Narwal

Beluga Walvis
Groenlandse Walvis

Antwoord: De Groenlandse Walvis

Als u op zoek bent naar de grootste mond rond, zou het zinvol zijn om te kijken naar de grootste wezens die te vinden is—hoewel de massa is niet altijd een garantie dat je een grote mond. Olifanten, bijvoorbeeld, zijn de grootste landzoogdieren, maar hebben een relatief kleine monden in vergelijking met hun lichaam. Zelfs de grootste zoogdier, de blauwe vinvis, het niet hebben van een bijzonder grote mond in vergelijking met de grootte van zijn lichaam.

Om de grootste mond, we werken ons een weg naar beneden in de lijst van grote walvissen voor een beetje tot we naar de Arctic-woning groenlandse walvis. Een volwassen groenlandse walvis kan een mond die open kunnen maximaal 16 voet (5 meter) lang, 12 meter (4 meter) hoog en 8 meter (2,5 meter) breed, zo breed dat je kan gemakkelijk parkeren van een auto.

Maar maak je geen zorgen, de groenlandse walvis is niet geïnteresseerd in het eten van auto ‘s (of hun stuurprogramma’ s voor die kwestie). De groenlandse is een baleinwalvissen (dit hoeft geen tanden, maar lang verhoornde platen die worden gebruikt als een soort filter voor het soort voedsel uit het water) en haar mond is absoluut een enorme schep het wordt gebruikt om aan te vegen-up van grote hoeveelheden voedsel. Het zichzelf in stand houdt door het consumeren van ongeveer twee ton van plankton-zoals vlokreeftjes en andere schaaldieren elke dag.

Afbeelding met dank aan Arctische Stroming.