Hur Stream TV på Din Plex Media Center med Plex-Kanaler

0
2208

Plex Media Center är mest känd för super enkel uppspelning av lokala media filer, men det betyder inte att du inte kan utnyttja kraften i strömmande video. Kanal systemet gör det enkelt att lägga till innehåll från en mängd olika källor, allt från kända TV-stationer specialitet innehåll.

Vi har visat dig hur man ställer upp Plex för att titta på dina filmer på vilken enhet som helst och vi har visat dig hur du ska spara video på internet för att se senare, men Kanalen systemet erbjuder något lite annorlunda. Istället för att kurera ditt eget innehåll, Kanal systemet tillåter dig att lägga till innehåll som du kan bläddra i din infall. Det använder redan etablerade streaming webbplatser för kanaler som USA, SyFy, eller Comedy Central, så kommer du inte att få alla avsnitt av varje show, kan du titta på något du skulle kunna strömma från dessa platser—lagligt!

RELATERADE ARTIKLARHur man Sparar en Video till Plex för Senare VisningHur man Ställer in Plex (och Titta på Dina Filmer på vilken Enhet som Helst)

Lägga till Kanaler till Plex

Komma igång med Plex-Kanaler är så enkelt som att logga in på ditt Plex server från portalen och ser för “Online-Innehåll” kategori på vänster sida. Markera “Kanaler” för att komma igång.

Om du aldrig har använt de Kanaler som du har innan, kommer saker och ting se lite gles. Klicka på “Installera Kanaler” – knappen för att råda bot på detta.

Inne i Kanalen Katalog, kommer du att hitta en mängd sub-kategorier som “Featured”, “Mest Populära” och “senast Uppdaterade”. Den Nyligen Uppdaterade kategorin är en bra plats att börja på för vi ska erkänna, inte alla Kanaler som underhålls på rätt sätt, och ibland ändringar i källkod (som hur, säg, ABC, strukturer deras video-feeds) kommer att bryta dem. Man börjar med en nyligen uppdaterad kanal gör det lättare att testa saker.

För att starta, vi ska lägga till “Comedy Central” Kanal—så att vi kan titta Berusad Historia genom Plex, naturligtvis. Välj en kanal i vilken kategori du surfar.

Klicka på “Install” – knappen. En gång installerat, klicka på “X” i hörnet och upprepa processen att lägga till några extra kanaler som ser intressant ut. När du har fyllt upp de Kanaler som tab, är det dags att faktiskt bläddra igenom de kanaler du har lagt till.

Visa Kanaler i Plex

Det finns två sätt att kolla in din nya Plex-kanaler. Du kan, precis som med alla dina video-innehåll, titta till höger på samma webbgränssnitt du bara används för att ställa in Kanaler upp. Helt enkelt välja Kanaler igen och välj en Kanal:

Surfa runt efter något intressant att titta på, och plötsligt, en Svampbob Christmas special:

Om du har en Chromecast eller Google-Cast-aktiverad TV, kan du sling som video rätt över. Även om du tittar på den i webbläsaren eller skjuta det över nätet är bekvämt, du kan också använda den i en mer traditionellt sätt om du har Plex ställa upp på din smart TV eller en fristående enhet, som RasPlex på Raspberry Pi.

Här är vad de Kanaler menyn ser ut som på våra RasPlex installation—hela Kanal godhet all enkelhet sitta på soffan:

På grund av Plex centraliserat system, alla de Kanaler vi har precis lagt en stund sedan finns redan tillgängliga.

Efter att Svampbob speciella vi är på humör för lite mer allvarligt mat, så varför inte vi gå över till SyFy Kanalen.

Här kan vi titta på dagens avsnitt av serier som Ingår, Vidsträckta, och 12 Monkeys—ingen kabel abonnemang eller skissartade nedladdningar krävs.