Tips om hvordan å spare og investere for barnets utdanning

0
451

Med en godt planlagt sparing tilnærming, vil du være i stand til å ta vare på inflasjonen i utdanning avgifter.

Kostnaden for en lavere kurs på IIT har vært vandret med 122 prosent fra Rs 90,000 til Rs to lakh. Utenlandske utdanning viser en lignende inflasjon som skolepenger for de fleste universiteter øker årlig med 10 til 15 prosent, noe som kan oversette fra Rs 15 til 50 lakh per år.

Snakker om utdanning i utlandet, en Indisk student bruker på et gjennomsnitt av Rs 20 lakh årlig bare på skolepenger og overnatting, noe som kan øke avhengig av livsstil av studenten. Dette, i tillegg til den årlige avgiften øke og utgifter kan skyte gjennom taket.

Alle disse tallene koker ned til det store spørsmålet: Er du spare nok? Hvor vil du begynne å spare til barnets utdanning? • Delhi luftkvalitet Sannsynlig Å Forbedre Bare Etter To Dager: Her er Hvorfor


 • Pakistans Høyesterett Bestillinger korrupsjon Probe Mot Naawaz Sharif: Her er Hvorfor


 • Jammu & Kashmir: 8 Sivile Drept, 22 Skadet I Mørtel Beskytningen Av Pakistansk Rangers


 • Cyrus Mistry Rubbishes Tatas Påstander: Finne Ut Hva Han Sa:


 • Dommere’ Avtale: Regjeringen Løper For Å Fjerne 5 Navn For Delhi High Court


 • Bigg Boss 10 Gjennomgang Av 31. oktober Episode


 • Finn Ut Hva som National Crime Records Bureau Fengsel Data For 2015 Avslører


 • Kvinne Gangraped I Mumbai, 7 Av 8 Anklaget Arrestert


 • Jammu & Kashmir: Jente Drept, 5 Skadde I Pakistan Avskalling I Samba-Distriktet


 • SIMI Aktivister Som Flyktet Bhopal Fengsel Skutt Ned


 • Ae-Dil Hai Mushkil Publikum Reaksjon: Ranbir, Aishwarya, Anushka Starrer Får En Tommel Opp


 • Bigg Boss 10, Oktober 27 Anmeldelse: Navin, Lokesh Kamper I Løpet Av Immunitet Oppgave


 • Shivaay Publikum Reaksjon: Ajay Devgn Imponerer Seere


 • Pakistan Høy Provisjon Staffer Fanget Med Forsvar Dokumenter: Hva Det Betyr For India Og Pakistan


 • Royal Opera House åpnes igjen Etter flere Tiår Med Forsømmelse: Her er En Rask Omvisning

Se Hva Annet Er Å Lage Nyheter?

 

Når du skal begynne å spare

Dette virker som en kjempeoppgave, men ikke hvis du begynner å planlegge smart og tidligst. Ifølge en forskning utført av den Indiske Markedet Research Bureau (IMRB), 63 prosent av Indiske foreldre begynner å investere i fremtidig utdanning for sine barn selv før han eller hun blir tre. Dette betyr at foreldre bør begynne å spare så tidlig som menigheten fødsel.

Langsiktige investeringsplaner

Det beste rådet er å investere i Systematisk investeringsplaner (Slurker), si, Rs 5,000 9000 per måned i aksjefond. Forutsatt at en 12 til 15 prosent avkastning, vil dette gi deg en besparelse på Rs 70 lakh til en crore i 18 år.

Skattefrie obligasjoner, Offentlig Provident Fund (PPF) eller selv barn planer som tilbys av forsikringsselskaper kan være en ekstra lagring alternativet. For eksempel, er å investere i PPF er et godt alternativ siden det gir forsterket interesse der det låser det beløpet som er investert i 15 år. Å kjøpe begavelse planer med stor avkastning kan også være en utdanning lagre plan som det sikrer du garantert avkastning når policyen modnes, perks å være med å velge din egen tid for å modnes.

Les også: Dette er verdens dyreste høyskoler

Kortsiktige investeringer planer

Hva hvis den tilgjengelige tiden for å redde bare ett til fem år? Den kloke ting vil være å velge for fast inntekt investeringer som gjeld fond, regelmessige innskudd og selv Månedlig Inntekt Planer (MIPs). Avhengig av pengene du investerer, kan du lagre opp til Rs 20 lakh i løpet av bare fem år.

Du kan også være lurt å vurdere høy risiko, høy avkastning verdipapirer, for eksempel aksjer eller egenkapital fond (MFs) og mål nær 15 prosent til 20 prosent i avkastning. Også, allokere til høy risiko/avkastning aktivaklasse som væske-pluss fond, kortsiktig gjeld aksjefond eller bank fast innskudd (FD). Det vil være en trygg og smart beslutning om å investere opp til 25 prosent i aksjer og resten i rentepapirer.

Skatt fordeler og fradrag

Alle disse besparelsene kan gi deg skattemessige fordeler også. I henhold til § 80E av skatteloven, 1961, renter betalt på en utdanning lån kan kreves som en reduksjon. I tillegg, Seksjon 80C tilbyr en reduksjon på opp til Rs 1.5 lakhs brukt på barnas skolepenger.

Utdanning lån

Nå, hva som skjer når foreldre ikke har lagret for utenlandsk utdanning, men barnet bestemmer seg for å reise til utlandet for en grad etter Klasse 12? Selv om mengden som trengs for å finansiere studier i utlandet er skremmende, er det en rekke nationalised og private banker i India tilbyr lån til studenter i utlandet utdanning. På en gjennomsnittlig, en student som er innvilget et lån på Rs 20 lakh som kan gå opp til Rs 80 lakh avhengig av eiendeler av søkeren.

Les også: Jobber som ikke krever Matematikk og er godt betalt

Stipend

Bortsett fra lån, studenter med gode karakterer kan alltid gjelder for ulike internasjonale stipender tilgjengelig for meritorious studenter som Fulbright Stipend, Rhodes Scholarship, Chevening Stipend, Endeavour stipend eller Samveldet Stipend for Utvikling av Commonwealth-Land. Det er også TATA Memorial scholarship og MHRD stipend spesifikke for Indiske studenter, for ikke å glemme andre stipend som er university bestemt.

Bortsett fra å investere religiøst for barnets utdanning, være konstant oppdatert med kostnaden av levende så vel som utdanning avgifter, og regulerer din investering tilsvarende. Med en godt planlagt sparing tilnærming, vil du være i stand til å ta vare på inflasjonen i utdanning avgifter.

— skrevet av Naveen Chopra, Co-grunnlegger, Chopras

For mer utdanning nyheter, klikk her

© The Indian Express Online Media Pvt Ltd