Ser frem til flere Japan-India plass samarbeid: nobelprisvinner

0
334

Prof Takaaki, som fikk nobelprisen i Fysikk i 2015, talte i den 64. ordinære tileigning av Aligarh Muslimske University (AMU).

Det vitenskapelige samfunnet i Japan ser frem til mer samarbeid med Indiske forskere, nobelprisvinner Professor Takaaki Kajita sa på mandag. Prof Takaaki, som fikk nobelprisen i Fysikk i 2015, talte i den 64. ordinære tileigning av Aligarh Muslimske University (AMU). Nobelprisvinnere ble også gitt med honoris causa grad av D Sc ved universitetet i anledning.

Se hva annet er å lage nyheter: • Delhi luftkvalitet Sannsynlig Å Forbedre Bare Etter To Dager: Her er Hvorfor


 • Pakistans Høyesterett Bestillinger korrupsjon Probe Mot Naawaz Sharif: Her er Hvorfor


 • Jammu & Kashmir: 8 Sivile Drept, 22 Skadet I Mørtel Beskytningen Av Pakistansk Rangers


 • Cyrus Mistry Rubbishes Tatas Påstander: Finne Ut Hva Han Sa:


 • Dommere’ Avtale: Regjeringen Løper For Å Fjerne 5 Navn For Delhi High Court


 • Bigg Boss 10 Gjennomgang Av 31. oktober Episode


 • Finn Ut Hva som National Crime Records Bureau Fengsel Data For 2015 Avslører


 • Kvinne Gangraped I Mumbai, 7 Av 8 Anklaget Arrestert


 • Jammu & Kashmir: Jente Drept, 5 Skadde I Pakistan Avskalling I Samba-Distriktet


 • SIMI Aktivister Som Flyktet Bhopal Fengsel Skutt Ned


 • Ae-Dil Hai Mushkil Publikum Reaksjon: Ranbir, Aishwarya, Anushka Starrer Får En Tommel Opp


 • Bigg Boss 10, Oktober 27 Anmeldelse: Navin, Lokesh Kamper I Løpet Av Immunitet Oppgave


 • Shivaay Publikum Reaksjon: Ajay Devgn Imponerer Seere


 • Pakistan Høy Provisjon Staffer Fanget Med Forsvar Dokumenter: Hva Det Betyr For India Og Pakistan


 • Royal Opera House åpnes igjen Etter flere Tiår Med Forsømmelse: Her er En Rask Omvisning

Takaaki, som er på vei et samarbeidsprosjekt mellom Universitetet i Tokyo og AMU siden de siste årene, sa, “jeg er overbevist om at min universitetets samarbeid med AMU ville øke med sprang og grensene i tiden som kommer”.

Levere årlig rapport på anledningen, AMU Vice Chancellor Lt Gen Zameer Uddin Shah, sa AMU Amendment Act 1981 betrodd universitetet med mandat til å arbeide for pedagogiske og kulturelle utvikling av Muslimer i landet.

“Vi er der for mindretallet karakter av vår institusjon og har tatt alle egnede tiltak for å beskytte det. Saken er subjudice i Høyesterett. For oss er det et spørsmål om liv og død, og vi vil ikke svikte,” sa han. NDA hadde regjeringen tidligere i år fortalte apex-domstolen at det ville trekke anken arkivert av den tidligere UPA regjeringen utfordrende Allahabad høyesterett dommen holde AMU som ikke-minoritet institusjon.

Vice Chancellor sa stor utvikling initiativer har blitt lansert på Jawaharlal Nehru Medical College, AMU. Summen av Rs 16 crores har blitt sanksjonert under National Health Misjon for å etablere en Paediatric Kardiologi og Paediatric Kardial Kirurgi ved Medical College, sa han.

Bortsett fra dette, Rs 8 crores har blitt sanksjonert for Tidlig Intervensjon Senter for Paediatric Avdeling. Indian Rådet for Medisinsk Forskning (ICMR) har godkjent Rs 6 crores for virologi lab i Avdeling for Mikrobiologi, Shah lagt til.