Hur man Installerar Äldre Versioner av iOS-Appar på en Gammal iPhone eller iPad

0
24169

Din gamla iPad kan vara still going strong, men om alla dina appar behöver nyare versioner av iOS för att köra, det känns som du inte kan göra något med det. Oroa dig inte, vi är här med ett smart knep som hjälper dig att ladda upp din gamla enhet med äldre versioner av din favorit-appar.

Vad är det Med Gamla Versioner av iOS och Nya Appar?

Från och med publiceringen av denna artikel, är vi nu på iOS 9, och i en kort några månader, iOS 10 kommer att rulla ut till allmänheten. Trots att Apple har ett ganska beundransvärt jobb att dra gammal hårdvara tillsammans för varje iOS-uppdatering, varje tåg har ett sista stopp. IPhone 4 är fast på iOS 7.1.2, till exempel, och den första generationens iPad är fast hela vägen tillbaka till iOS 5.1.1. Med varje ny våg av iOS hårdvara, en liten bit av den äldre hårdvara är kvar.

Medan fastna på äldre programvara är par för kursen, det kan vara frustrerande. Många människor överge dessa gamla-men-ändå-enheter fungerar inte för att de är upprörda över att gå miste om den nya iOS-funktioner, men eftersom det är en sådan smärta att ladda ner appar till dem.

Hur har Apple App Store konfigurerad, du är alltid riktad mot den nyaste versionen av ett program. På ytan, detta är en helt vettig sak för Apple att göra: varför skulle de någonsin vill att du ska ladda ner äldre, buggier, och potentiellt mindre säker programvara när det finns en uppdaterad version som finns tillgänglig? När du befinner dig på en äldre enhet, dock, detta innebär att en app kanske inte är kompatibel med din gamla version av iOS. Söka efter ett program i App Store på din iPad 1, till exempel, och App Store-appen kommer att berätta att appen inte kan laddas ner, eftersom det kräver en enhet som kör iOS 7 (eller 8, eller 9), och kan därför inte installeras på din iPad…även om det var en iOS 5 version av appen vid något tillfälle i det förflutna.

Vad de inte berätta för dig, dock, är att du enkelt kan (utan jailbreak krävs) och lagligt (ingen piratkopiering krävs) ladda ner gamla versioner av program till din äldre iOS-enheter med en ganska enkla knep.

Innan vi vandrar du genom att lura det är en mindre och uppenbara varning: tricket fungerar bara på apps som en gång hade versioner som är kompatibel med ditt OPERATIVSYSTEM. Du kan inte hämta en iOS 5 version av en sex månader gammal app som aldrig hade en version som är kompatibel med iOS 5.

Med detta i åtanke, låt oss ta en titt på hur du kan fylla din åldrande iPad 1 med appar, frustration gratis.

Hur man laddar Ner Gamla Versioner App till Din Äldre Enhet

Som vi konstaterade ovan, om du skjuter upp en gammal iPad med iOS 5 och prova att ladda ner jäkla nära något från App Store, iOS 5 är så gamla att installationen kommer nästan säkert att misslyckas för 99% av appar (även om appen är tillräckligt gammal för att ha en gammal iOS 5-eran version).

Men om du köper/hämtar den aktuella versionen av programmet–på antingen en nyare iOS-enhet (som din iPhone 6) eller med hjälp av iTunes-desktop-programvaran på din Windows-eller Mac–då är den äldre versionen av programmet kommer att vara tillgänglig för dina äldre enheter. Varför? Eftersom Apples policy är att om du köpt en app (detta gäller även gratis “inköp”), att appen ska vara tillgänglig för alla enheter i din personliga samling som begär att ladda ner det. När en gammal iOS 5 enhet begär en ny app från ditt bibliotek (snarare än från iTunes Store), det ska söka efter en gammal, kompatibel version och att–om en sådan finns–ta tag i det.

Vi ska visa tricket med den populära serietidning att läsa app Comic Zeal. Om du försöker att hämta Comic Zeal en gammal enhet (som för närvarande finns i App Store som kräver iOS 8.2 eller ovan), kommer du att få en anläggning fel som vi belyst ovan.

För att få Comic Zeal på vår iPad, som vi behöver för att göra ett snabbt stopp på antingen datorn eller en annan, nyare iOS-enhet. Spelar det någon roll vilken du använder? Bara om du laddar ner ett program som endast iPad–om du söker efter en iPad-app på din iPhone kommer du inte att se den i sökresultaten.

I vårt exempel kommer vi att använda iTunes. Starta appen och sök i sök-rutan för namn på din ansökan. Välj den app i sökresultaten. Klicka på “Köp” – eller “” – knappen, beroende på om appen är betald eller gratis.

När du klickar på Hämta eller Köp-knappen, du behöver inte vänta för app för att faktiskt ladda ner till din dator (och vi rekommenderar att du inte gör det, faktiskt, eftersom det kommer att vara en ny version kan du inte använda ändå).

Efter att ha köpt appen, chef över dina äldre iOS-enhet och sök efter den exakta app i App Store eller klicka på “Köpta” – ikonen i den nedre navigeringsfältet. När du har hittat appen, klicka på “Install” – knappen.

När du klickar på “Installera”, kommer du att se ett popup-fönster som det nedan visar att det är en äldre version av appen finns tillgänglig för nedladdning. Klicka på “Ladda ner” – den senaste kompatibla versionen.

Vid denna punkt, kommer programmet installeras som de ska och du kan använda det, om än utan att de funktioner som finns i de nyare uppdateringar.

Det kanske inte är det mest bekväma sättet att gå om att göra saker, men den här lilla lösning är ett bra sätt att andas liv i gammal hårdvara.