Bytte Mellom Faner i Nettleseren ved Hjelp av hurtigtaster

0
7941

For de tastaturet ninjas som hater å bruke mus, bytte mellom faner i nettleseren er viktig siden de fleste har sikkert mange faner åpne samtidig. Jeg personlig bruk musen for navigering i faner, men det er tider da det er lettere å bare bruke tastaturet, som når jeg gjør mye av å skrive og trenger å få litt info fra en annen fane raskt.

Avhengig av nettleseren din, og hurtigtaster vil variere litt, men heldigvis er mange av dem er like. Ikke bare det, men enkelte nettlesere som Chrome har et par forskjellige snarveier taster for navigering i faner på forskjellige måter. Du kan enkelt rulle gjennom dem en etter en går fra venstre til høyre, kan du hoppe rundt, kan du gå til den forrige fanen eller du kan gå til første eller siste kategorien. Chrome har en kul snarvei for å bringe tilbake den siste fanen du lukket.

I denne artikkelen vil jeg gå gjennom de fire store nettlesere (IE, Chrome, Firefox og Safari) og vise deg forskjellige måter å navigere på og bytte mellom faner.

Internett Explorer Kategorien Snarveier

Hvis du bruker IE, så du bruker Windows, noe som betyr at du sannsynligvis kjent med ALT + TAB for snarvei-tasten for å bytte mellom åpne programmer. Hvis så, så alt du trenger å gjøre for å bytte mellom faner i internet explorer, er å trykke CTRL + TAB. Det vil rett og slett rotere gjennom alle fanene fremover og deretter starte fra begynnelsen igjen når du kommer til den siste fanen på høyre side.

Hvis du ønsker å gå den andre veien, fra høyre til venstre, og trykk deretter CTRL + SKIFT + TAB. Hvis du ønsker å gå til en spesifikk kategori, kan du trykke på CTRL + N, der N er et tall mellom 1 og 8. Dessverre, du kan ikke gå forbi 8, så hvis du har flere enn åtte faner, vil du ha et annet tastatur snarvei eller klikker du bare på det. CTRL + 9 vil ta deg til den siste kategorien, selv om det er mer enn 8!

Det er en siste hurtigtast, noe som kan være nyttig for noen personer: CTRL + K. Dette vil rett og slett dupliserte den aktive fanen i en ny fane. Tidligere versjoner av IE før IE 11 pleide å ha en funksjon som kalles QuickTabs, som lar deg se alle fanene dine i et rutenett av miniatyrbilder, men som er blitt fjernet. I vilkårene for navigering i faner, og det er om det for IE.

Google Chrome Kategorien Snarveier

Akkurat som med IE, kan du få rundt Chrome faner som bruker noen av de samme hurtigtastene, noe som er praktisk hvis du trenger å bruke forskjellige nettlesere for ulike formål. CTRL + TAB vil fungere på samme måte og du flytte en fane fra venstre til høyre. CTRL + SHIFT + TAB vil flytte deg fra høyre til venstre, en fane. Du kan også bruke CTRL + N på samme måte. Den eneste forskjellen i Chrome er at sammen med CTRL + TAB og CTRL + SHIFT + TAB, kan du også bruke CTRL + PgDown og CTRL + PgUp henholdsvis hvis du foretrekker disse nøklene.

Den eneste ekstra tastatur snarvei for Chrome er CTRL + SHIFT + T, som åpner den siste fanen du lukket. Jeg har funnet dette spesielt nyttig ved mange anledninger.

Firefox Kategorien Snarveier

Firefox har et par snarveier som er litt forskjellig fra Chrome og IE. For det første, de som er det samme: CTRL + TAB, CTRL + SHIFT + TAB og forbundet seg med PgDown og PgUp, CTRL + SHIFT + T CTRL + N, og CTRL + 9.

I Firefox, det er et par snarveier for å flytte kategoriene også. For eksempel, hvis du trykker CTRL + SKIFT + PgUp, som vil flytte den gjeldende kategorien til venstre. CTRL + SHIFT + PgDown vil flytte den gjeldende fanen til høyre. Det er også CTRL + HOME og CTRL + END, som vil flytte den gjeldende kategorien til starten eller slutten, henholdsvis. Til slutt, Firefox har en fin hurtigtasten CTRL + SHIFT + E, som åpner Fanen Grupper, som deretter kan du bare plukke en fane ved å bruke høyre og venstre piltast på tastaturet og trykke på Enter.

Safari Kategorien Snarveier

Siden Safari ikke har blitt oppdatert for Windows-siste versjon 5, vi vil bare snakke om Safari snarveier på Mac. Safari 7 er den nyeste versjonen av Safari for OS X Mavericks, men Safari 8 vil bli utgitt i 2014 når OS X Yosemite kommer.

Igjen, standard CTRL + TAB og CTRL + SHIFT + TAB fungerer også på Safari helt fint. Du kan også erstatte disse med KOMMANDO + SKIFT + [ og KOMMANDO + SKIFT + ]. CTRL + N hurtigtasten fungerer ikke på Safari dessverre. Som Firefox har CTRL + SHIFT + E snarvei til å vise deg alle faner, Safari har et lignende syn ved hjelp av KOMMANDO + SKIFT + .

Du kan også bringe tilbake de siste lukket fane som du kan i andre nettlesere, men i Safari snarveien KOMMANDO + Z.

Det er om det! Forhåpentligvis, du kan bli mer produktiv ved å bruke disse hurtigtastene i nettleseren av ditt valg. Hvis du vet om noen snarveier for å administrere kategorier som jeg ikke nevner her, gi oss beskjed i kommentarfeltet. Nyt!