Hvordan til å Brenne, Kopiere og Backup til en CD eller DVD

0
531

Som en teknologi-entusiast, jeg blir ofte spurt om hvordan du raskt kan brenne eller kopiere Cd-er, Dvd-er eller Blu-ray-plater for gratis. De fleste mennesker har hørt om programvare som Roxio, Sonic, eller Nero, men ingen av dem er gratis, og de er vanligvis så oppsvulmet med tilbehør som datamaskinen faktisk begynner å kjøre mye langsommere etter at du har installert dem! Heldigvis, jeg bruker mye tid på å prøve å finne gratis verktøy som gjør det samme, men uten all dritten.

En virkelig enkel å bruke, fullverdig, og ikke-ressurskrevende program som jeg bruker til å brenne Cd-er og Dvd-er er ImgBurn. ImgBurn har flere “modes” som gjør det svært brukervennlig: Lese, Bygge, Skrive, Kontrollere, og Discovery. Det eneste du trenger å se opp for med ImgBurn er når du installerer det, vil du se to steder der det vil be deg om å installere de medfølgende programvare. Du må klikke Egendefinert Installasjon og sørg deretter for å fjerne merket i boksen for å installere programvaren.

I Lese – modus, kan du sette platen inn i CD – /DVD-stasjonen og kopiere disk til en image-fil på datamaskinen din. Dette er en flott måte å ta backup programvare-Cd-er som du kanskje har liggende rundt, som for eksempel Windows Operating System-CD, Microsoft Office-Cder, eller andre viktige programvare. Hvis du noen gang mister disse platene, det er ikke en stor avtale, fordi du kan bare bruke ImgBurn i Skrive modus for å brenne bildet tilbake til en ny CD/DVD. Den store tingen om ImgBurn er at den også støtter Blu-ray!

Den nye versjonen av ImgBurn har en enkel start-skjermen som lister ut alle de viktige funksjonene med et par knapper. Hvis du er kjent med programvaren og bare ønsker å komme inn i en bestemt modus, klikk på Modus på toppen, og deretter velge ønsket modus.

Som du kan se av diagrammet nedenfor, jeg er for tiden i Lese – modus. Jeg plasserte en DVD-film til harddisken og ImgBurn velger automatisk den reisemål basert på hvilken harddisk det er som har mest ledig harddiskplass og filtypen, i dette tilfellet ISO. For å begynne å kopiere, klikker du på bildet av CD med grønn/blå pilen nederst.

Når du har bildet fil som er lagret på datamaskinen, kan du brenne så mange kopier av det som du liker ved å gå til Skriver – modus. Her velger du bildet, om du vil bekrefte etter brenning, og antall kopier. Noen av de avanserte funksjonene er det faktum at ImgBurn støtter Unicode-fil-og mappenavn, slik at du vil ha noen problemer med internasjonale tegnsett eller lange filnavn. Som du kan se nedenfor, kilden er nå ISO-bilde og målet er CD – /DVD-stasjonen.

ImgBurn også støtter en rekke bildeformater andre enn ISO-at det kan brenne inkludert BIN, DI, DVD, GI, IMG, MDS, NRG, og PDI. ImgBurn også støtte for dual layer DVD-jobber.

Så kan du kanskje lurer på nå er “Godt jeg kan konvertere mine Cder og Dvder inn bilder for sikkerhetskopiering og jeg kan brenne bilder til CD/DVD, men hva hvis jeg vil bare brenne noen filer av datamaskinen min?” Det er da du skulle gå til å Bygge modus. Bygge modus kan du bare velge filer og mapper på datamaskinen for å bli skrevet til disk. For å legge til filer eller mapper, kan du bruke de små knappene under den grønne + tegnet. Som standard, vil det brenne filer til en ISO-bildet, men du kan endre utgang til DVD-stasjonen ved å klikke på den lille bryteren utgang-knappen nederst til venstre.

Når du legger til enkelte filer og mapper, må du klikke på den lille kalkulatoren knappen nederst til høyre for å beregne mengden av plass som vil bli brukt på CD/DVD. ImgBurn har også en rekke avanserte alternativer for de som ønsker mer enn det grunnleggende, men ellers er det klar til bruk rett ut av boksen. Det kjøres på ganske mye hver versjon av Windows fra Windows 95 til Windows 8 (inkludert alle 64-biters versjoner).

ImgBurn er praktisk, lett i vekt og enkel å bruke, så sjekk det ut hvis du er lei av Roxio, Sonic og Nero alltid å krasje eller spiser opp ressursene. Andre enn irriterende medfølgende programvare som er nevnt ovenfor, programmet fungerer bra. Nyt!