Hvordan Bruke YEARFRAC Funksjon i Excel

0
593

En av begrensningene ved å trekke fra datoer i Excel, er at programmet bare kan gi deg enten i antall dager, antall måneder, eller antall år hver for seg, snarere enn en kombinert antall.

Heldigvis, Microsoft inkludert en innebygd i Excel-funksjonen for å gi deg presise forskjeller mellom to datoer i et regneark. Lær hvordan å beregne mengden av tid mellom to datoer med stor presisjon i Excel.

Ved hjelp av YEARFRAC funksjon i Excel

Ved hjelp av YEARFRAC funksjonen, kan du beregne den nøyaktige forskjellen mellom to datoer, fordi i motsetning til andre metoder som returnerer et heltall som resultat av denne funksjonen returnerer en desimal resultat for å indikere brøkdeler av et år.

Den YEARFRAC funksjon, men krever litt mer kunnskap enn de fleste andre funksjoner. Den grunnleggende formelen for å bruke denne funksjonen er:

=YEARFRAC(start_date, end_date, basis)

Start_date er den første variable dato, end_date er det andre variable dato, og grunnlaget er antagelsen om under hvilke Excel bør returnere resultatet av beregningen. Det er grunnlaget som du må være forsiktig når du bruker den YEARFRAC funksjon.

Anta at du har et Excel-regneark som ser noe som dette, og du vil beregne den nøyaktige forskjellen mellom to datoer i A1 og A2:

Avrundet til to desimaler, Excel tilbake et resultat av 3.16 år med YEARFRAC funksjon. Imidlertid, fordi vi ikke inkluderer grunnlag variabel i likningen, Excel til grunn at det er nøyaktig 30 dager i hver måned og gir en total årets lengde på bare 360 dager.

Det er fem verdier som du kan bruke for basis variabel, som hver korresponderer til en annen antakelse om lengden av ett år.

I henhold til hjelp dokument, enten utelate eller bruke en verdi på 0 for basis variabel tvinger Excel til å påta OSS NASD standard 30-dagers måneder og 360-dagen år. Dette kan synes underlig til du innser at mange økonomiske beregningene er gjort under disse forutsetningene. Alle mulige verdier for basis variabel inkluderer:

  • 0 – OSS NASD 30 dagers måneder/360 dagen år
  • 1 – Faktiske dager i månedene/Faktiske dager i år
  • 2 – Faktiske dager i månedene/360 dager i år
  • 3 – Faktiske dager i månedene/365 dager i år
  • 4 – Europeiske 30 dager i månedene/360 dager i år

Legg merke til at verdien for basis variabel som vil returnere den mest nøyaktige tall mellom to datoer er 1. Nedenfor er resultater av hver av verdiene for basis variabel:

Selv om noen av verdiene for basis variabel kan virke rart, ulike kombinasjoner av forutsetninger om lengden på én måned og ett år er brukt i flere felt som økonomi, finans, og operativ ledelse.

For å være sammenlignbar mellom måneder med forskjellig antall dager (tror februar vs. Mars) og mellom årene med forskjellig antall dager (tror sprang år vs. kalender år), disse yrkene ofte gjør merkelig grunn at den gjennomsnittlige personen ikke ville.

Spesielt nyttig for å finansmann er med de forutsetninger som tilbys av grunnlaget for variabel til å beregne APRs og APYs basert på ulike interesse compounding scenarier. Interesse kan beregnes kontinuerlig, daglig, ukentlig, månedlig, årlig eller over flere år. Med de forutsetninger som er bygd inn i YEARFRAC funksjonen, kan du være sikker på at beregningene er korrekte og sammenliknbare med andre beregninger med de samme forutsetninger.

Som nevnt ovenfor, verdien 1 for basis variabel er teknisk den mest nøyaktige. Hvis du er i tvil, velg 1 hvis du ikke er sikker på de forutsetninger som du vil gjøre om lengden av en måned og et år.