5 Måter å Knekke eller Tilbakestille en Glemt Windows-Passordet

0
1003

Jeg har nylig bidratt til en klient gjenopprette sin glemt Windows-passordet ved å bruke et par av forskjellige verktøy. Vi til slutt var i stand til å tilbakestille Administrator passord til et tomt passord, slik at han kunne logge inn i Windows. Det var en ganske lang og komplisert prosess, men det fungerte. Dessverre, det er ikke “ett” måte å tilbakestille Windows-passord avhengig av hvilken versjon av Windows du kjører, kan det hende du må prøve forskjellige metoder.

I slutten, det er heller ingen reell garanti for at du vil være i stand til å knekke passord. Det er allerede så mange artikler som er skrevet om hvordan du kan gjenopprette eller tilbakestille et passord som jeg ikke kommer til å finne opp hjulet på nytt, men i stedet, vil guide deg til den beste online-ressurser som jeg har brukt til å knekke min Windows-passord.

1. Ophcrack Live-CD – Min favoritt måter å blanke ut sprekk eller et Windows-passord, er å bruke en såkalt Linux Live CD. Disse er spesielle distribusjoner av Linux som kjøres direkte fra CD-romen (ingen installasjon nødvendig) og er spesielt designet for sprekker Windows-passord. Du kan lese dokumentasjonen for å lære hvordan man bruker det.

Rett og slett brenne ISO og oppstart ved hjelp av CD-en og programmet vil få rett til å arbeide. Det virker kanskje ikke, men på svært komplisert passord fordi det faktisk prøver å finne ut passordet heller enn å tilbakestille det. Min kompis over på Hvordan-Å Nerde-området har en flott tutorial på å bruke Ophcrack.

Også, Ophcrack bruker passord tabeller for å brute force sprekk brukeren passord. Du kan laste ned deres gratis tabeller, men som ikke vil knekke lange passord. For disse tilfellene, kan du kjøpe større passord tabeller som varierer fra $100 til $1000.

2. Frakoblet NT Passord og Register Editor – Dette er et veldig lite program, bare 3 MB i størrelse som du kan brenne på en CD og starte. Det vil automatisk oppdage Windows-installasjonen, og brukernavn (som er om alt var installert i standard Windows-mapper). Ved hjelp av dette programmet kan du tilbakestille eller blank ut et Windows-passord, noe som betyr at det spiller ingen rolle hvor lang eller komplisert det er.

Programmet ble nylig oppdatert etter fire år, og nå støtter knekke passord og hele veien opp til Windows 8. Det er litt vanskelig å bruke, men About.com har en stor skjermbilde guide som leder deg gjennom hele prosessen, så sørg for å sjekke det ut.

3. Pålogging Recovery – Pålogging Recovery er et nettsted som har et program som du kan laste ned på en diskett eller en cd som du enn bruker til å starte opp med. Hvis PC-en er koblet til Internett, vil den automatisk laste opp den krypterte data til sine servere og begynne prosessen med å prøve å gjenopprette passord. Hvis du ikke har en Internett-tilkobling, vil det generere en fil, som du deretter manuelt laste opp til deres nettsted.

Jeg har prøvd dette området, og det fungerte ikke for passordet mitt, som var 11 tegn, og det meste symboler, tall og bokstaver. Imidlertid, hvis passordet er noe enklere, vil de sannsynligvis være i stand til å knekke den.

4. John The Ripper – en gratis passord cracker som fungerer på Windows, Linux og Mac, så det er nyttig for alle Mac-eller Linux-brukere som ønsker å recovery-passord. Ganske lett å bruke og kommer med gode instruksjoner, slik at flest mulig kan følge med. Hvis du vil ha en trinnvis veiledning om hvordan du bruker John the Ripper, sjekk ut denne artikkelen fra 101Hacker.com.

5. Knoppix STD – G4TV har en god artikkel på en annen Linux-distro du kan laste ned og bruke til å knekke Windows-passordet. Følg den detaljerte veiledningen han gir og hvis passordet ikke er for lang eller vanskelig, det bør være i stand til å knekke den!

Som du kan fortelle, de beste måtene å knekke et Windows-passord, er å bruke Linux! Det kan være litt for techie for noen mennesker, men det er definitivt verdt det hvis du ønsker å unngå å måtte re-installere Windows og miste alle dine data! Eventuelle spørsmål, post en kommentar!