Hvordan å spille inn kassettbånd til PC/Datamaskin

0
8119

Så du har en haug med gamle kassetter som du ønsker å kopiere eller overføre til din datamaskin? Det er mange gadgets og programmer der ute som du kan kjøpe som vil gjøre prosessen så enkel som mulig, men siden jeg er en techie og bloggen min handler om enkle å forstå datamaskinen tips, jeg kommer til å prøve og lære deg hvordan du kan overføre kassetter til din datamaskin!

Jeg vil også nevne et par av disse gadgets på slutten for de av dere som ikke har tid eller tålmodighet gjøre å følge instruksjonene nedenfor.

Ved hjelp av Audacity for å Overføre Lyd

Hva du trenger før du kan kopiere kassetter til datamaskinen eller PC:

1. Audacity – Gratis innspilling og redigering programvare

2. Kassett kassettspiller med RCA-utgangen eller tape-spiller med 3,5 mm mini-jack (forhåpentligvis du allerede har dette hvis du eier en rekke kassetter)

3. Stereo RCA-kabel med mini-jack-kontakten eller mini-hann stereo mini-mannlige kabel

4. Lydkort med linje-inn-kontakten (vanligvis blå)

Trinn 1: Koble kassettspiller til datamaskinen

Det første du trenger å gjøre for å ta opp lyd fra en kassett tape er å koble kassettspiller eller trykk på spilleren til datamaskinen selv. Du kommer til å trenge Stereo RCA-kabel med mini-jack eller mini-hann mini-mannlige kabel for dette trinnet.

Gå videre og koble RCA-mannlige siden av-kabel (rød og hvit) til den kvinnelige RCA-kontakter på kassettspiller. Kontroller at RCA-kontakter på kassettspiller sier “Line Out” eller “Lyd Ut“.

Nå er det på tide å koble den andre enden av kabelen til datamaskinen. Hvis du bruker RCA-kabel med mini-jack-kontakten på den andre enden, så det er bare å koble den til den kvinnelige Linje-Inn – kontakten på baksiden av datamaskinen (den blå én av de tre). Imidlertid, hvis du har en RCA-kabel som har røde og hvite RCA-kontaktene i begge ender, vil du trenger å kjøpe en mini-mannlige 2 RCA hunn adapter som vist nedenfor.

Imidlertid, hvis du kommer til å være å kjøpe dette, kan du like godt kjøpe en kabel med mini-jack-allerede på den andre enden! Ved hjelp av en adapter kan føre til tap av lydkvalitet.

Hvis du bruker en stasjonær PC, bør det være fargekodet, noe som gjør det mye enklere å finne ut hvor du skal koble den til. I utgangspunktet er det den blå farget jack som er din Linje.

Trinn 2: ta opp lyd fra kassett tape ved hjelp av Audacity

Nå som du har din cassette tape dekk som er koblet til datamaskinen, kan vi bruke open-source lydopptak og redigering programvare Audacity til å fange opp lyd.

For det første, åpne Audacity og klikk på Rediger og deretter Innstillinger måte på bunnen. Hvis det ikke allerede er gjort, klikker du på Audio i/O i menyen til venstre. Dette er hvor du kan velge inngangskilden som du ønsker å ta opp lyd fra. Du bør se en del overskrift kalt Opptak og under som en drop-down meny som heter Enheten.

Pass på at du gjør IKKE plukke Microsoft SoundMapper hvis du er på en Windows-maskin. Det bør være noe som ligner på det du ser ovenfor, eller noe sånt som “Line-In:Realtek HD-Enhet“, osv. Du kan prøve alle alternativene i rullegardinmenyen til du faktisk få lyd til å spille inn, og en av dem vil fungere.

Nå trenger du bare å justere volumet for opptaket ved å klikke på pil som peker nedover på høyre hånd (red) VU opptaksnivået meter.

Nå kan du klikke på Skjermen Inngang eller Starte Overvåking. Nå når du begynner opptaket ved å klikke på Record-knappen, hvis du ser lyden er å gå for langt til høyre (røde søyler), så du kan justere inngangsvolumet nivået ved å dra glidebryteren til venstre i Mikser Verktøylinjen (som er litt lavere og til venstre for opptak nivåer meter.

Når du er ferdig med innspillingen, gå videre og klikke på Stopp – knappen (gul farge), og gå til Fil, og velg Lagre Prosjektet. Dette vil spare det som et Audacity prosjektet slik at du kan komme tilbake og endre det senere.

Til å eksportere den endelige redigert versjon av opptak til MP3-eller WAV-format, klikker du på Filen og velger Eksporter. Deretter kan du ta disse Mp3-filer og brenne dem til CD eller å importere det inn i iTunes. Du kan velge mellom WAV, AIFF, OGG, FLAC, MP2-format for eksport.

Husk, du kan alltid sette innspillingen på pause når som helst hvis det er deler av kassetten med tape ønsker du ikke overføres til datamaskinen. Hvis ikke, bør du nå en digital versjon av kassetter!

Andre Metoder for å Overføre Kassetter

Hvis du ikke tankene å kaste ned noen penger, finnes det et par hendige gadgets du kan kjøpe for å gjøre prosessen mye enklere.

USB-Kassett-Spiller

Min favoritt og billigste alternativet er USB-Kassett-Spiller som den fra Amazon vist nedenfor for $22. Du bare å koble ting til datamaskinens USB-port, og bruke den medfølgende programvare for å ta opp lyd til MP3-format.

 

Kassettspiller med CD-Opptaker

Dyrere alternativ er å kjøpe en kassettspiller som jeg har vist i veiledningen ovenfor, men i stedet kjøpe en som har en innebygd CD-brenner. En vanlig kassettspiller vil koste deg alt fra $50 til $150 mens kassettspiller med CD-opptaker-alternativet vil sette deg tilbake hvor som helst fra $200 til $350.

Teac er en populær merkevare og har en modell som lar deg spille av og spille inn katalogen på selve enheten. Det er litt dyrt på $335, men muligens verdt det hvis du har hundrevis av kassetter du ønsker å konvertere til digitalt format.

Forhåpentligvis, dette er nok informasjon for å få din kassetter til digitale format uten en masse trøbbel. Hvis du har spørsmål, post en kommentar! Nyt!