4 Gratis Verktøy for å Fjerne Dupliserte Filer og Bilder

0
6580

Leter du etter noen verktøy for å finne dupliserte filer og bilder på datamaskinen raskt og enkelt? Jeg har nylig ordnet alle data som min far hadde lagret på flere datamaskiner og flere eksterne harddisker i ett trygt sikkerhetskopiert beliggenhet, men fant ut at det var duplikater av ganske mye av alt. Det var ingen måte jeg kommer til å manuelt prøve å finne ut hva som var den samme og hva som var en kopi, så jeg gikk videre og prøvd ut et par av duplikat finder-programmer.

I denne artikkelen vil jeg nevne de jeg brukte, og gi en kort oversikt over hvordan programmet fungerer, effektiviteten og alle spørsmål som jeg løp inn. Det er verdt å merke seg at du bør aldri helt kan stole på resultatene av et duplikat finder program fordi det er alltid scenarier som kan forvirre søk algoritmer og gi deg falske positiver. Så alltid dobbeltsjekke gang før du sletter noe.

Også, det går uten å si at du bør definitivt ta en sikkerhetskopi av alle data før du starter denne prosessen bare i tilfelle. Når du er sikker på den korrekte data ble slettet, så kan du bli kvitt den originale sikkerhetskopiering.

NirSoft SearchMyFiles

Hvis du er på utkikk etter noen av de mest nyttige verktøy for Windows, og deretter NirSoft bør være det første stedet du ser. En av deres verktøy er SearchMyFiles, som i utgangspunktet er en super søkemotor for lokale filer og mapper. Den har massevis av filtre som lar deg søke med jokertegn, ved fil datoer, fil-innhold, filstørrelse, fil attributter, etc.

Det har også en modus søk kalt Duplikater Søk. Når du laster ned og kjører den (du trenger ikke å installere), bare klikk på nedtrekksmenyen øverst og endre verdien til duplikater søk.

Neste, kan du velge base mappen der du vil at søket skal starte fra. Som du kan se, alt annet er selvforklarende. Hvis du er bare ute etter dupliserte filer og ønsker å finne alle av dem, så må du ikke endre noen av filtre eller innstillinger. Som standard, de er konfigurert til å søke etter alt. Hvis du ønsker å begrense hva slags filer skannet, så bør du bruke filtrene.

Gå videre og klikk på Start Søk , og du vil få resultater i et popup-vindu. Jeg prøvde mitt tester på eksempler på bilder som følger med Windows 7, og det fungerte ganske bra. Selv om filnavn for bilder var annerledes, det ser ut til å finne duplikater basert bare på størrelse. Hvis de er nøyaktig samme størrelse, filene er vurdert duplikat. Når jeg endret en av bilder, er det ikke lenger viste dem som duplikater selv om det var det samme bildet, bare en annen størrelse.

Denne metoden for å søke er bra, men det er ikke perfekt til bilder, fordi det kan være tider når du har den samme bilde med to forskjellige navn, eller den samme bilder i forskjellige størrelser. Jeg drev også til problemer med dokumenter som hadde samme innhold og til og med samme navn, men ble litt forskjellige i størrelse og derfor ikke dukke opp i søkeresultatene. Det ville ha vært fint om de også viste filer med samme navn, selv om de har forskjellige størrelser.

Det kommer helt an på hva målet ditt er, men jeg vil nevne andre programmer som søk annerledes i tilfelle dette er ikke hva du leter etter.

Duplicate Cleaner

Duplicate Cleaner Gratis er litt bedre enn NirSoft verktøyet fordi det har flere avanserte alternativer for søkekriteriene. For det første, må du velge om du ønsker å finne filer med samme innhold, eller hvis du vil ignorere innholdet. Deretter kan du også velge valg som Samme Fil, Lignende Fil-Navn og Samme Størrelse.

Ved hjelp av disse kriteriene, kan du utføre mer kompliserte søk etter duplikater som søker etter alle filer med samme navn, men ikke nødvendigvis av samme størrelse og søker etter alle filer med samme innhold, men ikke nødvendigvis med samme navn.

Når du velger søkekriterier, vil du da ha for å legge til søk steder. Gå videre og naviger til mappen og deretter klikke på den lille pilen til å flytte mappen til Søk Stier side.

Når du er ferdig, klikk på Skann Nå-knappen øverst og resultatene vil vise seg i Duplikat-Filer eller Dupliserte Mapper seksjoner.

Nå for å bli kvitt filer, må du klikke på den lille tryllestav-ikonet ved siden Utvalget Assistent, klikk på Mark, så Velger du av gruppen, og velg deretter Alle, men én fil i hver gruppe.

Dette vil merke alle filene i en gruppe av duplikater, bortsett fra en. For å slette duplikater, må du klikke på den sirkulære Fil Fjerning ikonet øverst på siden. Du kan merke filer med ulike kriterier også, men dette er den enkleste måten når du prøver å bli kvitt duplikater.

Du har kanskje også lagt merke til bildemodus og Audio-Modus under søkekriterier og begge fungerer veldig bra, men ikke alle funksjonene som er gratis. Bildet modus alternativet er det beste, men det krever at du kjøper Pro-versjonen for $30. Jeg vil sterkt anbefale Pro for noen som virkelig har å gjøre med massevis av duplikater, inkludert bilder og lyd-filer fordi jeg brukte den, og den har spart meg mye tid på den gratis versjonen kan ikke oppnå.

Med bilde modus du kan finne lignende bilder selv om de har en annen oppløsning eller har blitt rotert eller snudd. Audio modus vil la deg søke etter dupliserte sanger av metadata for gratis, men hvis du ønsker å sammenligne de faktiske lyd-data, må du kjøpe Pro-versjonen.

Rask Duplicate File Finder

Hvis du er ute etter akkurat å finne eksakte duplikater, så Fort Duplicate File Finder er et godt valg. Den gratis versjonen vil la deg finne ubegrenset eksakte duplikater, men bare 10 grupper av lignende filer. Lignende filer-funksjonaliteten er ganske nyttig, siden det kan hjelpe deg med å finne dokumenter som Word-dokumenter som er nøyaktig de samme i forhold til innhold, men for en eller annen grunn har forskjellige størrelser og andre små variasjoner.

Imidlertid, at funksjonalitet sammen med et par andre funksjoner som filtre og evnen til å slette dupliserte filer vil sette deg tilbake $40, som er en måte for høyt for et program som du bare finner duplikater. Imidlertid, den frie versjonen gjør en god jobb for å finne eksakte duplikater.

Bare klikk på Legg til Mappe på toppen for å velge mapper som du ønsker å søke etter duplikater, deretter velger du søk-metoden og til slutt klikk på Start Søk – knappen. Standard, gratis versjonen vil gi ubegrenset resultater for 100% Lik Filer, noe som betyr at de har for å være eksakt.

Igjen, dette programmet vil ikke vise meg to Word-filer som hadde samme navn og hadde det samme innholdet, fordi de var litt ulike i størrelse. Når jeg valgte Lignende Filer – alternativ og sett Likheten verdi til 75%, da det viste dem riktig. Imidlertid, det vil bare vise deg 10 grupper av lignende filer i gratis versjon, som er en slags irriterende.

Totalt er det et godt program, men bare nyttig for eksakte duplikater. Fungerer best med flere kopier av bilder, videoer eller lydfiler, og ikke så godt med dokumenter.

Anti-Twin

Den har et morsomt navn, men Anti-Twin er en annen god duplikat finder som har et rent grensesnitt og prøver ikke å bombardere deg med annonser. Som med de fleste av de andre programmene som er nevnt ovenfor, er det ikke helt fange alle de dupliserte dokumenter, med mindre du søker ved å identisk fil. Vanligvis med dokumenter, er det sjelden at du vil ha duplikater med et annet navn, så disse programmene vil fortsatt arbeide for folk flest.

I Anti-Twin, du har å velge mellom enten én eller to “base” – mappene og deretter fra et par alternativer. Hvis du har to mapper under en main mappe, så kan du bare velge på øverste nivå mappen som en base mappen og deretter merke av for Inkluder undermapper boksen. Du vil deretter velger du Bare filer i forskjellige undermapper for sammenligning.

Hvis du har to mapper som finnes på helt forskjellige steder, velger du én base-mappen og deretter sjekke 2. mappe – boksen og velg den andre mappen som en annen base-mappen. Så du ville sjekke det Bare er filer i ulike grunnleggende mapper boksen. Du kan også velge , kan du Sammenligne alle filer for å sammenligne alt i basen mapper og/eller undermapper til hverandre.

For Sammenligningen metoder, kan du enten Sammenligne navn eller Sammenligne innhold eller sammenligne begge. Vær oppmerksom på at hvis du merker av i begge boksene, sammenligningen vil før en OG drift, noe som betyr at begge kriteriene må matche for å vise som duplikat.

Klikk på Søk etter duplikatfiler-knappen og du vil bli brakt til neste skjermbilde der du kan se resultatene. Det jeg virkelig liker med dette programmet er muligheten til å sammenligne bilder (punkter) når du søker etter dupliserte bilder. I utgangspunktet, hvis du har to bilder som er like, men den ene er lavere oppløsning, vil du ønsker å klikke Sammenligne Innhold og deretter Sammenligne Bilder (punkter) radio-knappen. Redusere andelen til 95% av mindre og deretter utføre søket.

Som du kan se, jeg hadde to filer med samme navn, men med forskjellige størrelser på grunn av oppløsningen. Når du reduserer kampen prosentpoeng, vil du se en ny avmerkingsboksen ringte jegnc. 100%, noe som i utgangspunktet vil vise deg bilder som er eksakte duplikater også. Ellers, vil du bare se de som ligner, men ikke eksakt samsvar.

Så der har du fire-programmer som har ulike fordeler og ulemper, men får jobben gjort. Det er massevis av andre duplikat-remover-programmer, men mange av dem har annonser eller kommer sammen med junkware. Hvis du har noen spørsmål eller problemer, legge inn en kommentar. Nyt!