4 Gratis Tools voor het Verwijderen van Dubbele Bestanden en Foto ‘ s

0
1851

Op zoek naar een aantal hulpprogramma ‘s te vinden van dubbele bestanden en foto’ s op uw computer snel en gemakkelijk? Ik heb onlangs organiseerde de gegevens die mijn vader had opgeslagen op meerdere computers en meerdere externe harde schijven in een veilige back-up locatie, maar vond dat er duplicaten van vrijwel alles. Er was geen manier waarop ik was van plan om handmatig proberen om erachter te komen wat hetzelfde is en wat was een dubbele, dus ik ging door en probeerde een paar van duplicate finder programma ‘ s.

In dit artikel zal ik vermelden die ik gebruikt en geven een kort overzicht van hoe het programma werkt, de effectiviteit en de eventuele problemen die ik liep in. Het is vermeldenswaard dat moet je nooit volledig kan vertrouwen op de resultaten van een duplicate finder programma, want er zijn altijd scenario ‘ s die kunnen verwarren de zoek-algoritmes en het geven van valse positieven. Dus altijd dubbel eenmaal controleren voordat u iets van wist.

Ook, het spreekt vanzelf, dat moet u zeker een back-up van alle gegevens voordat u dit proces start just in case. Zodra u zeker weet dat de juiste gegevens zijn verwijderd, dan kunt u zich te ontdoen van de oorspronkelijke back-up.

NirSoft SearchMyFiles

Als u op zoek bent naar een aantal van de meest handige software tools voor Windows, dan NirSoft moet de eerste plek waar je kijkt. Een van hun tools is SearchMyFiles, die in feite is een super search engine voor uw lokale bestanden en mappen. Het heeft een ton van de filters waarmee u kunt zoeken door een wildcard, door file data, door de inhoud van het bestand, de grootte, door de bestandskenmerken, enz.

Het heeft ook een zoek-modus, genaamd Duplicaten Zoeken. Als u het downloaden en uitvoeren (geen behoefte om te installeren) klik op het drop-down op de top en verander de waarde naar duplicaten zoeken.

Vervolgens kiest u de base map waar u het zoeken te starten. Zoals u kunt zien, de rest spreekt voor zich. Als je alleen op zoek naar dubbele bestanden en willen om ze allemaal te vinden, dan niet wijzigen van de filters of instellingen. Standaard zijn deze ingesteld op het zoeken van alles. Als u wilt beperken de typen bestanden die worden gescand, dan moet u gebruik maken van de filters.

Ga vooruit en klik op Zoekopdracht Starten en je krijgt de resultaten in een pop-up venster. Ik probeerde mijn tests op de voorbeeld foto ‘ s die worden meegeleverd met Windows 7 en het werkte vrij goed. Hoewel de namen voor de foto ‘ s verschillend waren, lijkt het duplicaten zoeken alleen op basis van grootte. Als ze exact dezelfde grootte, de files worden beschouwd als dupliceren. Toen ik veranderde van een van de foto ‘ s, het niet langer liet ze als duplicaten, ook al was het dezelfde foto, alleen in een andere maat.

Deze manier van zoeken is goed, maar het is niet perfect voor foto ‘s, want er kunnen momenten zijn wanneer u dezelfde foto met twee verschillende namen of dezelfde foto’ s in verschillende maten. Ook liep ik in de problemen met documenten die had dezelfde inhoud en zelfs de zelfde naam, maar werden enigszins verschillend in grootte en wordt daarom niet weergegeven in de resultaten. Het zou mooi zijn geweest als ze toonde ook bestanden met dezelfde naam hebben, zelfs als ze verschillende maten.

Het is echt afhankelijk van wat je doel is, maar ik zal zwijgen van andere programma ‘ s die zoeken anders in het geval dat dit niet is wat u zoekt.

Duplicate Cleaner

Duplicate Cleaner Free is een beetje beter dan de NirSoft nut, omdat het meer geavanceerde opties voor het zoek-criteria. Ten eerste, moet u kiezen of u wilt zoeken naar bestanden met dezelfde inhoud of als u deze wilt negeren de inhoud. Dan kunt u kiezen voor opties als een Bestand met deze Naam, Soortgelijke Namen en Dezelfde Grootte.

Met behulp van deze criteria voldoet, kunt u het uitvoeren van meer ingewikkelde zoekopdrachten voor duplicaten, zoals het zoeken naar alle bestanden met dezelfde naam, maar niet noodzakelijkerwijs van dezelfde grootte en het zoeken naar alle bestanden met dezelfde inhoud, maar niet noodzakelijk met dezelfde naam.

Zodra u de zoekcriteria voldoen, dan moet je de zoekopdracht toevoegen locaties. Ga vooruit en ga naar de map en klik vervolgens op de kleine pijl toetsen om naar die map om de Paden kant.

Wanneer u klaar bent, klikt u op de knop Nu Scannen die op de top en de resultaten zullen tonen in de Dubbele Bestanden of Dubbele Mappen delen.

Nu om zich te ontdoen van de bestanden, klikt u op het kleine toverstaf symbool naast de Selectie-Assistent, klikt u op Markeren, daarna Selecteert u door de groep, en selecteer vervolgens Alle maar één bestand per groep.

Dit zal alle bestanden in een groep van duplicaten behalve één. Om de dubbele records te verwijderen, klikt u op het ronde Bestand Verwijderen pictogram aan de bovenkant. Kunt u bestanden met andere criteria ook, maar dit is de eenvoudigste manier wanneer het proberen om zich te ontdoen van dubbele bestanden.

Wellicht hebt u ook gemerkt dat de Beeld Modus en Audio Mode onder Search Criteria (zoekcriteria en beide werken zeer goed, maar niet alle functies zijn gratis. De afbeelding modus optie de beste is, maar het vereist dat u de aankoop van de Pro-versie voor $30. Ik zou sterk aanbevelen het Pro voor iedereen die echt te maken heeft met een ton van duplicaten inclusief foto ‘ s en audio-bestanden, omdat ik het gebruikte en het bespaarde mij een hoop tijd de gratis versie niet kon bereiken.

Met image-modus, en je kunt het vinden van een soortgelijke beelden, zelfs als ze een andere resolutie of zijn gedraaid of gespiegeld. Audio mode zal u laten zoeken naar dubbele nummers van metadata voor gratis, maar als je wilt vergelijken de eigenlijke audiogegevens, je moet de aankoop van de Pro versie.

Fast Duplicate File Finder

Als u op zoek bent voor het vinden van exacte kopieën, dan Fast Duplicate File Finder is een goede keuze. De gratis versie zal u laten vinden onbeperkt exacte duplicaten, maar slechts 10 groepen van soortgelijke bestanden. De vergelijkbare bestanden functionaliteit is erg handig, want dit kan je helpen bij het vinden van documenten zoals Word-documenten die zijn precies hetzelfde in termen van inhoud, maar voor sommige reden hebben verschillende afmetingen en andere kleine variaties.

Echter, deze functionaliteit, samen met een paar andere functies, zoals filters en de mogelijkheid tot het verwijderen van dubbele bestanden zal u terug $40, dat is een veel te hoog voor een programma dat net gevonden duplicaten. Echter, de gratis versie heeft een goede baan van het vinden van de exacte duplicaten.

Gewoon klik op Map Toevoegen aan de bovenkant om de mappen te selecteren die u wilt zoeken naar duplicaten, vervolgens kies je zoeken methode en tenslotte klikt u op de “Start Scan” knop. Standaard is de gratis versie geeft onbeperkt resultaten voor 100% Gelijk zijn Bestanden, wat betekent dat zij worden van de juiste maat.

Nogmaals, dit programma zou het niet tonen mij de twee Word-bestanden die dezelfde naam hadden en hadden dezelfde inhoud, want ze waren iets in grootte verschillen. Toen ik koos voor de Soortgelijke Bestanden optie en stel de Gelijkenis waarde van 75%, dan toonde ze correct. Het zal echter alleen toon je 10 groepen van soortgelijke bestanden in de gratis versie, dat is een beetje vervelend.

Over het algemeen is een goed programma, maar alleen nuttig voor de exacte duplicaten. Werkt het beste met meerdere kopieën van foto ‘s, video’ s of audio bestanden en niet zo goed met documenten.

Anti-Twin

Het heeft een grappige naam, maar Anti-Twin is een andere goede duplicate finder heeft een schone interface en niet proberen om je te bombarderen met advertenties. Zoals met de meeste van de andere bovengenoemde programma ‘ s, het hoeft niet heel de vangst van alle dupliceren van documenten, tenzij u zoeken door identieke naam van het bestand. Meestal met stukken, het is zeldzaam dat je duplicaten met een andere naam, dus deze programma ‘ s werken nog steeds voor de meeste mensen.

In Anti-Twin, moet je kiezen uit één of twee “basis” mappen en vervolgens van een paar opties. Als u twee mappen in een map, dan kun je gewoon kiezen voor de top-niveau map als een base map en schakel vervolgens het selectievakje inclusief submappen in doos. Je zou dan selecteert u Alleen bestanden in verschillende submappen voor de vergelijking.

Als u twee mappen die in geheel verschillende locaties, kies een base map controleer dan de 2de map – box en kies de tweede map als een andere base map. Dan zou u controleren het Alleen bestanden in verschillende basis-mappen vak. U kunt ook kiezen voor het Vergelijken van alle bestanden te vergelijken, alles in de basis mappen en/of submappen aan elkaar.

Voor Vergelijking van methoden, kunt u Vergelijken namen of vergelijking van de inhoud of beide vergelijken. Merk op dat als u schakel beide selectievakjes in de vergelijking voor een EN werking zin dat beide criteria moet overeenkomen om het te laten zien als dubbele.

Klik op het Zoeken naar dubbele bestanden knop en u zult worden meegenomen naar het volgende scherm waar u kunt zien de resultaten. Wat ik echt leuk vind aan dit programma is de mogelijkheid om te vergelijken afbeeldingen (pixels) bij het zoeken naar dubbele foto ‘ s. In principe, als je twee plaatjes die hetzelfde zijn, maar één is van een lagere resolutie, wil je op vergelijking van de Inhoud en klik op de Afbeeldingen Vergelijken (pixels) radio-knop. Het verminderen van het percentage van 95% minder en voer de zoekopdracht.

Zoals u kunt zien, had ik twee bestanden met dezelfde naam maar met verschillende maten te wijten aan de resolutie. Wanneer u het verminderen van de wedstrijd percentage, zie je een nieuw vakje genaamd inc. 100%, die in feite zal u tonen de foto ‘ s die zijn precies het zelfde ook. Anders ziet u alleen degenen die op elkaar lijken, maar niet exact overeenkomt.

Dus daar heb je vier programma ‘ s hebben verschillende voordelen en nadelen, maar de klus te klaren. Er zijn een ton van andere duplicate remover programma ‘ s, maar veel van hen hebben advertenties of kom mee gebundeld van junkware. Als u vragen of problemen, post a comment. Genieten!