Hur att Dela upp Din Laptop eller PC-Skärm/Monitor i Windows

0
21052

Här är en snabbguide för hur man för alla som vill dela sin dator skärm i två delar, så att de kan visa två applikationer sida vid sida. Jag kommer också att prata om hur du kan dela din skärm över dubbla skärmar och dela dina tapeter så att du kan ha en annan bakgrund på varje bildskärm.

Den första är egentligen bara användbart om du har en widescreen-dator på displayen. Annars, att dela en vanlig monitor kommer inte att lämna tillräckligt med fastigheter för de två programmen. Dock, om du har en 15″, 17″ eller högre widescreen-skärm, du kan enkelt dela den enda bildskärm. Och den bästa delen för att dela på en skärm är att du inte behöver någon programvara, kan du göra det gratis med hjälp av den inbyggda i Windows. I denna artikel kommer jag att visa dig processen i Windows XP och Windows 7, den sistnämnda är den samma som Windows 8.

Delad Skärm för Windows XP

Så för att dela din skärm i mitten, antingen horisontellt eller vertikalt, första öppna två program, låt oss säga i Word och Excel. Klicka nu på en av flikarna i Aktivitetsfältet i Windows och sedan på tryck på och håll ned CTRL – tangenten på tangentbordet. Samtidigt som du håller ned CTRL – tangenten, klicka på den andra fliken i Aktivitetsfältet. De bör vara både valda och med nu (de ska ha en mörkare bakgrund än de andra flikarna).

Nu när båda program är markerade i Aktivitetsfältet, höger-klicka på antingen den ena och välja Kakel Vertikalt från alternativen.

Och viola! Du bör nu ha Ordet på ena sidan av skärmen och Excel på andra sidan! Om du vill ha dem i liggande vy snarare än stående bild, det är bara att välja Kakel Horisontellt.

Du kan också dela upp skärmen på tre olika sätt eller mer genom att helt enkelt välja fler program i Aktivitetsfältet! Ganska lätt! Så det är vad som är involverade i att dela upp din tv om du har en bildskärm. Om du har mer än en skärm, du kommer inte att kunna dela program på den andra monitorn använder Windows XP eller Windows 7. Både operativsystem som har stöd för flera skärmar, men de helt enkelt att förlänga nuvarande stationära ut att den extra skärmar.

Detta innebär att du bara kommer att ha ett aktivitetsfältet och du kan dra ansökningar till andra skärmar, men inte dela dem med hjälp av den metod som beskrivs ovan. I Windows 8.1, varje skärm kan ha sina egna skrivbordet och du kan dela flera program över flera skärmar.

Delad Skärm För Windows 7/Windows 8

I Windows 7 och Windows 8, kan du inte längre har att följa Windows XP förfarande för att dela windows eftersom det är en ny funktion som heter Snap. Med Snap kan du bara dra runt fönster på skärmen och de kommer att “knäppa” på plats. Dra ett fönster till vänster, höger eller toppen och du kommer plötsligt att se detta genomskinlig ram visas på skärmen.

Som du kan se, kommer fönstret att ta upp halva skärmen på vänster sida eftersom jag dragit i fönstret längst till vänster sida av skärmen. Nu är allt jag har att göra är att ta ett annat fönster och dra det till höger och det kommer automatiskt att fylla upp den högra halvan av skärmen. Du har bara dela skärmen i Windows 7/Windows 8!

Om du kör Windows 7 med flera bildskärmar, du kan använda detta för att dra teknik för att dela program på ytterligare skärmar också. I Windows 8 kan du göra samma sak, men du faktiskt har en separat arbetsuppgift för varje bildskärm.

Delad Skärm i Windows 10

Om du använder Windows-10, det är ett par stora förbättringar till snap-funktionen som gör att hantera flera windows ännu enklare. Se till att läsa mitt inlägg på Windows-10 fönster snap-funktioner. Dessa inkluderar Snapin Hjälpa och 2×2 rutnät.

Samma inlägg nämner också två freeware program som du kan använda för att dela in skärmen i Windows.

Tredje Part Apps

Om du har fler än en bildskärm, kan du följa samma procedur som på bilden ovan för varje bildskärm. På det sättet, du skulle ha fyra program upp mellan två skärmar. Nu om du är lite lat som mig och du vill hellre att helt enkelt bara klicka på en knapp för att dela din skärm, då kan du köpa en cool litet program som heter SplitView för $39.

SplitView i grund och botten gör ett GUI-gränssnitt för detta inbyggda Windows-funktionen genom att lägga till knappar till varje fönster som du måste öppna för att flytta det till vänster eller till höger.

Du klicka på den vänstra pilen och att programmet får dela till vänster och samma för pilen till höger. Du kan också konfigurera kortkommandon för att göra det ännu enklare.

Förmodligen bara värt $39 om du verkligen split program hela tiden, på ditt kontor eller hemma. Annars är det bara att göra det själv genom att antingen klicka eller dra! Några frågor, skicka en kommentar!