Hvordan å Slå på Privat Surfing i Firefox

0
553

Alle nettlesere har nå en personvern-funksjon for privat nettlesing, som lar deg bla gjennom nettsteder uten din historie spores lokalt på din datamaskin. Jeg har allerede skrevet om hvordan du aktiverer privat surfing på IE 11 og Microsoft Kanten og i denne artikkelen vil vi snakke om Firefox.

Merk at i Firefox, privat surfing fungerer litt annerledes enn andre nettlesere. I tillegg til å ikke registrere din surfing historie, Firefox gjør det også mulig å spore beskyttelse. Dette vil blokkere deler av nettsteder som prøver å spore din surfing historie på tvers av flere nettsteder.

Noensinne besøker en reise nettside å gjøre noen undersøkelser på en ferie, og så plutselig ser annonser for at samme sted mens du surfer andre nettsteder? Det er du som blir sporet som du bla gjennom. Firefox vil hindre dette når du er i privat modus.

For å aktivere private browsing i Firefox, klikk på hamburger-ikonet øverst til høyre og deretter velge Nytt Privat Vindu. Du kan også bruke CTRL + SHIFT + S hurtigtaster.

Du vil være i stand til å fortelle deg er i privat modus på grunn av maske øverst i høyre av vinduet.

Du vil også få opp et nytt vindu som viser deg hva som skal lagres og hva er ikke lagret mens du blar i denne modusen. Som med alle private browsing, din aktivitet er ikke spores lokalt i nettleseren din, men din ISP, arbeidsgiver eller programvare som er installert på systemet, kan muligens spore alt du gjør.

Som nevnt tidligere, beskyttelse mot sporing er også aktivert, men kan være slått av. Som standard, bruker listen ved å Koble fra, som er et online-sikkerhet og personvern produktet. Firefox bruker standard liste, som blokkerer felles annonsering trackere, sosial deling trackere og analytics-trackere.

Hvis du vil ha enda mer beskyttelse, du kan aktivere streng beskyttelse listen, som vil blokkere alle sakstyper. Det eneste problemet med dette er at det kan bryte noen områder siden det blokkerer en masse ting. Du kan aktivere strengere listen ved å klikke på hamburger-ikonet, og deretter klikke på Alternativer og deretter gå til Personvern.

Neste til å Bruke sporingsbeskyttelse i Privat Windows, klikk på Endre Block List – knappen.

Nå kan du gå videre og klikk på Koble fra.meg streng beskyttelse listen, og deretter klikker du Lagre Endringer. Så hva betyr dette? Vel, her er et eksempel på min egen nettside nedenfor.

Hvis du åpner opp web-konsoll, vil du se nøyaktig hvilke ressurser som blir blokkert. I mitt tilfelle, alle annonser fra Google er blokkert, Kontera, Google Analytics-skriptet, og Google+. Din surfing vil definitivt være raskere og mer private bruke denne modusen. Åpenbart, det gjør vondt nettsteder som gjør sine penger ut annonser som min, men det er ditt valg.

Hvis du trenger å tillate trackere på bestemte steder, kan du klikke på den lille skjold-ikonet i adressefeltet, og klikk deretter på Deaktiver beskyttelse for denne økten.

Til slutt, hvis du ønsker å aktivere privat surfemodus hele tiden i Firefox, kan du gjøre det ved å gå til den samme Personvern – fanen under Alternativer , og deretter velger Aldri huske historie ved siden av Firefox vil: under Historie overskriften.

Ved å velge dette alternativet er det samme som privat surfemodus. Den eneste forskjellen er at du ikke vil se at lilla maske-ikonet i en nettleser. Firefox er nødt til å starte på nytt for at endringene skal tre i kraft. Du kan også klikke på Bruk egne innstillinger for historikk og deretter merke av for bruk Alltid privat surfemodus boksen.

Dette er nøyaktig det samme som å velge Aldri husker historien, så jeg er ikke sikker på hvorfor de har muligheten her også. Jeg gjetter det er mer tydelig til brukerne, og derfor føler de seg tryggere. Privat surfemodus vil også slette alle informasjonskapsler når Firefox er lukket. Andre data som ikke er lagret inkludere skjema og søk bar oppføringer, passord, liste over nedlastinger, bufret og web-innhold (midlertidige Internett-filer).

Totalt sett, Firefox implementering av privat nettlesing er veldig god fra et personvern og sikkerhet perspektiv og definitivt verdt å bruke når du trenger til å holde dine surfing historie privat. Hvis du har noen spørsmål, føl deg fri til å kommentere. Nyt!