Feilsøke problemer med Windows-10 Ikke Gå i Hvilemodus

0
7489

Jeg har allerede skrevet om hvordan du kan løse problemer med Windows 7 ikke kommer til å sove og Windows 8 ikke kommer til å sove, men jeg har ikke snakket om søvn-problemer i Windows 10. På grunn av det store antall maskiner og stort utvalg av maskinvare som Windows kan kjøre på, hver eneste versjon av Windows vil ha problemer med å gå å sove i visse situasjoner.

Noen ganger kan problemet skyldes maskinvare, noen ganger det er grunn til å drivere og andre ganger er det noe som ikke er riktig konfigurert med operativsystemet. I denne artikkelen, jeg kommer til å gå gjennom alle de forskjellige løsningene jeg kunne finne for å løse dette problemet i Windows-10.

Merk at jeg skal prøve å ikke gjenta løsninger som allerede er nevnt i Windows 7 og Windows 8 artikler, så føl deg fri til å lese dem hvis ingen av løsningene som er under arbeid. Siden Windows 10 er ganske nytt, det synes å være en rekke saker på bestemte maskiner, sannsynligvis på grunn av driverne ikke er fullt ut støtter Windows-10 ennå.

Den eneste virkelige løsning i slike tilfeller er å vente til en passende Windows-10-driveren er utgitt. Metode 1 er det beste valget hvis du har funnet at mange personer med samme maskin som deg har søvn problemer.

Metode 1 – Oppdateringen Chipset Driver –

Den raskeste måten å muligens løse dette problemet på er å laste ned de nyeste driverne for Windows-10 maskin fra PC-produsentens hjemmeside. For eksempel, jeg har en Dell og Dell-Systemet Oppdage den automatisk skanner systemet mitt og finner alle de riktige driveren oppdateringer.

De viktigste driverne for å oppdateringen er brikkesett drivere, BIOS og nettverkskort, drivere. Hvis du har en tilpasset bygget system, kan du lese innlegget mitt på å bruke tredjeparts programvare for å finne og oppdatere drivere. Jeg har også tidligere skrevet at det er sannsynligvis ikke en god idé å oppdatere BIOS, med unntak av enkelte tilfeller som dette hvor du har muligens maskinvarerelaterte problemer. Hvis du bestemmer deg for å oppdatere BIOS, kan du lese innlegget mitt om hvordan du kan kontrollere om en oppdatering er tilgjengelig for BIOS eller ikke.

I tillegg til oppdatering av drivere, sørg for at du gå til InnstillingerOppdatering Og Sikkerhet og installere de nyeste oppdateringer for Windows 10 fra Microsoft.

Metode 2 – Sjekk for Strøm Forespørsler

Noen ganger visse Windows-programmer sende strøm forespørsler til systemet, som hindrer systemet slås av eller går i dvale. Normalt disse tilfellene er gyldig som når du spiller av en DVD, og det er ingen interaksjon med mus og tastatur i flere timer, skjermen vil forbli på.

Forespørsler skal automatisk gå bort når programmet er lukket. Det er imidlertid tilfeller der det kan bli sittende fast. Du kan sjekke for å se alle elektriske forespørsler ved å åpne en hevet ledetekst (Klikk på Start, skriv inn cmd, høyreklikk på Ledetekst og velge Kjør som Administrator) og skrive inn følgende kommando:

powercfg -forespørsler

Ideelt sett vil alle elementene for å si Ingen, som betyr at ingen makt forespørsler dag eksisterer. Hvis du ikke har noe oppført som SRVNET, sjekk ut Windows 8-artikkelen jeg nevnte i begynnelsen av artikkelen.

En annen god bruk av powercfg-kommandoen for å se hvilke enheter på systemet kan vekke systemet opp. Normalt, dette inkluderer mus og tastatur, men noen ganger andre enheter som for eksempel network card, grafikk kort, etc., registrere seg og kan føre til problemer. Les Metode 3 fra min Windows 7-post for å forhindre at enheter fra å våkne datamaskinen.

Jeg har også lest at du kontrollerer Bare tillate en oppstartskommando (magic packet til å vekke beregner boksen for nettverkskortet løser sove problemet også. Også, for å se den siste enheten som waked datamaskinen, kan du kjøre følgende kommando:

powercfg -lastwake

Metode 3 – Kjøre Feilsøking

Windows-10 har noen gode feilsøking installerte apper som kan fikse en rekke problemer for deg automatisk. Gå til Kontrollpanel, klikke på Troubleshooting , og deretter klikke på Vis alle øverst til venstre.

De to som du ønsker å kjøre er Makt og Vedlikehold av Systemet.

Jeg har hatt noen suksess kjører disse på enkelte klient maskiner, så det er verdt et skudd.

Metode 4 – Koble Fra Enheter

Jeg hadde en klient hvis datamaskinen ikke ville sove, og etter timer for å prøve alle typer reparasjoner i Windows, det endte opp med å bli en Logitech USB Joystick som var årsaken til problemet! Så muligens en annen enkel løsning er å fjerne alle tilkoblede USB-enheter, kan du starte datamaskinen på nytt og se om Windows-10 går i hvilemodus.

Dette gjelder spesielt hvis du har en USB-enheter som du skriver tabletter, styrespaker, mikrofoner, kameraer, eksterne harddisker, etc. er koblet til datamaskinen. Hvis du finner at det er en av USB-enheter, kan du prøve å finne den nyeste driveren for denne enheten, og installer den.

Metode 5 – Ren Oppstart

Utover disse problemene, den eneste andre grunnen er noen form for oppstart program eller en tjeneste på nytt som hindrer Windows fra å gå i dvale. Den eneste løsningen på dette problemet er å utføre en ren oppstart. Du kan lese instruksjonene her om hvordan du utfører en ren oppstart. Følg instruksjonene for Windows 8.1 som de vil være de samme for Windows-10.

I ren oppstart, kan du i utgangspunktet deaktivere alle oppstart elementer og start deretter datamaskinen på nytt. Hvis du finner ut at datamaskinen kommer til å sove, du vet nå at problemet ligger hos en av de oppstart programmer. Du kan deretter aktivere hver oppstart av programmet én etter én, og start datamaskinen på nytt før problemet kommer tilbake. På dette punktet, vil du vite hvilket program som er synderen. Det er en tidkrevende prosess, men det fungerer!

Før du utfører en ren oppstart, kan du raskt sjekke for å se om det vil fungere med starte Windows på nytt i sikkermodus. Hvis datamaskinen sover fint i sikkermodus, og deretter gå videre og utføre en ren oppstart for å finne programmet som forårsaker søvn problem.

Metode 6 – Gjenopprette Plan Standarder

En annen rask løsning er å gjenopprette strømstyringsplan standarder. Gå til Kontrollpanel, og klikk på strømalternativer, og klikk deretter på Endre planinnstillinger ved siden av den planen du har valgt.

Klikk på Gjenopprett standardinnstillingene for denne plan og start datamaskinen på nytt.

Metode 7 – Gjenopprette PC

Dette er åpenbart en siste utvei, men å tilbakestille PC-en din kan være den eneste du kan gjøre hvis du har prøvd alt annet. Sjekk ut innlegget mitt på å tilbakestille Windows-10 PC-en. Merk at du kan velge å holde dine data og filer, så det er ikke en komplett tørk av systemet.

Det er i utgangspunktet installere Windows på 10, og det er det. Mange mennesker har hatt suksess med denne metoden, men det er mer tidkrevende og risikofylt. Sørg for å sikkerhetskopiere dataene før du gjenopprette PCEN bare i tilfelle noe går galt.

Andre Mulige Løsninger

Det er flere one-off løsninger som fungerer for noen mennesker, og ingen egentlig vet hvorfor. Uansett, jeg har samlet dem her bare i tilfelle du tilfeldigvis være en av dem!

  1. Noen brukere har uttalt at hvis de logger inn i Windows 10 med en Microsoft-konto, søvn/avslutning problemet forsvinner når de endrer passordet for Microsoft-kontoen. Dette gjør null følelse, men det har fungert for noen.
  2. Hvis du har en Windows-PC, du sannsynligvis har mange av Intel software er installert som Intel Management Engine, Intel Rapid Storage Technology, Intel Security Assistant, Intel HD Graphics Driver, osv. Trenger du egentlig ikke trenger all denne programvaren, for at systemet skal fungere, så kan du prøve å avinstallere disse programmene, og se om det løser problemet.
  3. Slå av eller deaktivere rask oppstart. Dette er en funksjon i Windows 8/10 som hjelper datamaskinen starte opp veldig fort fra en nedleggelse tilstand (ikke start). Bare Google det og se om det løser problemet.

Forhåpentligvis, en av de ovenfor løsningene vil fungere for datamaskinen din. Hvis ikke, kan du legge inn en kommentar og jeg skal prøve å hjelpe. Nyt!