Hvordan du Bruker Firefox Addons

0
3741

Selv om Firefox-bruken har vært på tilbakegang de siste årene, er det fortsatt på andre plass bak Google Chrome i form av bruk. Den viktigste grunnen bak det er add-ons. Firefox kan tilpasses i en million forskjellige måter, noe ingen annen nettleser kan replikere til det nivået.

I Firefox lingo, add-ons kan bestå av en rekke ting: utvidelser, temaer, plugins, tjenester, søkeleverandører, språkpakker, etc. Add-ons vil tillate deg å endre hvordan Firefox fungerer, utvide funksjonaliteten eller tilpasse utseendet på nettleseren.

I den nyeste versjonen av Firefox add-ons er oppdatert automatisk, men dette kan endres i innstillingene. Også, add-ons som du installerer fra Add-ons side i nettleseren Firefox har alle blitt godkjent av Mozilla og skal være trygt å bruke. Du kan også laste ned tilleggsprogrammer fra tredjeparts nettsteder og installere dem manuelt, men disse add-ons er ikke sjekket av Mozilla.

Å finne Add-ons

La oss starte med å finne noen add-ons for å installere i Firefox. Det er to måter du kan gå om å gjøre dette på: enten via web-leseren selv eller via Firefox Add-ons gallery nettsted. For den tidligere metoden, kan du klikke på innstillinger-ikonet helt til høyre (tre horisontale linjer), og klikk deretter på Add-ons.

Dette vil åpne en ny fane hvor du kan finne og behandle tilleggsprogrammer, utvidelser, temaer, plugins, etc. Hvis du allerede vet hva du leter etter, kan du enkelt søke for add-on i boksen øverst.

For å installere en add-on, bare klikk på Installer – knappen. Noen add-ons vil kreve en omstart av nettleseren, og noen vil ikke. For noen grunn, bare hjemmeside galleri viser deg hvilke tillegg som ikke krever en omstart.

Den andre måten å finne add-ons er å besøke Mozilla add-ons nettstedet. Jeg liker dette grensesnittet bedre fordi du kan søke i kategorier, mest populære, topp karakter, de fleste brukere, nyeste, etc.

Det er også mye lettere å finne temaer og samlinger på nettstedet versjon. Samlingene er en veldig kul delen som er opprettet av brukere som gruppe sammen flere Firefox add-ons som er knyttet til en bestemt idé eller konsept.

Du kan For eksempel installere Referanse Skrivebord samling, som vil installere Utklippsbok, Merriam-Webster og Memonic Web Clipper sammen. Hvis du er en web developer, Web Developer ‘ s Toolbox har 12 add-ons som er perfekt for feilsøking, redigering og debugging web-prosjekter.

Nå som du har installert noen utvidelser og temaer, la oss snakke om hvordan vi kan håndtere dem.

Administrerende Add-ons

Det første du legger kanskje merke til etter å ha installert en add-on er et nytt ikon i Firefox verktøylinjen. Her har jeg en AdBlock Plus ikon og en NoScript-ikonet som ble lagt til automatisk.

Å ha knapper i verktøylinjen vil tillate meg å styre innstillingene for hver nettside jeg besøk, så det er fornuftig å ha dem der. Andre add-ons vil ikke nødvendigvis legge til en knapp på verktøylinjen. Du kan tilpasse hva som dukker opp i verktøylinjen ved å klikke på innstillinger-ikonet og deretter klikke på Tilpass helt på bunn.

Dette vil åpne en ny fane som vil tillate deg å tilpasse Firefox. På venstre er en seksjon kalt Ekstra Verktøy og Funksjoner, som i utgangspunktet er alle alternativene som er tilgjengelig for deg å legge til verktøylinjen eller til innstillinger-menyen til høyre.

Ganske enkelt dra og slipp elementer som ønsket. Hvis det er andre tilgjengelige knapper for tilleggsprogrammer du har installert de ekstra knappene vil dukke opp i den venstre delen.

La oss nå gå tilbake til add-ons side som vi begynte med i begynnelsen av artikkelen. Nå vil du se som standard, siden åpnes opp til Utvidelser kategorien snarere enn å Bli Add-ons.

På høyre side vil du se alle installerte plugins. Helt på toppen, vil du se et tannhjul-ikonet, som vil tillate deg å sjekke manuelt for add-on oppdateringen, må du installere en add-on fra en fil eller slå av automatiske oppdateringer av add-ons. Hvis du ønsker å manuelt oppdatere dine add-ons, bare fjern krysset i den aktuelle boksen.

Som for add-ons seg selv, har du et par alternativer. Du kan fjerne plugin, som vil avinstallere den helt. Du kan også deaktivere en plugin, som vil slå av funksjonalitet, men beholde det installert i Firefox.

Til slutt, Alternativer – knappen er spesifikk for hver add-on og tillater deg å konfigurere innstillinger omfattet av utbygger. For eksempel alternativer for Søk Med bilder fra Google add-on lar deg velge om de vil eller ikke vise kamera-ikonet når du holder markøren over et bilde.

Det er omtrent alt du kan gjøre med add-ons. Hvis du klikker på Utseendet, kan du endre Firefox theme til noen andre tema som du har installert.

Klikk på Aktiver – knappen for å aktivere en ny tema for Firefox og temaet bør tas i bruk uten å måtte starte nettleseren på nytt. Til slutt klikker du på Plugins for å administrere alle installerte plugins. Som standard, Firefox har OpenH264 Video-Kodeken og Primetime Innhold Dekryptering plugins installert, slik at du kan se på YouTube, Netflix og andre online video uten problemer!

Totalt sett ved hjelp av add-ons i Firefox er veldig lett, og kan legge ganske mye makt og tilpasning til nettleseren. Hvis du allerede bruker Firefox, sørg for å sjekke ut innlegget mitt på å lage Firefox rask igjen og justere innstillinger i about:config. Hvis du har noen spørsmål, føl deg fri til å kommentere. Nyt!