Hvordan Backup, kan du Tilbakestille eller Gjenopprette Din iPhone, iPad eller iPod

0
1273

Har du en iPhone som du trenger for å tilbakestille eller gjenopprette? Har du behov for å utføre en fabrikktilbakestilling og slette alt eller har du bare trenger å tilbakestille bestemte innstillinger fordi telefonen er konstituert seg?

Eller kanskje du trenger å gjenopprette iPhone fra en iTunes-sikkerhetskopi eller fra iCloud? Også, kanskje du bare ønsker å utføre en hard reset av din iPhone, som er en rask måte å fikse problemer som fryser, etc.

I denne artikkelen, jeg kommer til å veilede deg gjennom de ulike typer tilbakestilles, og gjenoppretter sikkerhetskopier du kan gjøre for din iPhone, iPad eller iPod Touch.

For denne artikkelen, jeg kommer til å bruke iOS 9 for alle eksemplene som er den nyeste versjonen av OS som nå. Hvis noe endres i en senere versjon, jeg vil være sikker på å oppdatere dette innlegget.

Backup iPhone, iPad, iPod

Før du tilbakestille eller gjenopprette noe, du bør alltid ta en sikkerhetskopi i tilfelle det er noe du trenger på et senere tidspunkt eller noe går galt. Jeg foreslår at du lager en sikkerhetskopi til både iCloud og iTunes. Hvis du ikke har nok plass i iCloud, så gjør bare en lokal sikkerhetskopi til iTunes vil bli fin. La oss starte med iTunes backup.

iTunes Backup

Sikkerhetskopiering til iTunes er ikke lenger trengte virkelig hvis du sikkerhetskopiere telefonen til iCloud, men jeg har funnet ut at det er likevel nyttig å opprette en lokal backup hver par måneder.

iCloud er flott, men det har en rekke uhell som kan føre til at det å mislykkes når du trenger det mest. Plus, Apple er så gjerrige med sine utrolige 5 GB gratis lagringsplass. Du kan ikke lagre en enkelt backup av hele 16 GB iPhone med så mye plass, så definitivt bruke iTunes hvis du ikke er sikker på om telefonen blir riktig sikkerhetskopiert til iCloud.

Åpne iTunes, koble din Apple-enheten, og klikk deretter på sikkerhetskopier Nå – knappen.

Når du gjør dette, vil du få en melding som spør om du ønsker å kryptere backup eller ikke. Hvis du velger ikke å kryptere sikkerhetskopien, så sensitive data som din helse, data, homekit data og lagrede passord vil ikke bli lagret i backup. Du kan også bare sjekk den Krypterer en iPhone-Sikkerhetskopi – boksen før du sikkerhetskopierer for å sikre backup er kryptert.

Når du gjenoppretter en ukryptert sikkerhetskopi til telefonen, og du må oppgi alle dine passord på nytt, osv. Det er derfor hvis du noensinne har restaurert en iCloud-sikkerhetskopi, i motsetning til en vanlig iTunes backup, du har kanskje lagt merke til at du ikke trenger å skrive inn alle dine passord på nytt etter at du gjenopprette.

Det eneste du trenger å huske om den krypterte sikkerhetskopieringen er at du må bruke et passord for å kryptere sikkerhetskopien. For å utføre en gjenoppretting, trenger du det samme passordet. Hvis du glemmer det, da vil du ikke være i stand til å gjenopprette sikkerhetskopien, så du må være forsiktig og holde passordet skrevet et sted.

Du kan også få en melding som spør om du ønsker å overføre kjøp til iTunes-biblioteket. Du bør deretter Overføre Kjøpets, ellers kan du være manglende musikk, apps, ringetoner, etc. når du går til å utføre en gjenoppretting senere.

Vær også oppmerksom på at du kan la den Automatisk Backup Alternativet satt til iCloud og bare utføre manuell lokal sikkerhetskopiering hver så ofte. iCloud bør sikkerhetskopiere telefonen automatisk, men du kan alltid utføre en manuell sikkerhetskopiering i iCloud ved å gå til Innstillinger, iCloud, Backup og deretter trykke på sikkerhetskopier Nå. Det bør også vise dato og klokkeslett for siste sikkerhetskopiering i iCloud.

Nå som du har enheten sikkerhetskopiert, kan vi gå videre og tilbakestille det. Det finnes et par forskjellige måter å tilbakestille en Apple-enhet, så la oss snakke om det.

Tilbakestille iPhone, iPad, iPod

La oss først snakke om en hard reset, som faktisk ikke til å slette alle data eller tilbakestille noen innstillinger. En hard reset er når du trykker og holder inne Hjem – knappen (sett ring rundt knappen) og Power – knappen øverst, eller på høyre samtidig til telefonen startes på nytt.

Dette er nyttig hvis enheten ikke fungerer på riktig måte, og er litt som når du må starte datamaskinen på Windows PC, fordi det er konstituert. Etter en hard reset, det finnes alternativer for å tilbakestille ulike innstillinger på telefonen.

Trykk på Innstillinger, gå til General, bla helt nederst og trykke på Reset.

De viktigste valgene de fleste ender opp med å bruke er Tilbakestille Alle Innstillinger,og Slette Alt Innhold og Innstillinger og Tilbakestille nettverksinnstillingene.

Tilbakestille Alle Innstillinger – Dette vil tilbakestille alle innstillinger under Innstillinger – appen. Dette betyr at du vil miste Wi-Fi-eller Bluetooth-tilkoblinger, Trenger du Ikke Forstyrre innstillinger, tastatur innstillinger, Meldinger, Bakgrunnsbilder, Personvern innstillinger, etc.

Det vil IKKE fjerne noen av dataene eller apps. Dette betyr at alle dine musikk, videoer, bilder, apper, imessage-meldinger, e-postkontoer, kalendere, etc. vil forbli på telefonen. Du vil få noen advarsler når du går for å tilbakestille alle innstillinger, men ikke bekymre deg, dine data vil være trygg.

Nullstill nettverksinnstillinger – Dette alternativet er bare tilbakestilles noe relatert til din Wi-Fi og LTE-tilkoblinger. Hvis du har tilkoblinger problemer, dette er et godt alternativ til å prøve.

Slett Alt Innhold og Innstillinger – Dette er en fabrikktilbakestilling alternativ som vil utslette alt på din iPhone, iPad eller iPod. Bare bruk dette alternativet hvis du er sikker på at du har alt støttet opp, og hvis du ønsker å tørke av enheten rengjør for å gi det til noen andre, eller selge det.

Du kan også bruke dette alternativet hvis du er interessert i å utføre en ren installasjon av iOS. For eksempel, hvis du har oppgradert telefonen fra iOS 7 til iOS 8 til iOS 9 og det har bare en masse spørsmål, kan du ta sikkerhetskopi av telefonen, slette alt og deretter kan du gjenopprette fra sikkerhetskopien. Vær oppmerksom på at hvis du utfører en ren installasjon av en nyere versjon av iOS enn det som opprinnelig ble installert, vil du ikke være i stand til å gjenopprette fra sikkerhetskopien.

For eksempel, når iOS 10 kommer ut, og du vil slette din iPhone før du oppgraderer til iOS 10, da vil du ikke være i stand til å gjenopprette iOS 9 backup siden telefonen er nå kjører iOS-10. For å gjøre en ren installasjon av iOS-10 når det kommer ut, du ville ha til å oppgradere først, og deretter sikkerhetskopiering, klikk slett og deretter gjenopprette.

Merk at for å slette telefonen, du må slå av Find My iPhone først. Du vil også sannsynligvis ha for å legge inn din iCloud-passordet for. Telefonen vil deretter starte på nytt og når den har blitt slettet, vil du se Hallo eller Velkommen – skjermen.

Først må du velge språket ditt, og ditt land, og deretter velger du en Wi-Fi-nettverk, og deretter aktiver eller deaktiver stedstjenester, og deretter legge til et passord hvis du liker, og til slutt velge hvordan du vil stille inn telefonen. Så la oss nå snakke om å gjenopprette telefonen.

Gjenopprette iPhone, iPad, iPod

Etter at du tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene, vil du bli spurt om hvor du ønsker å gjenopprette det. Merk at du også kan gjenopprette enheten uten å måtte slette det ved hjelp av iTunes, som jeg vil forklare nærmere nedenfor.

Imidlertid, hvis du noen gang ønsker å gjenopprette fra en iCloud-sikkerhetskopi, du har alltid å slette enheten helt som vist ovenfor. Det er litt skummelt, men det er den eneste måten å gjenopprette en iCloud-sikkerhetskopiering.

Her vil du ha muligheten til å velge fra Restore fra iCloud-Sikkerhetskopiering, Gjenoppretting fra iTunes Backup, Oppsett Opp som Ny iPhone og Flytte Data fra Android.

Hvis du velger det første alternativet, må du angi din Apple-ID og passord, og deretter vil du få en liste over tilgjengelige iCloud-sikkerhetskopiering.

Hvis du velger det andre alternativet, vil du trenger for å koble datamaskinen din til iTunes, og da vil du se en drop-down liste over tilgjengelige sikkerhetskopier på datamaskinen når du logger deg på med din Apple-ID.

Sette opp som ny iPhone vil gjøre akkurat det, og du har en fersk installasjon av iOS. Du kan alltid oppsett som en ny iPhone og deretter gjenopprett fra en iTunes-sikkerhetskopi senere hvis du vil. Du vil ikke være i stand til å gjenopprette fra iCloud, men når du setter opp som ny iPhone.

Til slutt, kan du gjøre alt dette fra iTunes selv. Når du er tilkoblet, får du se alternativet for å Gjenopprette Sikkerhetskopier og Gjenopprett Telefonen.

Gjenopprette Backup vil tillate deg å velge fra en lokal sikkerhetskopi lagret på datamaskinen, og gjenopprette det. Det vil enkelt gjenopprette data og programmer og ikke iPhone firmware.

Gjenopprette iPhone er mer interessant fordi det kan fungere på to forskjellige måter, avhengig av hva du velger. For det første, vil den spørre deg om du vil opprette en sikkerhetskopi eller ikke. Dette er opp til deg, selvfølgelig.

Etter dette, hva dialogboksen du ser vil avhenge av om eller ikke enheten kjører en eldre versjon av iOS eller ikke. Hvis du ikke har den nyeste versjonen av iOS, da vil du se et alternativ for enten å Gjenopprette eller Oppdatere. Hvis du kjører den nyeste versjonen, vil du bare se Gjenopprett – knappen.

Gjenopprette vil utføre samme funksjon som Slett Alt Innhold og Innstillinger valget på enheten. Hvis du klikker Oppdater, det vil bare installere den siste oppdateringen på telefonen, akkurat som om du var å gå til Innstillinger, Generelt, Oppdatering av Programvare. Dataene vil forbli intakt, iOS ville bare få oppdatert.

Så der har du det! Alle de forskjellige måtene du kan sikkerhetskopiere, kan du tilbakestille eller gjenopprette din Apple-enhet. Forhåpentligvis, det klarner opp noen forvirringer du måtte ha om hele prosessen. Hvis du har noen spørsmål, føl deg fri til å kommentere. Nyt!