Hvordan å Gjøre Uskarpe Bilder Klare

0
8597

Med mindre du er en profesjonell fotograf, det er mange ganger når et flott bilde som er ødelagt fordi det er uklart! Enten det er fordi det var noe som beveger seg veldig fort, eller på grunn av kamerabevegelser, et uskarpt bilde er ganske ubrukelig.

Men, det er mange ganger når du bare ikke kan gjenskape øyeblikket fanget i uskarpt bilde og gjøre det klarere eller skarpere bilde er verdt et skudd. Heldigvis er det massevis av verktøy som kan brukes til å løse dette problemet.

Bilde forbedring programvare som Adobe Photoshop har utmerket verktøy for å bidra til å gjøre uskarpe bilder som er skarpe, men er ikke gratis. I dette innlegget, jeg kommer til å snakke om et par av metoder i Photoshop som kan hjelpe deg unblur et fotografi. Hvis bildet er virkelig viktig for deg, så Photoshop vil gi deg de beste resultatene.

I tillegg vil jeg også nevne et par andre programmer du kan bruke i tilfelle du ikke har Adobe Photoshop installert på din maskin. Hopp ned til siste metode 1 og 2 hvis du er interessert i andre programmer. De andre programmene jeg nevner er heller ikke gratis fordi jeg fant ut at alle gratis bilde redigering programmer som i utgangspunktet har et enkelt skjerpe alternativet, som nesten alltid utføre forferdelig.

Programmene nedenfor er spesielt utformet med tilpassede algoritmer for å skape skarpere bilder med minst mengden av nedbrytning.

Photoshop Metode 1 – ved Hjelp av et Ekstra Lag

Denne metoden er ganske enkel og fungerer svært godt for skarpere bilder. Ta For eksempel en titt på dette bildet med den ene siden uskarpe og andre skjerpet.

Ta en titt på høyre side (skjerpet) og venstre side. Kan du se forskjellen i trærne og i den personen som går ned? Her er hvordan du gjør det.

Første, åpne bildet i Photoshop, og trykk på CTRL + J for å kopiere bakgrunnslaget. Sørg for å klikke på Lag 1 i Lag – panelet.

Neste, kan du gå til Filter, deretter Andre, og velger High Pass. Jo høyere verdi du angir, desto skarpere bildet ditt vil bli. Imidlertid, hvis du setter det veldig høyt, bildet vil bli kornete. Jeg satt meg til 10 punkter.

Ikke bekymre deg hvis bildet ser ut som mørke kull har blitt kastet over det, vi er ikke ferdig ennå! Med det nye laget fortsatt er merket, sett blending mode til Hard Light og justere Opacity til hva du tror gjør bildet ser best ut. Det er satt til 100% som standard, men du kan få bedre resultater på 50% eller noe annet, så bare spille rundt med som verdi.

Det er det! Bildet skal nå være mye skarpere ute! Dessverre, hvis bildet er svært uklare eller uskarphet forårsaket av virkelig rask bevegelse, vil du sannsynligvis ikke se noen stor forskjell.

De beste resultatene når bildet er rett og slett ute av fokus fordi kameraet fokusert på feil gjenstand, eller noe lignende. Her er før og etter bilde som jeg testet ved hjelp av denne metoden:

Photoshop Metode 2 – Shake Reduction Filter

Metoden ovenfor var den enkle måten å skjerpe et bilde i Photoshop. Avansert metode er å bruke den nye Shake Reduction Filter. For å begynne å bruke dette filteret, gå videre og klikk på Filter, så Skjerpe og deretter Shake Reduction.

Et vindu vil dukke opp med bilde på igjen med noen alternativer på høyre side. Photoshop vil automatisk prøve å finne ut hvilken del av bildet som skal se på i for å korrigere for uskarphet. Du vil se denne delen av bildet som stiplede linjer.

Dette kalles en blur-spor og det er bare én som standard. Uskarphet spore ideelt sett bør være en del av det bildet som har flest kanten kontrast. Så hvis en del av bildet er lyst og en annen del som er mørk, uskarphet spore bør omfatte kanten. I eksempelet ovenfor, standard boksen er rundt ansiktet hennes, som er OK, men ikke ideelt.

Du kan justere boksen ved å dra i hjørnene og endre størrelse. Du kan også klikke på sirkelen i midten for å flytte den rundt. Hvis bildet ditt er virkelig store, og du kan også opprette flere uskarphet spor i saken uskarphet effekten er forskjellig i de forskjellige deler av bildet. For å skape en blur-spor, bare klikk og dra for å begynne å tegne en annen boks. Jeg opprettet to uskarphet sporene for å se om resultatene ville være bedre.

I mine tester, og jeg finner at noen ganger er standard valg resulterte i bedre resultater enn når jeg endret uskarphet spor. I andre tilfeller, for jeg følte justere uskarphet spor laget bildene bedre, så må du virkelig spille rundt med alle muligheter for å få de beste resultatene.

Her er siste bilde fra metode 2, som jeg synes ser litt bedre enn resultatene fra metode 1. Det er tydeligvis langt fra ideelt, men uskarpe bilder kan sjelden gjøres om til krystallklare bilder igjen.

Blurity

Blurity er en Windows-eller Mac-program som er laget kun for de-uskarpe bilder. I mine tester, det gjorde en utmerket jobb, og jeg kan se hvorfor de kostnad på $79! Det er definitivt bare verdt å bruke så mye om bildet virkelig betyr mye for deg, eller hvis du har mange uskarpe bilder som du ønsker å løse.

Jeg drev også programmet gjennom VirusTotal og den kom ut i rent, slik at du ikke trenger å bekymre deg eventuelle spionprogrammer, etc. Det eneste irriterende ting om dette programmet er at etter at du har installert det, det tvinger deg til å gå gjennom denne opplæringen på at du MÅ fullføre før du kan faktisk begynne å bruke programmet.

Uansett, når du kommer forbi det, bare klikk på Åpne Bilde – knappen, og deretter klikker du hvor som helst på bildet hvor det er en god forekomst av uskarphet på et emne.

Når du velger region, klikker du bare på Prosess – knappen og det vil generere en forhåndsvisning av den faste uskarpt bilde. Her er resultatet på min test-bilde med vannmerke fortsatt på bildet.

Diskontere vannmerke, programmet faktisk gjør en svært god jobb med utbedring av uskarphet i bildet, og det bedre siden det koster ganske mye. For gode resultater og en litt billigere pris, sjekk ut programmet nedenfor.

SmartDeblur

Et annet godt program som er utviklet bare for uskarpe bilder er SmartDeblur. Dette vil sette deg tilbake $49, men igjen, det gjør en svært god jobb. Når du laster ned og installerer programmet, må du klikke på Åpne – knappen nederst for å velge bildet.

Deretter kan du justere et par innstillinger som for eksempel Blur Størrelse eller type blå (Ute av Fokus uskarphet eller Gaussian blur), men jeg anbefaler at du bare kommer med standarder første til å se hva programmet gjør. Du kan også velge en region hvis du liker, eller du kan bare klikke Analysere Uskarphet og det vil analysere hele bildet.

Du har kanskje for å øke den jevne valget etterpå fordi jeg fant standardinnstillinger gjør bildet ganske kornete. Her er mitt resultat for samme test-bilde med 100×100 for uskarphet størrelse og analysere hele bildet:

Så der har du et par metoder for å løse uskarpe bilder ved hjelp av programvare. Som jeg har nevnt, er alle gratis verktøy jeg prøvde utført fryktelig, og det er derfor jeg ikke engang gidder å nevne dem. Hvis du har noen spørsmål eller forslag, føl deg fri til å kommentere. Nyt!