Hvordan å Gjenopprette Windows til Fabrikkinnstillinger

0
6011

Merkelig nok har jeg blitt spurt av mange mennesker som nylig hvordan de kan gjenopprette sine datamaskiner til å “fabrikkinnstillinger“. Avhengig av hvordan du ser på det og Windows-versjon du kjører, fabrikkinnstillingene kan bety flere ting.

For meg, fabrikkinnstillinger betyr å få datamaskinen tilbake til den tilstand da du først kjøpte den. Dette inkluderer OS med alle tredjeparts programvare de ønsker å installere med det. Men, dette er kanskje ikke den mest ideelle valget.

En annen måte å tenke på det er å utføre en ren installasjon av operativsystemet, slik at du arbeider med nakne bein versjon av OS. Forskjellen mellom en ren installasjon og tilbakestille til standardinnstillingene, er det faktum at det tidligere ikke har noe junk tredjeparts programvare.

Alternativt kan du utføre en systemgjenoppretting gjenoppretter operativsystemet til en tidligere tilstand, som ikke akkurat som en ren installasjon, men kan hjelpe deg med å få systemet til å fungere skikkelig.

Til slutt, det er en reparasjonsinstallasjon, som i utgangspunktet erstatter alle Windows-systemfiler, men holder dine data intakt. Dette er et godt alternativ hvis systemet ditt har blitt infisert med et virus eller skadelig programvare som du ikke kan fjerne, men dataene er ren. Windows og alle programmene vil bli utryddet, men dine data vil bli holdt. Jeg skal prøve å forklare hvordan du kan utføre hver og en av disse metodene i artikkelen nedenfor.

For det meste, hvis du er på dette stadiet, må datamaskinen din være virkelig i dårlig form. Min anbefaling er å utføre en ren installasjon, noe som er bedre enn gjenopprette factory image som du enten få på DVD, eller som ligger på en skjult partisjon på harddisken. Hvis du er redd for å miste noen data med en ren installasjon, kan du gå for en reparasjon installere. Systemgjenoppretting er den tryggeste, men vanligvis ikke kan løse store malware infeksjoner.

Gjenopprett Fabrikk-Innstillinger – System Restore

System Restore er et innebygd verktøy i Windows som gir deg mulighet til å rulle tilbake-systemet til en tidligere tilstand. Merk at det kun “gjenoppretter” tidligere innstillinger i registeret og systemfiler for Windows. Det vil også avinstallere eventuelle programmer du har installert etter gjenopprettingspunkt ble opprettet.

Du kan bruke systemgjenoppretting til å kvitte seg med spyware, men hvis systemgjenoppretting ikke løste problemet, er du nødt til å ty til enten en ren installasjon av OS eller gjenopprettings-DVD/partisjon.

Du kan lese mitt forrige innlegg om hvordan du gjenoppretter datamaskinen ved hjelp av systemgjenoppretting-funksjonen. Hvis systemgjenoppretting er deaktivert, kan du lese innlegget mitt om hvordan å aktivere systemgjenoppretting igjen.

Gjenopprett Fabrikk-Innstillinger – Recovery-CD-er/Dvd-er

De fleste maskiner leveres med enten en gjenopprettings-CD/DVD eller en gjenopprettings-partisjon som er skjult på datamaskinen. Dette er sant for de fleste Acer, Asus, HP, Dell og Lenovo-maskiner i dag.

Hvis du har en av disse, kan du få tilgang recovery-partisjon i Windows, eller under oppstart. Det er bare å følge lenkene ovenfor for detaljerte instruksjoner.

Den eneste grunnen til at jeg ikke anbefaler dette alternativet er fordi alle PC-leverandør recovery bilder inkluderer ytterligere tredjeparts programvare, som bremser ned datamaskinen betraktelig.

Gjenopprett Fabrikk-Innstillinger – Ren/Reparasjon Installere Windows

Den siste og endelige alternativer for å gjenopprette Windows til fabrikkinnstillingene er å utføre en ren installasjon eller reparasjon installere. Avhengig av din versjon av Windows, vil prosessen være forskjellige.

Windows XP

For Windows XP, kan du egentlig bare gjøre dette ved hjelp av en CD/DVD. En ren installasjon består i utgangspunktet av oppstart fra den opprinnelige XP CD, slette alle partisjoner, gjenskape nye partisjoner, og deretter installere Windows XP fra en CD.

Det er en ganske rett-frem-prosessen, og du kan lese denne utmerkede opplæringen for trinnvise instruksjoner. Igjen er det viktig å være oppmerksom på at du vil miste alle dine data i denne prosessen.

Hvis du trenger å fikse ødelagte eller manglende Windows-filer uten å miste noen data, anbefales det at du prøver en reparasjon installasjon av XP (bla ned til bunnen av artikkelen).

Windows 7

Hvis du kjører Windows 7 , trenger du å ha DVD-en for OS eller lage dine egne oppstartbar USB-enhet til å utføre en ren installasjon. Hvis du har den opprinnelige DVD, så vi kan starte prosessen i Windows.

Gå til Kontrollpanel , og klikk på Recovery. Hvis du ikke ser ikoner, klikk på den lille rullegardinmenyen øverst til høyre og velg fra små eller store ikoner i stedet for Kategori.

 

Neste klikk på linken nederst til Avanserte gjenopprettingsmetoder.

Nå klikker du på Installer Windows på nytt (krever Windows-installasjonsplaten) alternativ.

Gå videre og sette i platen og installere prosessen vil begynne. Først, vil du bli bedt om å ta backup av dine data hvis du vil og du må starte på nytt. Når startet, en Recovery Alternativer i dialogboksen dukker opp og deretter vil du bli bedt om å bekrefte om du virkelig ønsker å installere Windows på nytt.

Når den oppdager DVDEN, du er flink til å gå og installasjonen vil begynne. Merk at når du gjør dette, vil det flytte den gamle versjonen av Windows til Windows.gamle katalog, som kan ende opp med å ta opp mye plass. Bare kjør Diskopprydding og sørg for å klikk Rydd opp i systemfiler – knappen.

Hvis du ønsker å utføre en reparasjonsinstallasjon av Windows 7, er det en ganske komplisert prosess. Jeg foreslår at du bare kopiere data av og utføre en ren installasjon, men hvis du virkelig ønsker å prøve å gjøre en reparasjon installasjon, sjekk ut denne trinn-for-trinn guide. Som nevnt før, en reparasjonsinstallasjon ikke slette dine personlige filer.

Til slutt, hvis du ikke har DVD, du trenger for å lage en oppstartbar USB-harddisken med Windows 7 er installert på den. Så du vil starte opp fra USB-stasjonen og ren installasjon av Windows 7.

Windows 8.1

Dette er hvor ting begynner å bli litt lettere. Fra og med Windows 8, kan du ikke lenger trenger en DVD eller til oppstartbare USB-enheten til reparasjon installasjon eller ren installasjon på din PC.

Men det er ett lite unntak her at jeg burde nevne. Det fortsatt kan være verdt innsatsen å lage din egen oppstartbar USB-enhet med Windows 8 eller 10, fordi mye av PC-leverandører legge til sine egne bilder til OS, slik at når du utføre en Reset eller Oppdatere det faktisk laster deres tilpasset bilde med ekstra programvare snarere enn en ren versjon av Windows.

Med Windows 8 og Windows-10, trenger du ikke engang trenger et produkt for å opprette oppstartbare USB-harddisken som du gjør med Windows 7, så det er virkelig å foretrekke å gjøre det på den måten, hvis du kan. Hvis ikke, her er hvordan du kan gjøre det fra Windows 8.1.

Klikk på Start-knappen for å få frem Start-skjermen. Nå er det bare å begynne å skrive inn pc-innstillinger og charms bar vises helt til høyre.

Klikk på Oppdatering og Gjenoppretting på bunnen og deretter Gjenoppretting. Du vil nå se et par alternativer.

Oppdater PCEN uten å påvirke filene dine reparasjon installere alternativ. Det vil holde dine personlige filer og erstatte alle systemfilene.

Fjern alt og installer Windows på nytt vil gjenopprette systemet til fabrikkinnstillinger, som er nøyaktig hva jeg beskrev i begynnelsen av artikkelen. Dette betyr at et tilpasset bilde kan bli gjenopprettet som inkluderer alt PC-leverandør som opprinnelig ble installert på systemet.

Avansert Oppstart vil tillate deg å utføre en sann ren installasjon ved at du starter fra en USB-stasjon, noe som vil være en ren versjon av Windows fra Microsoft.

Hvis du oppretter USB-stasjonen er for komplisert, eller du bare ikke bryr seg, gå videre og gjøre det andre alternativet, og deretter er det bare å avinstallere programvare fra tredjepart som kan allerede være inkludert etter gjenopprettingen.

Windows-10

Fremgangsmåten for Windows-10 er litt annerledes enn Windows 8.1, men ikke med mye. I Windows 10, klikker du på Start-knappen, og klikk deretter på Innstillinger.

Klikk på Oppdater Og Sikkerhet og deretter klikke på Recovery.

Her du bare har to valg: Tilbakestille PC-er og Avansert oppstart. Når du klikker på Reset denne PC-en, så vil du få muligheten til å tilbakestille mens du holder filene dine eller tilbakestille ved å slette alt.

I Windows 10, hvis du velger å fjerne alt, vil du også se et nytt alternativ som spør om du ønsker å rengjøre harddisken, noe som betyr at det vil ikke bare slette alt, men vil prøve å sikkert slette alt, slik at dataene ikke kan gjenopprettes.

Igjen, du kan også opprette en USB-flash-enheten med Windows 10 på det, boot fra den og installere den måten. Dette vil sikre at du installerer den siste versjonen av Windows, og at det er en ren versjon.

Det er også verdt å merke seg at når du gjenoppretter systemet til en ren tilstand, bør du investere den lille tiden det tar å opprette en oppstartbar gjenopprettings-stasjonen. Dette vil tillate deg å raskt gjenopprette systemet til et rent rulleblad for at du oppsett. Hvis du har noen spørsmål, føl deg fri til å kommentere. Nyt!