Formatere et SD-Kort på den Enkle Måten

0
788

SD-kort kan være vanskelig små gadgets. De sitter i våre kameraer og mobiltelefoner, og bare venter på oss til å ta bilde av et helt liv, og på den tid, selvfølgelig, de slutter å svare. Selv om ingenting kan forutsi når eller hvor et SD-kort vil dø, riktig formatering både kan forlenge livet av kortet, og gir den mest tilgjengelige mulig plass.

Det SD Association gir et SD-kort formatter for dette formålet. Ja, de gjenkjenner Windows har en innebygd formatering funksjonen, men de advarer at ved å bruke generiske operativsystem formatter, “optimal ytelse kan ikke oppleves.” Oversettelse: SD-kort død og mindre bilde-for å spare plass.

Programmet kan lastes ned på både Mac og Windows. Alle SD -, SDHC-og SDXC-kort er støttet og ved hjelp av en USB-SD-kortleser som er anbefalt for formateringen.

Når du installere og kjøre programmet, det initialiseres med bare en liten skjerm.

Sørg for at du setter inn SD-kortet i leseren før du starter opp programmet. Programmet er smart nok til å skanne hele harddisker, og finne stasjonen til SD-kortet. Hvis ikke, klikker du på Oppdater – knappen. Hvis du har problemer med å få kortet til å dukke opp i dropdown, må du kanskje installere SDXC-driveren for at en bestemt type kort.

Neste, klikk på Alternativ for å velge hvordan du vil at SD-kortet ikke er formatert. Det vises en dialogrute med en dropdown meny som viser tre “- format type” valg. Den første, Rask, er rett og slett et standard format som sletter Master Boot Record (MBR) på SD-kortet. Selv om dataene ikke kan åpnes ved hjelp Explorer eller Finder på Windows og Mac, er det fortsatt på selve kortet.

Den Fulle (Overskrive) alternativet vil kreve kortet og overskrive alle data med meningsløse data. Denne metoden er mer sikkert enn bare å slette data på SD-kortet fordi det er mye vanskeligere å hente tidligere skrevet data hvis du overskrive det. Dette alternativet vil ta mye lengre tid enn Full (Slett) eller Rask.

Den Fulle (Erase) – alternativet sletter data på SD-kortet. Ved hjelp av spesiell programvare og verktøy, det er mulig å hente data som ble slettet ved hjelp av denne metoden. Hvis kortet ikke støtter denne metoden, vil det gå tilbake til Quick – format.

Under Format Type dropdown-menyen er en ny meny som heter Formatet Justering som spør om du ønsker å prøve for å øke mengden av plass på SD-kortet eller ikke. Slå på dette alternativet vil tillate deg å bruke maksimalt mulig plass på SD-kortet. Når du har gjort dine valg, klikker du OK.

Mine anbefalinger er å velge Full (Overskrive) og slå Formatet Justering til . Tilbake på hovedskjermen, det burde vise deg de innstillingene du har valgt.

Endelig, klikker du Format. Du vil bli bedt om en siste gang hvis du er sikker på at du vil gjøre dette. Hvis du er sikker, klikk OK.

En ny dialogboks som viser status av formateringen. For de valgte alternativene ovenfor, det vil overskrive hele kortet med tilfeldige data, og formater deretter minnekortet. Hvis du bruker en større disk, prosessen kan ta en stund. Ikke slå av datamaskinen eller fjerner harddisken til hele prosessen er ferdig.

Når du er ferdig, en dialogboks som forteller deg resultater av formateringen.

Totalt sett programmet fungerer godt, og det vil sørge for at kortet ditt varer lenger, og at dataene dine er permanent fjernet, hvis du planlegger å gi det til noen andre. Hvis du har noen spørsmål, feel free til å legge igjen en kommentar. Nyt!