Endre Datamaskin Og Bruker Navn, Bilde og Passord i Windows 7, 8, 10

0
15518

Med mindre du sette opp en datamaskin selv, standard navn til datamaskinen og bruker kontoen er vanligvis ikke hva du kommer til å ønske å holde langsiktig. Du får også standard bilde fra Windows, og du kan eller ikke kan ha et passord for setup.

Uansett, det er tider når du trenger å endre ditt brukernavn, navn på datamaskinen, er bildet for kontoen eller passord. I denne artikkelen vil jeg vise deg hvordan du skal utføre alle disse oppgavene på Windows 7, Windows 8.1 og Windows-10.

Windows-10

I Windows 10 og 8.1, kan du ha en Microsoft-konto og/eller en lokal datamaskin konto. Prosedyren for endring av bilde eller passord er det samme for begge typer kontoer, men ikke for å endre kontonavnet. Hvis du har en lokal konto, kan du endre brukernavnet lokalt, men hvis du logger deg på med Microsoft-kontoen din, må du endre det på nettet.

Endre Brukernavn

For å endre navnet på kontoen for en lokal konto, klikker du på Start og skriv brukerkontoer. Nå kan du gå videre og klikk på Endre kontonavnet link.

For å endre navnet på kontoen til en Microsoft-konto, klikker du på Start, deretter på Innstillinger , og klikk deretter på Kontoer.

Klikk på Administrere Microsoft-kontoen min , og det vil laste opp nettsiden for Microsoft-Kontoen i nettleseren din. Logg deg på og du vil være i stand til å endre navn på det.

Endre Konto Bilde

For å endre bildet for kontoen i Windows 10, følger du de samme trinnene ovenfor: klikk på Start, Innstillinger og deretter Kontoer. Hvis du blar ned litt nedenfor navnet på kontoen, vil du se en seksjon kalt bildet. Klikk på Bla gjennom – knappen for å velge et annet bilde.

Du kan også klikk på Kamera – knappen og ta et bilde hvis du har et kamera som er koblet til din bærbare eller stasjonære datamaskinen. Denne prosedyren er den samme for lokal-eller Microsoft-kontoer.

Endre Passord For Kontoen Din

For å endre passordet i Windows-10, kan du gjøre det fra samme Innstillinger-skjermen, som vist ovenfor. Gå til Start, klikk på Innstillinger, klikk på Kontoer , og klikk deretter på Logg-på valg på venstre side.

Klikk på Endre – knappen under Passord for å endre passordet. Selv om du er logget på med en Microsoft-konto, kan du endre passordet i Windows. Hvis du har en PIN-oppsett i Windows 10, kan du enten endre eller fjerne det på denne skjermen.

Endre Navn På Datamaskinen

For å endre navnet på datamaskinen i Windows-10, kan du klikke på Start, deretter på Innstillinger, deretter System og klikk deretter på Om du nederst i venstre hjørne.

Klikk på Gi nytt navn til PC – knappen og skriv inn det nye navnet for datamaskinen din. Du vil få en melding om at du må starte datamaskinen på nytt for at navneendringen trer i kraft.

Windows 8

For Windows 8, alt er ganske mye det samme som for Windows-10, men fremgangsmåten for å komme til disse skjermene er forskjellig på grunn av at Windows 8 ikke har en fullt funksjonell Start-knappen.

Mens du kan klikke Start og Innstillinger i Windows-10, i Windows 8, må du klikke på Start, som åpner på startskjermen, og begynn deretter å skrive inn PC-Innstillinger.

En gang i PC-Innstillinger, og det er lett å endre brukernavn, ditt passord og din konto bilde. Klikk på Kontoer og deretter Kontoen Din for å endre Microsoft-kontoen som brukernavn og for å endre bildet for Kontoen.

Hvis du bruker en lokal konto, kan du endre kontonavnet på samme måte som Windows 10 via Kontrollpanelet. Klikk på Start-knappen og skriv inn Bruker-Kontoer. For å endre passord eller PIN-kode i Windows 8, åpner du PC-Innstillinger, klikk på Kontoer og deretter Logge på valg, akkurat som i Windows-10.

Den eneste store forskjellen mellom Windows-10 og 8, er når du vil endre navnet på datamaskinen. I Windows 8 åpner du PC-Innstillinger, og klikk deretter på PC-en og Enhetene, og til slutt klikker du på PC-Info.

Windows 7

Endre kontonavn, passord og bilde

Windows 7 gjør det enkelt å endre alt på ett sted. Klikker du bare på Start og skriv inn Bruker-Kontoer for å få opp Kontrollpanelet dialog.

Her kan du endre passord, konto bilde og kontonavn. Enkelt! For å endre navnet på datamaskinen i Windows 7, kan du gå til Kontrollpanel og klikke på System. Vil du se Endre innstillinger – koblingen nederst ved siden av Datamaskinen navn.

Dette vil få opp en dialogboks der du må klikke på Endre – knappen. Etter dette, kan du skrive inn det nye navnet for datamaskinen.

Det er om det. Disse er enkle oppgaver, men noe du vil sannsynligvis glemme siden du ikke trenger å gjøre det veldig ofte. Hvis du har noen spørsmål, feel free til å legge inn en kommentar. Nyt!