Lägga till och Hantera Bokmärken i Safari för iPhone

0
17405

iCloud synkroniserar alla bokmärken som du skapar i Safari på din Mac till din iPad eller iPhone, och vice versa. Men bokmärken är inte riktigt lika enkelt och självklart på iPhone som de är på Mac. Här är hur att skapa och hantera dem på iOS.

Lägga till bokmärken på din iPhone är enkel, men det är inte omedelbart uppenbart. Det första du kan göra är att fumla runt i din befintliga bokmärken innan du inser att det inte fungerar. Vad du måste göra om du vill lägga till ett bokmärke är att peka på Dela-ikonen som visas nedan i rött.

En gång Dela-menyn öppnas, kommer du att kunna för att sedan lägga till den aktuella webbsidan till dina bokmärken eller Favoriter. Du har också möjlighet att lägga till en webbplats till din läslista, i fall du vill läsa det senare offline, eller så kan du fästa det på startsidan.

När du vet hur du lägger till bokmärken, kan du byta namn på dem, lägga dem i mappar, eller radera dem.

För att hantera din Safari bokmärken på din iPhone eller iPad, första knacka på bokmärkesikonen längs den nedre raden.

Nu, i bokmärken-skärmen, tryck på “Redigera” – knappen i nedre högra hörnet.

Nu redigera-läge kommer att visas. Bredvid varje bokmärke eller en mapp det är en ” – ” – symbolen, vilket innebär att du kan peka på det och ta bort saker.

Var försiktig när du tar bort saker. Om du tar bort en mapp, allt som finns inom det kommer att gå förlorade.

Tryck på “Ny Mapp” – länken, och du kan skapa en ny mapp för att stuva nya eller nuvarande bokmärken. Ge din nya mapp en catchy titel och ange var du vill att det ska bo under “Plats” alternativ.

När du trycker på “Plats”, dina bokmärken struktur kommer att expandera och du kan peka där du vill att den nya mappen för att gå.

För att redigera ett bokmärke, du behöver bara peka på en då man är i ändrings-läge. “Redigera Bokmärke” skärm öppnas där du sedan kan ge ett bokmärke ett nytt namn, fixa URL frågor, och som nya mappar, placera det på en lämplig plats.

Slutligen, du kanske har märkt att då man är i ändrings-läge, det finns tre grå staplar som visas längs den högra kanten av varje bokmärke eller en mapp för bokmärken. Dessa gör det möjligt för dig att flytta runt saker, så om du vill ordna allt, bara placera ditt finger på dessa barer och dra den till den plats du väljer.

Tryck på och håll ner i tre linjer för att flytta bokmärken och mappar så att de är organiserade som du vill.

Som du kan se, lägga till, ta bort och redigera bokmärken och bokmärken i mappar på Safari för iOS är ganska lätt och när du väl vet hur man gör det, är vi säkra på att du kommer att ha dina bokmärken namnges och ordnas i exakt den ordning du finner lämpligt.