Khalili kvitterade med drömfrispark

0
125

Malmö FF vände 0–1 till 2–1 och såg ut att leda efter den allsvenska premiärens första 45 minuter. Då klev Hammarbys Abbe Khalili fram och smällde dit en frispark till 2–2.

TT

Malmö FF:s Anders Christiansen jublar efter straffmålet.Bild: Andreas Hillergren/TT Malmö FF avslutade förra allsvenska säsongen med en ny SM-titel för klubben.Nu har mästarlaget sparkat i gång det nya spelåret, med ett hemmamöte med Hammarby.MFF inledde starkt, skapade flera chanser men första målet stod Hammarby för.Gustav Ludwigson avslutade gästernas kontring genom att nicka in Abbe Khalilis inlägg till 1–0 i 21:a minuten.Men Malmö kom tillbaka och vände till ledning.Anders Christiansen kvitterade på straff i 36:e minuten, efter att Hammarbys målvakt Davids Ousted knuffat Ola Toivonen i ryggen.Fyra minuter senare slog Søren Rieks in en retur till 2–1.På tilläggstid prickade Abbe Khalili in 2–2-målet med en fin frispark.– Jag försökte bara att fokusera. Det var ett bra läge och den här gången gick den in i mål, säger Khalili till Discovery, som dock inte var nöjd med Hammarbys första halvlek.– Det är en katastrofhalvlek. Det är bara gå ut i andra och visa att vi är bättre. De gjorde två mål för att vi spelade dåligt.Malmös Ola Toivonen om första halvleken:– Bra, tycker jag. Vi släpper in två mål på två skott, tyvärr, säger anfallaren till Discovery.Matchen pågår.