van den Hurk tvingades bryta träning efter huvudskada

0
17

van den Hurk tvingades bryta träning efter huvudskada

Mattias HjälmFölj Mattias HjälmAnthony van den Hurk.Bild: MATHILDA AHLBERG På torsdagens träning var oturen framme för Anthony van den Hurk och HIF. Han tvingades utgå från passet med en huvudskada.Den första rapporten från HIF är positiv.– Han fick en smäll mot huvudet, men det rör sig inte om någon hjärnskakning så vi ser inte allvarligt på det. Vi kommer att undersöka honom i morgon [fredag] igen, hälsar Dale Reese, medicinskt ansvarig i HIF, genom medie- och kommunikationsansvarige Midhat Kuduzovic.Anthony van den Hurk, som nyligen kom hem till Helsingborg efter att ha spelat med och gjort mål för Curaçao i VM-kvalet, är HIF:s viktigaste pjäs framåt. Han slutade nia i allsvenskans skytteliga i fjol med sina elva mål och är en spelare som HIF:s tränarduo Jörgen Lennartsson och Mattias Lindström inte under några omständigheter vill vara utan i premiären borta mot Sundsvall på tisdag.