SVT-avsnitten har anmälts – ”motdokumentär” väntar

0
17

SVT:s dokumentär ”Persona non grata”, där komikern Soran Ismail talar ut om anklagelserna som riktades mot honom under #metoo-hösten, har anmälts till Granskningsnämnden av 15 personer, skriver Dagens Nyheter. Tidningen skriver också att journalisten och författaren Maria Sveland tillsammans med debattören Cissi Wallin startat en kampanj där man samlar in pengar för att göra en ”motdokumentär” där kvinnorna som anklagat Ismail ska få komma till tals. Målet om att få in 250 000 kronor nåddes inom ett dygn. Dokumentären har väckt starka reaktioner och SVT har kritiserats för att kvinnorna som anklagat komikern inte fått komma till tals. I dokumentären uppger SVT att man varit i kontakt med kvinnorna men att de antingen inte velat ställa upp eller inte återkommit.