Stockholmsbörsen på nytt ATH – Volvo i topp efter rek

0
18

Efter gårdagens försiktiga handel vandrar Stockholmsbörsen vidare uppåt på torsdagen. Klockan 10.00 står de ledande indexen som följer:

• OMXSPI: +0,7 %
• OMXS30: +0,7 %

Den positiva handeln kommer efter gårdagens protokoll från Federal Reserve där det framgår att centralbanken fortsätter med sin stöttande politik. Beskedet fick bland annat S&P 500 att stänga på ny rekordnivå. Volvo har också fått en köprekommendation från Société Generale vilket drar upp aktien till toppen av OMXS30-listan med en uppgång på 2 procent. Även Hexagon stiger nära 2 procent efter en höjd riktkurs från SEB. I botten av storbolagslistan ligger H&M som backar 1,4 procent. Henrik Saxborn lämnar rollen som vd och koncernchef i Castellum under 2021, enligt ett pressmeddelande. Avhoppet kommer bara ett par veckor efter att Rutger Arnhult tagit över ordförandeklubban i fastighetsbolaget. Aktien handlas runt strax under nollan. Investmentbolaget Kinnevik går in med ytterligare 200 miljoner norska kronor i nätmatbutiken Kolonial – och blir därmed bolagets största ägare. Kolonial kan ses som den norska motsvarigheten till Mathem. Kinnevik-atien stiger runt 2 procent på nyheten. Addlife lyfter över 6 procent efter att bolaget meddelat under morgonen att man förvärvar Vision Ophthalmology Group, en europeisk distributör och tillverkare inom ögonkirurgi med verksamhet i Schweiz, Tyskland, Storbritannien, och Polen. New York-börserna i går
S&P 500: +0,2 %
Nasdaq: +0,3 %
Dow Jones: +0,1 %