Myanmars ambassadör utelåst efter militärkritik

0
22

Myanmars ambassadör utelåst efter militärkritik

TTMyanmars ambassad i London. Arkivbild.Bild: Matt Dunham/AP/TT Myanmars ambassadör i Storbritannien har stängts ute från ambassadbyggnaden i London. Ambassadören Kyaw Zwar Minn säger att han har blivit utelåst och att militärattachen tagit kontroll över byggnaden i militärjuntans namn.– Det är som en slags kupp, mitt i London. Jag kan se att de har ockuperat byggnaden. Det är min byggnad, jag väntar här utanför och kräver att få komma tillbaka in, säger han på telefon till Reuters.Kyaw Zwar Minn har de senaste veckorna gjort sig ovän med militärregimen och krävt att landets folkvalda ledare Aung San Suu Kyi ska friges.Ambassadören uppger att han har kontaktat Storbritanniens utrikesdepartement. Under tiden pågår protester utanför ambassaden mot militärjuntans behandling av civilbefolkningen.Storbritanniens utrikesminister Dominic Raab har hyllat ambassadören Kyaw Zwar Minns agerande och Storbritannien har infört vissa sanktioner mot Myanmar.